hategame logo
Gearbox купени от Embracer
пуснато на 04 февруари 2021 от pseto
gearbox studio quebec
Компанията Gearbox се раздели със своята независимост. Те вече са част от Embracer Group, като бяха купени срещу 1.38 милиарда долара.

Всъщност това е максималната сума на сделката, ако трябва да сме конкретни. Към момента са били платени 363 милиона долара, малко повече от половината от които в кеш, а останалите 175 милиона долара – в акции на Embracer. За да се достигне пълната сума, в рамките на следващите 6 години Gearbox трябва да изпълни определени финансови цели.

Ранди Пичфорд, дългогодишният шеф на студиото, ще запази длъжността си. Засега не е ясно дали ще бъдат засегнати част от 550-те служители на Gearbox.

Около сделката се изказват и 2K, собственици на Borderlands – най-популярният франчайз на Gearbox. Те посочват, че серията още е тяхна и че ще продължат да работят съвместно със студиото, за да се пускат нови издания от нея.

Що се отнася до Gearbox, през годините те имаха и успешни продукти, и провали. Във втората категория влизат Aliens: Colonial Marines и най-вече беше Battleborn. Заглавието бе изцяло разработено и продуцирано от Gearbox, но се продаваше много зле. Не знаем как се е харчил Borderlands 3, но е възможно финансовите средства на компанията да са силно намалели. В резултат на което идва и това корпоративно сливане.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл