hategame logo
Гейм дивизията на Google привлича кадри от Ubisoft
пуснато на 29 ноември 2019 от pseto
google stadia 1
Наскоро Google представи своята стрийминг гейм услуга Stadia, а малко след това бе обявено създаването на отдел, който ще разработва игри за нея – Stadia Games and Entertainment. Тази седмица пък научихме, че дивизията ще бъде подсилена от трио водещи кадри на Ubisoft.

Или по-точно казано – бивши водещи кадри на Ubisoft.

Това са Франсола Пелан, Матю Леду и Себастиан Пюел. Последният от тримата ще има водеща позиция в Stadia гейм отдела – той ще е генерален директор.

Тримата са свързани най-вече с Assassin’s Creed серията. Пюел е продуцент на куп заглавия от нея – започвайки се от Assassin’s Creed II и приключвайки се с прилично неуспешното Unity.

Палан пък е бившият директор по разработката на Ubisoft Quebec – студио, отговорно за Assassin’s Creed Syndicate и Assassin’s Creed Odyssey.

Що се отнася до Леду, той е арт директор на оригиналния Assassin’s Creed. Той заема и същата позиция в Watch Dogs и Watch Dogs II.

Привличането на куп кадри от Ubisoft не е случайно. Джейд Реймънд прекара доста години във френската компания, работеща предимно по Assassin’s Creed, но сега е в Google и оглавява Stadia Games and Entertainment. Така е съвсем нормално тя да привлича бивши свои колеги, в чиито качества се е уверила лично.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл