hategame logo
EA спира Star Wars игра за втори път
пуснато на 16 януари 2019 от pseto
visceral star wars game cancelled
Преди няколко години EA започна амбициозен Star Wars проект с участието на Ейми Хенинг - сценаристка и директорка на няколко Uncharted игри - а също и Джейд Реймънд, продуцентка на ранни Assassin's Creed заглавия.

Преди да видим геймплей от него той беше спрян. Все пак EA обяви, че проектът няма да бъде затрит изцяло - напротив, на база на свършената работа се започна разработката на нова Star Wars игра. Тя трябваше да е с отворен свят (наместо идеята за линейна такава на Хенинг и Реймънд).

Тази седмица обаче и този проект бе спрян! Но това не е всичко - изглежда останките и от него ще бъдат ползвани като основа на трета, различна Star Wars игра. Пак с отворен свят.

Звучи ли това достатъчно абсурдно?

Новият проект трябва да бъде приключен догодина. Но след подобна разработка можем единствено да гадаем какъв ще е крайният резултат.

Така EA започва да се завръща с пълна сила към по-мрачните си дни. Особено и като имаме предвид бъгавия, недовършен Battlefield V, появил се през есента. Но дали EA ще се стегне или напротив?

Коментари
BundyBari avatar
BundyBari
17 януари 2019
Как пък за толкова години не направиха една полирана версия на SW:КotOR, ако ще и почти същата игра да е само със сменени скинове, пак ще избият рибата
Veluvian avatar
Veluvian
17 януари 2019
Кой знае, ако им потръгне този път на Bioware с Anthem...
nightwarrior avatar
nightwarrior
17 януари 2019
Стискам палци за Anthem. Буквално съм в режим "Моля не я осирайте".
BundyBari avatar
BundyBari
17 януари 2019
И аз съм така с Anthem, лошото е, че заради нея и PS+ трябва да си взема, за да я усетя както трябва... за сега карах предимно на сингълплей изживявания
pseto avatar
pseto
17 януари 2019
Не виждам как EA ще пусне подобна игра. В един момент големите стават прекалено големи, за да се занимават с продукти, които нямат потенциал за повече от няколко милиона бройки. Преработен SW: KOTOR кой ще го играе? По-дъртите фенове предимно. И тук-таме някои по-млади, които са чували за играта и искат да я пробват за пръв път. Това са няколко милиона потенциални продажби, докато EA, Activision и прочее "стават от леглото" при обещания за 10+ милиона.

Въпреки че правата за SW: KOTOR всъщност трябва да са собственост на Disney, което прави ситуацията още по-заплетена.

BundyBari avatar
BundyBari
17 януари 2019
Не съм се изразил явно достатъчно ясно, не преработена същата SW:Kotor, а игра подобна на нея, с фокус на сингъла (мулти само като бонус), с хубав сюжет, възможности за избор, приличен луут и във света на Star Wars и най-вече в 3-то лице. Иначе съм наясно, че по ремасърите си падат най-вече хора като нас, които чат=пат ги хваща носталгията и си пускат някоя класика (снощи си инсталнах CS 1.6 е така, да има )
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
17 януари 2019
BundyBari Прави нови акаунти и им слагай 14 дневния trial за PS+, аз така си цъкам онлайн. След като го активираш изключваш Auto Renew-а и махаш дебитната карта/пайпала и си перфе. Аз откакто си взех 4-ката така карам
pepito avatar
pepito
17 януари 2019
EA не искат таква игра, на тях им трябва нещо или лесно и бързо което всяка година го пускат наново с минимални усилия като фифата или нещо с онайн уклон с някакъв вид безкрайно доене на играчите. Еднократното издаване на дори и печелившо сингъл-ориентирано заглавие не представлява интерес за тях, това си е рискова инвестиция. ЕА не е компания, която прави игри, ЕА е компания, която прави пари.
BundyBari avatar
BundyBari
17 януари 2019
И в сингъл игрите има начин да изкараш допълнителни приходи с микротранзакции... Ubisoft го показаха с новия Assassin, просто яките предмети и скинове, ако не ти се фарми даваш кинти и пестиш време. Аз никога не бих се бръкнал за това, но има хора, които искат да изиграят всичко ново първи и не им се губи време и си плащат. Няма лошо, само срещу луут-кутиите съм против, защото няма как да знаеш, какво ще ти се падне и цакат ли те или не... с другите плащания в игри като цяло съм ок, когато имаш избор.
pepito avatar
pepito
17 януари 2019
ако играта е безплатна нека да има плащания вътре, който иска да си плаща, но това с асасина е супер наглост, един път я купуваш и после плащай за разни предмети... играта се продава на стандартна цена за подобен род заглавия и всякакви допълнителни плащания са неуместни. не съм забелязал да са намалили цената щото видиш ли имало микротранзакции.
BundyBari avatar
BundyBari
17 януари 2019
Всеки производител има право да избере пазарния модел, който най-много го устройва, а всеки потребител да избере продукта, който иска и ще му даде най-много за парите му. Демокрация и в двата примера. Ако не ни харесва "копи-пейст" модела на CoD серията например или Loot модела на Fifa, единствения начин да ги променим е с портфейлите си (т.е да не ги отваряме) и въпреки всичко тези игри редовно чупят рекорди по приходи. И понеже дадох пример с последния AC, аз лично чакам да падне и тогава взимам, и вместо 125 лв. на пълна цена ще ми излезе 50-60 лв. и след като не плащам и вътре в играта не е голяма драма, ако ме изнерви зарязвам е и взимам следващата, поне откъм предлагане не можем да се оплачем
Veluvian avatar
Veluvian
17 януари 2019
Другият вариант е да си Naughty Dog и да пускаш нарядко, но качествени игри и Sony да ти дават сериозни кинти, за да си техен ексклузив. В резултат на всичко това - пак се изкарват солидни пари.
BundyBari avatar
BundyBari
17 януари 2019
Да, но има една голяма разлика. Сони печели основно от техника, а игрите са им бонус, докато един производител/разпространител на игри, печели само от игри. Те нямат конзола, на която косвено да вдигат продажбите и затова EA примерно не ги устройва техните игри да са ексклузиви. Реално след GTA 5, всеки мечтае за финансовия успех на Rockstar
Edit: Това трябваше да е отговор на коментара горе, извинявам се за грешката!
Veluvian avatar
Veluvian
17 януари 2019
Мда, има нещо вярно.
pseto avatar
pseto
17 януари 2019
Така е, въпреки че PS4 има толкова продажби, че някои ексклузиви като God of War и Spider-Man продават по 8-9-10 милиона бройки, което както и да си говорим е страхотно число и за мултиплатформена игра.

А GTA V... си е едно явление тип Minecraft, което се случва рядко в гейминга. Игра за децата, която добива такава популярност, че практически всеки нов геймър задължително трябва да се сдобие с нея. Сигурно всеки втори претийн има GTA V и това е алфата и омегата за него.

lyubohar avatar
lyubohar
17 януари 2019
Pre-teen е добре казано. Тийновете вече са вече зряли и мъдри за GTA
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
17 януари 2019
Те претийновете отдавна преминаха на Fortnite, ГеТеА-то не е на мода вече . Посети някоя гейм зала, лапетата масово я цъкят.
LethianDream avatar
LethianDream
17 януари 2019
Чакам с нетърпение да измислят някакво чучело за пари - предлагам да го направят онлайн пуцалка, задължителен безплатен батъл роял с микротранзакции, ще има емоти и крафтване и сме готови. История, сингълплейър, сюжети, путки майни- кой ще си го купи това? Никой! А вие си говорете И това го казвам аз като фен на Фифата всяка година Между другото, понеже всички големи "разбирачи" ми натякват защо си купувам "едно и също" всяка година, реших да си направя експеримент - пуснах си скоро фифа 2016- три издания назад. Ами разликата е огромна, като графика, като поведение на терена, като тактически указания. Но това няма как да го разбере разбирач, който се мисли за велик. Не че съм тръгнал да защитавам ЕА и престъпните им схеми в Ultimate Team, но поне не казвайте, че е едно и също всяка година. Примерно двата последни асасини са много повече копи/пейст от фифата
igra4 avatar
igra4
17 януари 2019
Не споменавай асасините, че от юбишит софия ще врътнат кранчето на Псето. Сега новата опо на точка е навсякъде да се споменават игри на рокстар с лошо, ада се хвалят Юбишит, но разбирам Псето и той хляб трябва да яде😀😀😀
nightwarrior avatar
nightwarrior
17 януари 2019
Палячо
God avatar
God
18 януари 2019
По-скоро Pre-teen
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл