hategame logo
Epic Games Store е раздал 749 милиона безплатни копия на игри
пуснато на 30 януари 2021 от pseto
epic games store
Магазинът Epic Games Store е раздал 749 милиона безплатни копия на игри в рамките на 2020 година. Това научаваме от куп интересни данни, споделени от съдържателите на услугата - Epic Games.

В рамките на миналата година е имало безплатни промоции на 103 игри - една от които разработената у нас Total War: Troy. Средно всяка от тях е била сваляна от 7.2 милиона души.

Любопитно е обаче, че въпреки тези внушителни числа, приходите на Epic Games от външни игри са доста скромни. Те възлизат на едва 265 милиона долара. Което показва ясно, че огромна част от потребителите на Epic Games Store го ползват единствено заради промоциите му.

Самият магазин може да се похвали със 160 милиона потребители. Отново огромно число - но има една малка уловка. А именно - в това число са включени регистрациите за Fortnite, може би най-популярната батъл роял игра днес. Именно и това заглавие носи сериозният приход на Epic Games Store от 435 милиона долара (и това само за PC).

Така не изглежда магазинът на Epic все още да е достатъчно голям, за да се бори със Steam. Но едно е сигурно - с всички безплатни игри Epic Games Store започва да печели все повече фенове.

Коментари
igra4 avatar
igra4
31 януари 2021
Пецеджии вместо да правите свирки на ония мазния Гейб, трябва да се радвате и целувате ръцете на пичовете от Епик. Те са добрите и разбиха монопола на ония гнусар, който ви научи на дигиталки и диска за пеце да изчезне.

pepito avatar
pepito
01 февруари 2021
Независимо дали го храесваме или не, стийм направиха нещо като рееволюция и премахната досадата с дисковете. Верно, много хора искат да си имат дискове с кутийки, обаче лично за мен е много по-удобно да си инсталирам някоя игра с няколко клика вместо да се занимавам да ровя в купчини с дискове.
Иначе не мисля, че на някой му дреме чак толкова за стийм. Верно, неудобно е нещата да са пръснати на няколко различни платформи и лаунчери, но какво да се прави... Повечето хора вземат откъдето е най-изгодно. А епик хич не са и те цвете, опитват се да пробутат конзолните кирливи номерца и на PC и в някакъв момент можеше и да успеят, но вече всеки по-голям разпространител иска да има собствена платформа и лаунчер и иска да отхапе от баницата на Гейб.
logout avatar
logout
01 февруари 2021
То понеже и на конзолите имаш голям избор от къде да купиш дигитална игра ... Ползващите само конзоли на кого да целуват ръка?
pseto avatar
pseto
03 февруари 2021
logout, добър въпрос. При конзолите безплатен обяд нЕма, плащаш за всяка филийка хляб.
sauron93 avatar
sauron93
01 февруари 2021
Епик трябва да детронира Стийм до няколко години. И наистина го желая ,не защото мразя Стийм ,просто искам valve отново да правят игри .
pseto avatar
pseto
03 февруари 2021
Като гледам Epic се насочва по-скоро към някакъв друг тип пазарен модел - предлагат безплатни игри, при които да се записват приходи от DLC-та и микроплащания. Няма лошо, но при пълните, нови премиери, май няма да им се отвори парашута. Те мисля, че вече започват да отстъпват малко от ексклузивите (които им носят и негативна репутация, освен всичко друго).

Но отново, няма лошо. Важното е да има конкуренция и различни оферти.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл