hategame logo
Epic Games ще става и разпространител
пуснато на 27 март 2020 от pseto
epic games
Epic предизвика вълнения след създаването на своя Epic Games Store, най-вече заради стратегията си да купува ексклузивности за PC. По-рано тази седмица научихме, че компанията ще се превърне и в разпространител...

...като този път стратегията им звучи наистина добре. Конкретно за разработчиците.

За какво става дума ли? Epic ще предлага няколко доста интересни неща. Първо, ще осигурява 100% от бюджета на дадена игра. Второ, след избиване на бюджета печалбите ще се делят 50:50 с разработчика. И трето, интелектуалната собственост остава в разработчика.

Последното е ключов момент, за който геймърите често забравят. Много класически разработчици придобиват правата за франчайзите, които биват създавани от студията. Именно и заради това често се надяваме на някое продължение, но то не идва, защото се е случил разрив между първоначалния разработчик и разпространителя. Но правата си остават в издателя.

Като цяло сделката на Epic изглежда добра. А от самото студио казват, че искат да предложат такива условия, каквито самите те са очаквали от разпространителите, когато са били по-малко студио.

Няколко компании вече имат договори с Epic. Те са Remedy, Gen Design и Playdead. Първото студио вероятно познавате добре - това са авторите на Max Payne, Alan Wake, а последно Quantum Break и Control. Gen Design познаваме The Last Guardian, а Playdead - с Limbo и Inside.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл