hategame logo
Epic са платили поне 80 милиона долара за ексклузивността на Borderlands 3
пуснато на 06 май 2021 от pseto
borderlands 3 1
Borderlands 3 беше една от най-големите игри, които Epic успя да си издейства като ексклузив в Epic Games Store (само за PC, разбира се). Беше ясно, че компанията е платила внушителна сума на 2K, но колко голяма е тя?

Поне 80 милиона долара. Числото бива споменато в документите по делото между Epic и Apple, от което виждаме доста интересни неща за бизнес елемента от гейминга. Това е минималната гарантирана сума, които 2K е трябвало да получат за Borderlands 3.

Всъщност двете компании са сключили по-мащабна сделка. Тя включва и безплатни версии на ремастерираните първи две Borderlands игри, а също и раздаване на Civilization VI. Вероятно заради последните сумата, която Epic са платили, е нараснала до 115 милиона долара.

Все пак при подобни суми разбираме защо 2K реши да направи Borderlands 3 ексклузив за период от 6 месеца в Epic Games Store. С тази сума вероятно е бил покрит половината бюджет на Borderlands 3. Явно сделката е била от онези, които са били невъзможни за отказване.

От документите научаваме също, че Epic са успели да избият 80-те милиона в рамките на 2 седмици. Заедно с това 53% от хората, купили си Borderlands 3, са били нови потребители за магазина.

Коментари
pepito avatar
pepito
15 май 2021
Супер са ми противни тия номера с екскузивността, сега чувам че следващите игри на бетесда ще са хбох/pc екскузиви... таман закостенелите от сони взеха да се отварят леко сега други почнаха...
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
16 май 2021
Сега погледнах част от разкритията по време на делото. Епик са предложили 200 милиона на Сони,за да пуснат за ПС и естествено абсолютно ексклузивно за Епик гейм стор ,между 4 и 6 големи ексклузиви. Не се знае какво са отговорили от Сони. Същото са предложили на Майкрософт и Нинтендо,но от там са ги отрязали.Епик взеха да играят доста "грубо",за да откраднат парче от пая на Стийм.
pseto avatar
pseto
17 май 2021
Абе това са си ебаси парите, както и да говорим. 80 милиона минимум за Borderlands 3 - това почти сигурно покрива бюджетът за разработка. Вероятно за маркетинг са дали поне още толкова, с други думи на 2K играта им излиза 2 пъти по-евтино, съответно и рискът е 2 пъти по-малко. На такива оферти трудно се отказва.

Аз мислех, че става дума там за 10, 20 милиона долара или нещо такова. Ама това си е цифра.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл