hategame logo
FIFA 21 с нова екстра... поставяне на собствени лимити върху микроплащанията
пуснато на 12 ноември 2020 от pseto
fifa 21 packs
EA постоянно твърди, че Ultimate Team не е хазартен режим - но същевременно последни промени в него изглеждат точно като самоограниченията, които хазартните сайтове са задължени да предоставят на своите потребители, за да не вкарват импулсивно пари в тях. Става дума за екстрата FIFA Playtime.

За какво става дума ли? Накратко - екстрата ще позволи или родители да налагат ограничения на децата си, играещи FIFA, или пък хора с проблеми с хазарта да си налагат самоограничения. В Playtime ще е възможно например да сложите максимален брой мачове, които да се играят дневно; максимално количество FIFA Points, които могат да бъдат купени (това е премиум валутата в серията); ограничаване на броя тестета, които могат да се купят или с FIFA Points, или със стандартната валута във футболната серия.

Очевидно EA се опитат да намалят критиките към Ultimate Team, към който режим все повече регулатори обръщат взор. А при положение, че режимът прави милиард и половина долара годишно приход - който постоянно се увеличава - то е сигурно, че компанията ще направи всичко възможно, за да го спаси.

Две са нещата, които са важни за EA. Първо - да не се сложи ограничение 18+ във FIFA серията, което ще се случи, ако Ultimate Team бъде счетен за хазарт. И второ - да се избегне регулация, каквато е задължителна в хазартните услуги. Освен да плаща по-високи данъци, в доста регулирани пазари EA трябва да разкрива коефициентите си и да обяснява как работят ротативките в Ultimate Team. Това със сигурност няма да се хареса на американския гигант.

FIFA Playtime ще излезе на 16 ноември за PC, а ден по-късно - за конзоли.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл