hategame logo
Epic вкарват и Fortnite в битката с Apple
пуснато на 21 август 2020 от pseto
fortnite.
Epic очевидно нямат намерение да се въздържат по какъвто и да е начин във войната си с Apple. По-рано през месеца компанията демонстративно интегрира свой метод за разплащане в мобилната версия на Fortnite, заради която тя бе своевременно банната и от App Store, и от Google Play. Малко след това инструментите за разработчици на Epic бяха деактивирани от платформата на Apple, а пък създателите на Fortnite от своя страна заведоха съдебно дело срещу американският гигант, чиято пазарна капитализация наскоро премина границата от умопомрачителните 2 трилиона долара.

Явно обаче Epic няма да приключат дотук. Този уикенд ще се проведе специално събитие във Fortnite, наричащо се #FreeFortniteCup. Наградите в него включват шапки, пародиращи логото на Apple, а също и костюм на Големия брат (по-рано през август Epic пусна видео, осмиващо култовата реклама 1984 на "ябълките").

Това не е всичко. Освен скинове във Fortnite Epic ще раздават и съвсем реални награди под формата на хардуер - включващ лаптопи Alienware и конзоли PS4, Xbox One X и Switch.

Така от компанията опитват доста хитро да ударят Apple, настройвайки аудиторията си срещу тях. А тя не е никак малка - Fortnite е най-популярният батъл роял днес и достига до стотици милиони геймъри. Дали пък това няма да убеди Apple да смекчат тона? Или компанията единствено ще се разгневи още повече?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл