hategame logo
Epic съди производител на очила
пуснато на 16 май 2021 от pseto
nreal glasses
Китайската компания Nreal, произвеждаща очила за добавена реалност, е съдена от Epic Games. Причината? Nreal звучи прекалено много като думата "unreal".

Според Epic китайската компания нарочно е избрала това име, за да се възползва от популярността на техния Unreal Engine. Самите очила дават възможност на притежателите им да играят игри, като същевременно виждат какво се случва около тях (включително и такива с графичния енджин на Epic).

Иначе американската компания заплашва Nreal с дела от няколко години. Сега обаче идва и моментът за завеждането им. Защо ли? Очилата на Nreal ще излязат скоро на американския пазар. Което дава възможност на Epic да се пробва да измъкне някой и друг милион от компанията.

Самите Nreal смятат, че делото не е достатъчно силно и ще падне в съда. Все пак китайците обявяват, че ще се борят с Epic с всички възможни сили.

Темата за авторските права е пипкава от години, особено в САЩ. Подобни дела се завеждат постоянно и доколкото в общия случай не завършват с печеливш изход, то ако това се случи - неустойките може да са огромни. И очевидно Epic се пробват по подобен начин.

Макар че изглежда адски трудно човек да обърка графичен енджин с очила за добавена реалност.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл