hategame logo
Epic получи инвестиция от 1 милиард долара
пуснато на 13 април 2021 от pseto
epic games office
Epic са получили инвестиция от 1 милиард долара. Тя е дошла от куп различни компании, а най-голямата - 200 милиона долара, от Sony. Тези пари ще отидат за развиване на "дългосрочната визия" на услугите от страна на Epic.

Основните от тях включват графичния двигател Unreal Engine и магазинът Epic Games Store. Второто всъщност е интересно - наскоро стана ясно, че вероятно услугата е записала загуби от близо половин милиард долара в последните две години, като тази се очакват и още. Но ето, че Epic вече има инвестицията, за да се справи съвсем лесно с тях.

Тим Суини, шефът на дружеството отбелязва, че то вече се оценява на 28.7 милиарда долара. Компанията е частна, като именно Суини продължава да държи еднолично контрола над нея.

Дори и преди касовия хит Fortnite Epic беше в доста добро финансово положение. Unreal Engine се развиваше добре и даваше достатъчно стабилност на компанията. Но след Fortnite дружеството може наистина да се установи като един от гигантите в гейминга днес.

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
14 април 2021
Чудесно! Значи безплатните игри няма скоро да спрат
pseto avatar
pseto
14 април 2021
Дам, ще има далавера за нас.
lyubohar avatar
lyubohar
14 април 2021
Далаверата е Gamepass, според мен на Стийм и Епик скоро ще им се наложи да сменят модела, иначе ще се окажат вчерашни новини
LethianDream avatar
LethianDream
14 април 2021
Съгласен съм, дори и Сони щом почнаха да мислят варианти как да се борят с Пас-а, нещата са много сериозни. Щото в Пас-а не ти пускат само индита и игри отпреди 2 години, ами всички чисто нови заглавия.
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
15 април 2021
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл