hategame logo
EA със 186 милиона долара загуби
пуснато на 31 януари 2018 от pseto
star wars battlefront 2 4
EA са записали 186 милиона долара загуби за периода октомври-декември на миналата година, става ясно от обявените финансови резултати на гиганта. Така е очевидно, че слабото предствяне на Star Wars Battlefront II е повлияло силно на компанията.

Продажбите на шутъра възлизат на 7 милиона бройки. Това е с милион по-малко от числото, което EA са предвиждали за дебюта на Star Wars Battlefront II. Но това не е всичко – микроплащанията на шутъра бяха спрени малко преди пазарната му премиера. Което несъмнено е бил по-тежкият удар за компанията.

EA се надяваха на солидни приходи от микроплащания, за което недвусмислено говори цялата система за прогресията в мултито, която е меко казано криминална. След широк негативен публичен отзвук и пряка намеса на Disney плащанията с реални пари бяха спрени.

И е възможно това да се е отразило пряко на финансовите резултати на разпространителя.

Иначе научаваме и някои други неща. Например това, че 67% от приходите на EA идват по дигитални канали. Заедно с това научаваме, че FIFA 18 към края на 2017-а е имала 42 милиона потребители, а пък мобилната FIFA Mobile – 26 милиона. Режимът FIFA Ultimate Team може пък да се похвали с ръст от 12% в потребителите.

Коментари
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
01 февруари 2018
Изтрит коментар
nightwarrior avatar
nightwarrior
01 февруари 2018
Очаквах да са повече, ама...
pseto avatar
pseto
02 февруари 2018
После дочетох някаква по-подробна разбивка, че все пак били заради някакво преструктуриране тези загуби (вероятно съкращения) и EA не са в толкоз лошо състояние...
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл