hategame logo
Gearbox къса връзките си с G2A
пуснато на 09 април 2017 от pseto
bulletstorm full clip edition
По-рано тази седмица Gearbox сключи странно споразумение със сайта G2A. Става дума за една от онези страници, продаваща гейм ключове на по-ниски от обичайните цени. Проблемът е обаче, че към G2A има множество обвинения, че си затваря очите за кодове, придобити след измами с кредитни карти. Поради която причина и Gearbox попадна под обстрел, че иска да продава специално издание на Bulletstorm: Full Clip Edition чрез G2A (което можете да видите от снимката горе).

Е, партньорството не продължи дълго. Gearbox официално са скъсали всички връзки с G2A, става ясно от официално съобщение.

Причината? Сайтът не е направил никакви опити да подобри част от подозрителните си бизнес практики. По-рано през седмицата Gearbox предложи списък на G2A, в който се включваше:

-премахване на платените застраховки при купуване на игри и предлагането на услугата без да се дават пари за нея;
-възможност на разпространители и създатели на игри да отбелязват ключове като добити с измама, с което да бъдат премахвани от магазина;

А също и други подобни точки. От G2A обаче запазиха мълчание, давайки индикации, че нямат намерение да променят каквото и да е. След което Gearbox са прекратили партньорството си с тях.

Интересно е да отбележим, че значителен пръст в ситуацията има Джон Бейн, известен най-вече с псевдонима си TotalBuscuit. Именно той вдигна най-много шум относно споразумението и обяви, че няма да прави материали за никоя игра на Gearbox. От компанията все пак реагират бързо, искайки от Бейн да предложи доказателства за подозрителните практики на G2A, което той прави.

Едва ли цялата ситуация се харесва на G2A, които правят всичко възможно да се легитимират в последните години. От друга страна пасивността им в подобни случаи определено може да се окачестви като подозрителна.

Коментари
Macks avatar
Macks
09 април 2017
Практиката със застраховката наистина е ужасна - често като си взема игра от г2а за 2-3 лева трябва да дам още 7 за застраховка, ако кллюча е фалшив евентуално - само веднъж съм давал тези 7 лева де, като взех по-голяма игра.

Относно легитимността на ключовете - аз лично не съм имал проблем със закупен ключ, нито пък мои приятели.

Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
09 април 2017
Изтрит коментар
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
09 април 2017
Изтрит коментар
NikoJ avatar
NikoJ
10 април 2017
Туй каято биошока ... ама тука не са оплескаи поне оригиналнат авизия .. в днешно време ремастер означава малко блър малко мъглъ малко depth of field и готов ремастер-а
pseto avatar
pseto
11 април 2017
Да, за тоя ремастър не бих се замислил каквото ще да става... ако се издуе на PC и днес Bulletstorm ще си изглежда достатъчно прилично. Много се чудят откъде и как да издоят кравата напоследък Gearbox, особено пък покрай купуването на Duke Nukem франчайза...
vldir avatar
vldir
10 април 2017
Тази застраховка си е баш изнудване според мен. Ти си я плати пък ако е скапан кляча ще го подменим, а ако не си я платиш еби се в гъза. Аз вече пазарувам като трябва само от https://www.instant-gaming.com/en/
pseto avatar
pseto
11 април 2017
Застраховките определено са шибана история, макар че аз съм си купувал от евтините сайтове много ключове без и не е имало проблеми. Чисто и просто ако се прееба просто няма да ползвам съответния сайт и така. То си е за тях.

Но да, този трик ми напомня на някои практики в САЩ, където нещо уж се продава по-евтино, обаче цената за доставка е нереално надута и дефакто от нея идва печалбата. Това със застраховките ми изглежда по същия начин.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл