hategame logo
Elden Ring с първи геймплей и дата на премиера
пуснато на 10 юни 2021 от pseto
elden ring
Чакането беше дълго - но най-накрая се случи. Видяхме първия геймплей от Elden Ring, новата игра на From Software, която ще бъде списана с участието на Джордж Р.Р. Мартин. От видеото под статията можете да видите за какво става дума.

И да, играта се усеща в пълна степен като Souls заглавие. Откъм атмосфера, битки и босове.

Въпреки това геймплеят ще бъде поразчупен. Очаква ни по-голям и отворен свят, но не само това - изглежда конят, който можем да яздим, ще има и по-сериозни функции в битка и няма да се ползва единствено като транспорт за героя ни.

Разбира се когато видим малко повече непрекъснат геймплей с по-малък кинематографичен привкус ще разберем какви са разликите между Elden Ring и Souls игрите.

Вече имаме и дата на премиера. Тя е 21 януари 2022 година. Платформите са PC, настоящото и предходно поколение на Xbox и PlayStation.

Коментари
pepito avatar
pepito
11 юни 2021
Много добре изглежда, както и предните им игри, дизайна е убийствен, но накрая го съсипват с геймплея. Тази изглежда ще е същата работа, жалко за усилията.
nightwarrior avatar
nightwarrior
11 юни 2021
Съсипват го вика с геймплея
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
11 юни 2021
Съсипвали го. Lol. Тези игри са геймплей базирани. Това,че не ти допадат е съвсем друг въпрос. Иначе аз вчера гледах два часа и половина от Summer Games Fest,с надеждата,че ще пуснат нещо от Elden Ring.Даваха само някакви мобилно изглеждащи глупости,плюс задължителния COD и новата игра на Amazon,та си викам,тук няма нищо да покажат ,и го спрях,а те са го пазили най-вероятно за финал.Единственото по-интересно,беше spin off на Botderlands.Ще се казва Tiny Tina's Wonderlands.Колкото до видяното,ами не знам за вас но аз съм супер хайпнат,което не се е случвало скоро. Типично FROM атмосфера. На едно място ми заприлича на Anor Londo.
LethianDream avatar
LethianDream
11 юни 2021
Напълно съгласен съм с Пепито, геймплея е само за някакви болни мазохисти, които са не повече от 1 процент от всички играчи. Но From си разчитат на тях и знаят, че играта им няма да бъде докосната от масовата гмеж на Коледа и затова я пускат в най-умрялото време- края на януари На клипа видях събран бест-оф от Dark Souls, Sekiro и щипка дракон от Скайрим за цвят. Една и съща игра, продавана отново и отново..Не ме разбирайте погрешно, и аз харесвам игри с висока трудност, така наречените rogue-lite, но там всичко е балансирано, няма играта да те пори, щото така е решила
nightwarrior avatar
nightwarrior
11 юни 2021
Ако говорим за същото, по-скоро на Иритил частта ми заприлича(която пък в третата е в основата на Анор Лондон, тъй че може би си прав). Хайпнат съм, буквално ще си изгърмя няколко дни отпуска догодина януари, ако не я отложат разбира се.

Единствено малко ме разочарова графично, очаквах надграждане спрямо Секиро(не че е грозно или нещо такова, просто може би очаквах повече), но пък ако има по-големи отворени зони, може би е за добро.

The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
11 юни 2021
Найт,те FROM никога не са залагали на графиката. Знаеш,усилията са им насочени в съвсем различна посока.Въпреки това си изглежда прилично.Lethian,явно не си запознат много с новите фромски игри. Капаните и нечестните глупости умряха с DS2.
Charcharo avatar
Charcharo
11 юни 2021
"Напълно съгласен съм с Пепито, геймплея е само за някакви болни мазохисти"

Игрите не са кой знае колко трудни. CS GO на всяко ниво над средните (Gold Nova 3) е значително по-трудна. Doom Eternal е по-трудна. Dark Souls игрите просто изискват по-спокойна игра, това те спъва мисля. Не, че реално не можеш да я минеш лесно, сигурен съм.

"които са не повече от 1 процент от всички играчи. "

Крайно време е да се правят игри за нишите не само Fortnite за the 99% Това не е нещо лошо.

The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
11 юни 2021
Ninja Gaiden,сериите също са по-трудно.
Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
11 юни 2021
hyper avatar
hyper
11 юни 2021
"Съсипват го с геймплея"
lyubohar avatar
lyubohar
11 юни 2021
@Charcharo: Sekiro си е трудна трудна. Ти мани тая работа за спокойствието. С 40-годишен опит в гейминга и минал всичките соулсове и ми поднасят задника на тепсия там редовно. Единствената относително "лесна" соулс игра е Bloodborne, там само в началото има една неприятна цедка Doom eternal също е трудна, много даже, просто по различен начин. Специално от Секирото не е и много различен.

Иначе по темата: горното изказване е като лафа за Ауди. Ауди са страхотна компания, много ми харесват, само в колите не ги бива особено

pepito avatar
pepito
11 юни 2021
Съсипват е много на място. Поне за мен. Не че не съмя играл играта, 2ката стигнах почти до края преди да ми писне, 3 играх докъм средата и т.н. но всеки път като играя си мисля какво би било, ако например броните и оръжията имаха някакво реално значение както в истинските РПГ игри, същото за статистиките, ако имаше save и не се налагаше да се преиграват до безкрайност едни и същи локации и т.н.
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
11 юни 2021
И оръжията,и броните имат значение,а статистиките в соулс игрите имат може би най-голямо отражение от всички екшън ролеви игри.Толкова си ги играл. Няма да се хабя да те убеждавам,защото всеки човек си е с вкуса. Ок,на теб,а и на много други не им допада,но в случая говориш меко казано неверни неща.
pepito avatar
pepito
12 юни 2021
Нямат значение, в единия случай те убиват с 2 удара, в другия случай пак с 2 ама първия удар взема мааалко по-малко от живота А по-тежките брони ти хабят стамината по-бързо, но това в крайна сметка пак е без съществено значение. И да статистиките имат НЯКАКВО значение, но то е толкова пренебрежимо малко, че няма смисъл да се споменава. Съвсем различно е от истинските RPG, където брони, оръжия и статистики оказват реално значение.
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
12 юни 2021
Човек,казвам ти,говориш пълни безсмислици. Направи си един strenght билд+vitality да видим как ще те убият с два удара или ще ти пада стамината,независимо с каква броня си. Статистиките имат огромно значение.Имаш неизброими възможности за Билд,такива каквито не предлагат 95% от игрите,не само RPG.
pepito avatar
pepito
13 юни 2021
Да така е има КОЗМЕТИЧНА разлика, толкова пренебрежимо малака както дали да съм с червена или синя шапка в някоя друга игра. Ще ти цитирам няколко РПГ заглавия, които надявам се си чувал поне, в тези игри броните, статистиките и оръжията имат значение - Baldurs Gate1/2, NVN 1/2, IC 1/2, Gothic серията, Risen, Dragon Age и т.н. примерите са много, това са истински РПГ игри със истински статистики и истинско значение. ДС във всичките си варияции колкото и да е тъжно не отива много по-далеч от червената или синя шапка.
Charcharo avatar
Charcharo
13 юни 2021
Поне в Dark Souls 1 и 3 има немалка разлика с какво си екипиран. Някои брони имат достатъчно добри защити, че заедно с правилният билд ще те направят полу-танк срещу почти всички гадини в играта. Дори някои босове ще имат проблеми с теб тогава.
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
13 юни 2021
Играл съм всяко едно от изброените заглавия. Charcharo,човека си е внушил нещо и няма как да го разубедим. Няма лошо,всеки да си цикли каквото го тегли.

P.S.малък пример за това как статистиките били "козметични" Играча е 70 левъл. Да не си помисли някой че е NG+ много https://youtu.be/diYRsPEVNQU

pepito avatar
pepito
21 юни 2021
Странно, че пускаш клипче, което доказва точно моето твърдение Играчът го удрят 2 пъти и 2та пъти почти го убиват с по един удар...
Както и да е. Мога да ти дам пример примерно с Готик серията където отначало си пълен прошляк и който иска може да те прибие, докато в един момент си облечеш героя с хубава броня и оръжие нещата се обръщат. Също е и пример за истински трудна игра направена с мисъл, не евтини трикова за уж висока трудност или изкуствено увеличаване времето за изиграване.
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 юни 2021
Интересното е, че не разбираш какво гледаш(което може да се счете за нормално, ако не си играл/гледал достатъчно играта), но все пак смяташ, че подкрепя твоята теза.

Клипчето показва комбинация от оръжие, екипировка, билд, които водят до 1хитване на бос. Което подкрепя тезата на The_Doctor46, че това, което си сложил на героя ти и статса му ИМА значение. Дори човека НАРОЧНО поема щети, точно за да получи бонуси от билда.

Почвам да мисля, че е прав и веднъж внушил си извод, аргументите за теб нямат значение, понеже само така мога да си обясня коментара ти към видеото.

Последвалото сравнение с Gothic е силно неуместно, защото макар и двете да имат допирна точка(статс, екипировка и т.н.) те са много различни игри в същината си. Целта и на двете е различна. Все едно да кажа, че CSGO е лош шуутър, щото няма умения като в Overwatch.

Това, че ти искаш DS игрите да са като Gothic, не означава че сега екипировка или статс нямат значение във въпросните игри.

pepito avatar
pepito
21 юни 2021
Това, което исках да кажа още в самото начало е - мога ли примерно към края на играта да не се занимавам да доджвам и т.н. щото примерно съм с най-яката броня? Не мога. Може ли най-обикновената гадина да ме утрепе за отрицателно време независимо от статистики и брони? Може. Какъв е очевидния извод?
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 юни 2021
Я си пусни първия Dark Souls, вземи Havel Set-a и нагрухай статса дотолкова, че да имаш достатъчно стамина и екуип лоуд че да се движиш и се върни да спориш. Та и подходящи пръстени ще е добре да екипираш, че да спестиш малко фарм за статс. Пробвай колко щети и колко стагър имаш преди и след като нахлузиш сета и тогава пак философствай как няма значение...

Какво значи най-обикновена гадина да те убие? Ти какво искаш да седиш и да я гледаш и да си безсмъртен? Или в други RPG игри като си с високо ниво екипировка, противниците спират да ти правят щети?

И между другото очевидния извод е, че екипировка и статистики имат значение, но за разлика от Gothic (както ти го описваш едва ли не като прост стат чек) и DS e, че освен екипировка и статс на героя ти има значение и личното ти умение. В случай че още се чудиш де. Но наистина все повече се убеждавам, че The_Doctor46 е прав.

Не казвам, че трябва да харесаш соулс игрите, нито че те са най-добрата опция или че отговарят на твоята представлява за RPG, но пишеш откровено неверни неща.

pepito avatar
pepito
22 юни 2021
Ок, явно аз съм в грешка, ИМАЛО някаква точно определена комбинация от предмети, която явно оказвала някакво значение. Супер! Убедихте ме.
Шегата настрана, ама сега давам един прост пример - Fallout 1/2 - в самото начало попадаш на група слейвъри с пистолети/пушки/автомати, а ти си дивак с копие или в най добрия случай има 1 пистолет с малко патрони... какво става... сетете се сами.
В другия случай срещаш подобна група, но вече си екипиран с combat или power armor например. Сигурно може и с голи ръце да ги изтрепеш дори без умение за ръкопашен бой...
Ето това е да има значение екипировката. В дарк соулс серията това го НЯМА.
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
22 юни 2021
Човече,тези игри нямат много общо,освен,че са игри и двете. Не може да ги сравняваш. Есенцията на Souls и Souls-подобните заглавия е съвсем различна. Самия ти първи пост,от който почна всичко е субективен,но ти не посочваш,че лично за теб съсипвали геймплея,а говориш като цяло.За теб съсипват геймплея,а самия геймплей е супер прост като концепция и в същото време супер добър.Че статистиките видиш ли в Gothic или Fallout,не били същите като в соулс заглавията. Ами не са същите,различни "есенции" са. Соулс заглавията залагат и на предизвикателството,но това въобще не означава че статистиките нямат значение. Все едно да кажа,ама стартовете в Borderlands не да същите като в Baldur's gate примерно. Souls заглавията привличат определен тип играчи,това не е RPG от класически тип. Неслучайно се обособи като някакъв поджанр.Пак казвам,това въобще не значи,че стартовете нямат значение. Найт ти посочи Билд,с който дори и да не си добър играч щ,може да минеш играта. Това е богатството на този тип игри. Има сума билдове. "Чупливи",но супер смъртоносни,здрави,но с по-малко щети,магове,заклинания,мечове,хибридни,че ако ти е кеф и с голи ръце. Именно защото стартовете не са без значение.
pepito avatar
pepito
22 юни 2021
Ами тука си прав, но сравнявам точно с такива заглавия, някъде нагоре ти или някой друг споменава как тази игра видиш ли била "най-рпг" играта на света. А аз се опитвам да кажа, че не е. И затова я сравнявам с други много "по-рпг" игри... На мен цялата серия по-скоро ми напомня на някогашните игри с игралните автомати и жетоните, пускаш жетонче, играеш докъдето можеш и те убиват, и пак и пак, докато се научиш и няма чак толкова значение какво носиш като дрехи и оръжия. Това е най-близкото сравнение за мен. В никакъв случай не е ролева игра, а съвременен прочит на игрите с жетоните.
lyubohar avatar
lyubohar
23 юни 2021
По принцип pepito е прав донякъде, че в соулс игрите дрешките имат по-малко значение отколкото в някои други RPG игри. В Секиро това е доведено до ултимативно положение, тъй като изобщо няма дрехи и реално почти никакви stats.

Само не разбирам как това е някакъв недостатък. Ако има нещо, което да мразя в споменатите други РПГ-та е това, че в началото си нечестно слаб и те смазват, а към средата ставаш godmode от дрехи и айтеми и битките стават тотално безинтересни.

Charcharo avatar
Charcharo
23 юни 2021
FROM игрите не са RPGта, те са екшън игри с леки RPG елементи.

@Pepito И все пак грешиш, че няма значение билда. Това е обективно грешно.

lyubohar avatar
lyubohar
23 юни 2021
А къде казах, че няма значение билда? Това друг го каза, аз само казвам, че частично е прав, защото значението не е ТОЛКОВА ГОЛЯМО спрямо уменията. Тоест съотношенията умения/билд е в полза на уменията, за разлика от много други игри. Което е супер. Иначе си прав за RPG.

P.S. Иначе по принцип да имаш предвид, че като повтяраш, че нещо е "обективно", това не го прави обективно - пак си е просто твое субективно мнение

Charcharo avatar
Charcharo
23 юни 2021
@Lyuubo
Не го написах за теб а за другия пичага.Не е ясно, ще го оправя.
"P.S. Иначе по принцип да имаш предвид, че като повтяраш, че нещо е "обективно", това не го прави обективно - пак си е просто твое субективно мнение "

Yeah не съм с това мислене съжалявам. Има обективна истина на света. Но знам, че ти просто нямаш моето мислени тъй, че си спести спора тука. Няма смисъл.

lyubohar avatar
lyubohar
23 юни 2021
Има, разбира се, няма спор, въпросът е че всеки смята, че е на негова страна...и само казването, че ти си с обективната истина, не го превръща автоматично във факт Все едно, това беше на шега така или иначе.
Charcharo avatar
Charcharo
11 юни 2021
Изглежда добре като стил и геймплей ама графично е доста зле. Не ми пука толкова, просто явно това хич не е сила на From

А тоз George RR Martin какво прави за тази игра? Има книги да пише ...

The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
11 юни 2021
Те си го казах,ще има повече акцент на историята от предишните игри и са наели човека да им я напише.
lyubohar avatar
lyubohar
11 юни 2021
Е той изпусна влака с писането на книги, вече е все тая дали ще ги дописва или не
Veluvian avatar
Veluvian
11 юни 2021
Липсва ми меланхолията от Souls/Borne игрите, която се усещаше дори в пресъздаването на световете и по - тесните пространства. Графиката не е мерило за From, но арта е от значение.
Не разбирам как има хора, които недоволстват за нещо, което им било трудно и нечестно, с дървена графика, което просто могат да го игнорират. Докато каквото и да прави човек, никога не може да игнорира AAA клишета като Асасини, CoD, батълфийлдове и батър рояли, защото така са натресени върху масовата култура, че те бутат от всеки ъгъл и всеки браузър прозорец да ги купуваш.
Rostik79 avatar
Rostik79
11 юни 2021
Струва ми се, че соулс игрите отдавна вече далеч не са нишови и се играят от голям процент геймъри. Най-малко е показателно, че повлияха на геймплейно ниво на цялата индустрия, народиха безброй мемета и са супер-разпознаваем фактор и елементите от тези игри малко или много също станаха клишета.
lyubohar avatar
lyubohar
11 юни 2021
Абсолютно съгласен.
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
11 юни 2021
Не са и никога няма да бъдат моите игри,обиччам да разпускам и да се забавлявам докато играя,тези на From ме изнервят и ядосват.Пробвал съм всичко тяхно нито една не ме грабна,изглежда гледаме в разлини посоки.Аколкото дали са нишови според мен определено са ,никой мой приятел не ги играе и даже повечето не се интересуват от тях.
nightwarrior avatar
nightwarrior
11 юни 2021
Никой от приятелският ми кръг не е свиреп чалгаджия, това значи ли че чалгата е нишова в България?

Иначе лошо няма, за това е хубаво, че има толкова много избор. Човек играе каквото му допада. Но Фром игрите стават все по-достъпни и все повече хора ги "пробват" пък било то и за меметата. Ако говорим за времето когато бяха Демон Соулса и първия Дарк Соулс, щях да се съглася с теб, ама нещо дето както каза Rostik79 e супер разпознаваемо, че и се отдели в собствен поджанр с клонинги и т.н., просто няма как да е нишово.

Sauronn avatar
Sauronn
11 юни 2021
Дарк соулс със отворен свят и вероятно някой друг РПГ елемент . Добре изглежда като атмосфера.
jorjo67 avatar
jorjo67
12 юни 2021
Честно казано игри от рода на Assassin's creed вече не могат да ме грабнат. Говориш 100 часа глупости с NPC, ходиш да трепеш едни и същи пичове, битките нямат кой знае какви механики. В Souls имаш повечко оръжия, билдове и т.н. и всичко си има свой стил на игра. Sekiro е друга бира, за мен най-добрата From игра. Просто хванеш ли ритъма и супер кефа.
Sauronn avatar
Sauronn
12 юни 2021
Bloodborne е най-добрата им игра.
Nathan Drake avatar
Nathan Drake
12 юни 2021
Sekiro и за мен е номер 1.В един момент (Генчиро обикновенно)хванеш ли ритъма на боя кефа е голям.
lyubohar avatar
lyubohar
12 юни 2021
Аз си почивам малко точно на Геничиро, защото тотално хванах ритъма и вече го смазвам без грешка в първите две фази, но в третата с тая светкавица от небето ми разкатава фамилията и не мога да хвана кога да скачам. Малко ме дразни дори, защото даже няма връзка с основната комбат механика с парирането, която вече овладях, но не мога да продължа заради някаква евтина тъпотия
Sauronn avatar
Sauronn
12 юни 2021
Мен не ми харесва секиро . Предпочитам соулс и блъдборн . Тъмната атмосфера сякаш е по-готина от това самурайското.
lyubohar avatar
lyubohar
12 юни 2021
По принцип съм съгласен, аз и затова няколко пъти я почвах докато ме грабне. Да не говорим, че не понасям японска тематика. Но като напреднеш малко също става доста дарк.
Charcharo avatar
Charcharo
23 юни 2021
/
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл