hategame logo
FIFA 21 рекламира микроплащания... в детски списания
пуснато на 28 септември 2020 от pseto
fifa 21 ultimate team
Да, наглостта на EA определено няма граници, поне ако говорим за Ultimate Team. Наскоро в интернет се появиха снимки на реклами, пуснати в детско списание за играчки във Великобритания. Снимка можете да видите горе.

Какво виждаме на нея ли? Реклама на FIFA 21 Ultimate Team, но това не е всичко. В обяснение как се играе заглавието се казва – „Използвайте FIFA точки, за да отваряте тестета (с футболисти)“. Именно така се казва премиум валутата на футболната игра. А рекламата, насърчаваща ползването на микроплащания, звучи така, сякаш няма друг начин за игра на FIFA 21.

Което в малка или голяма степен е точно така, поне в Ultimate Team.

Ще е интересно да видим как ще се опита да се измъкне EA от тази ситуация. Компанията обича да казва, че микроплащанията не са задължителни и че футболисти могат да се изкарват и с нормален геймплей, без даване на реални пари. А също и че не промотират никакъв хазарт на деца. Но ето, че истината е съвсем различна.

Ако става дума за Великобритания, в момента текат разследвания дали режими като Ultimate Team могат да се окачествят като хазарт. А вероятно реклами като тази от снимката ще спомогнат за достигане на подобно решение (което никак няма да се хареса на EA).

Коментари
LethianDream avatar
LethianDream
29 септември 2020
Ами грешен подход на EA, не се прави така, тая игра се рекламира с паковете и всичко в еротично списание тип Плейбой - хем има пакети(!), хем малките четат (по-скоро разглеждат) само такива списания. Поне едно време ние бяхме така, oще си спомням като бях втори клас - един съученик си беше купил списание"Табу" и яко разглеждахме като невидели женски полови органи.Сега май всичко гледа порняга в нета
pseto avatar
pseto
29 септември 2020
Прав си, порното в порносписанията. Ся наистина в днешно време няма Табу, ама могат да пуснат реклами на Ultimate Team в Pornhub и т.н. Ако се замисля - ще е много подходящо.

П.С. В ранните тийн/чикиджийски години бях намерил едно изхвърлено Табу в някаква локва и си го прибрах и изсуших. Баси мизерията по онези времена, днешните поколения няма как да осъзнаят тези страдания.

LethianDream avatar
LethianDream
29 септември 2020
Къде се върнахме, в дълбоките младини,прав си, няма как днешното поколение да осъзнае какво е да чакаш филм по Филмнет и TV1000 в петък/събота след 2 часа през нощта. Само тогава даваха бесните порняги. Имаше и едни половинчасови клипчета, в които дадена актриса (тогава за нас това си бяха икони - Джена Джеймсън например) прави нещо като превю на порнофилмите следващата седмица, облечена в халат и полуразголена. Имаше даже едно такова клипче, което и досега помня, след 25 години- камерата я дава първо в лицето, тя супер спокойно обяснява, след това постепенно слиза към гърдите..тя пак си е супер спокойна мацката и рецитира с мега небрежен тон нещо от сорта на "абонирайте се за Филмнет, за да гледате мачовете от английското и нашите предавания след тях" и накрая се оказа, че някъв актьор си я пори лайф пред камерата, а тя супер спокойна
Mitko6000 avatar
Mitko6000
01 октомври 2020
То щом и кибритчета имаше...
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл