hategame logo
Ейми Хенинг вече не в EA
пуснато на 29 юни 2018 от pseto
amy hanning ea star wars game
Ейми Хенинг бе едно от големите имена в Naughty Dog, като след напускането си премина леко изненадващо в EA. Там тя заработи по Star Wars проект, от който не видяхме почти нищо преди да бъде спрян. Но се твърдеше, че е сериозно вдъхновен от Uncharted франчайза, в който Хенинг има роля и като директор на някои игри, и като сценарист и креативен директор.

Е, след споменатото спиране – или по-точно reboot-ване на проекта, след което и разработчиците Visceral бяха закрити – беше любопитно каква е била съдбата на Хенинг. Която беше креативен директор на проекта. Това научихме през седмицата – тя чисто и просто е напуснала.

И то доста отдавна. Закриването на Visceral беше обявено през декември, а от януари фактически Хенинг не е част от EA. В последната половин година тя работи по основаването на ново свое студио, в което първоначално ще работят 4-5 до максимум 15 души и изглежда то ще акцентира на VR заглавия. Да, известно време Хенинг ще е извън AAA гейминга.

Самата тя споменава, че EA са били странно уклончиви, когато са били запитвани какво е положението с нея. Част от отговорите им бяха, че се водят преговори с Хенинг... докато истината очевидно е била съвсем различна. Но и след reboot-ването на мистериозната Star Wars игра, която според слухове била прекалено линейна за EA, можехме да очакваме подобно развитие.

Но какво да се прави – EA ще си остане EA.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл