hategame logo
Genshin Impact с над 100 милиона долара приходи?
пуснато на 12 октомври 2020 от pseto
genshin impact
Genshin Impact е възможно да е записал 100 милиона долара приходи... макар и да се появи в продажба преди само 2 седмици (в завършен вид, понеже преди това играта изкара известно време в стадий на отворена бета). Информация черпим от няколко различни източника, следящи free-to-play заглавията.

Както обикновено е редно да се отбележи, че данните далеч не са точни. Те се уповaват на броя сваляния на дадено заглавие и оттам нататък по стандартизирани методи се отчита какви вероятно са приходите. Например се предполага, че няколко процента от играчите са инвестирали 10-15 долара в заглавие. Доколкото границите при подобни изчисления могат да варират сериозно, то можем да предположим, че 100 милиона са по-скоро консервативните приходи на Genshin Impact.

Който се предполага, че е струвал към 100 милиона долара на разработчиците си. Така играта е възможно да е избила бюджета си за под 2 седмици от пълната си премиера насам. Определено солидно постижение, особено и като се има предвид, че заглавието тепърва набира скорост.

Genshin Impact е заглавие, силно вдъхновено от Zelda: Breath of the Wild, излязъл за Nintendo Switch преди няколко години (и превърнал се в една от най-успешните игри за платформата - и откъм продажби, и откъм отзиви). Genshin Impact предлага изключително зарибяващ геймплей, но по-хубавото е, че микроплащанията изглеждат балансирани и не превръщат заглавието в pay-to-win. Така ако сте любители на онлайн RPG игрите можете да се замислите дали да не пробвате играта.

Коментари
sauron93 avatar
sauron93
12 октомври 2020
Приходите нямат значение ,играта ще стане хит до няколко месеца и ще чупи рекорди по рекорден брой играчи.
pseto avatar
pseto
13 октомври 2020
Тя вече мисля си е хит. Мен от доста време не ме е хващало нещо толкова здраво. И луут системата си е съвсем окей, към момента в никой момент не съм се замислял да давам реални пари. Даже сега мисля да си купя тоя battle pass и там някоя друга глупост само защото играта ме кефи, не защото имам нужда от каквото и да е. Макар че май имах приличен късмет с ролетките, последния път ми се падна и Дулук, който си е доста стабилно геройче. Ама преди това си ползвах основния персонаж, който също върши достатъчно солидна работа.

Като цяло играта много рядко я усещам като free-to-play. Само като почне човек да се занимава със стоте различни валути.

darkblue avatar
darkblue
13 октомври 2020
не бързай да взимаш батъл паса още. Прави си дейлито, уиклито и месечното като останат 2,3 дена, тогава ако не ти достига левел до наградата си го купи. Тоест ако сега трябва да дадеш 20 долара за 30 lvl батъл пас... накрая преди последните дни може да дадеш само 5 $ щото ще ти трябват да кажем 3 лв да вдигнеш само за наградата
pseto avatar
pseto
13 октомври 2020
Не, нямам предвид да си купувам нива за pass-а (което е безсмислено, по-добре човек да си пази кристалите за wish-ове), ами да взема този премиум пасс-а дето струва 10 долара и ти отключва някакъв втори ред награди. Има и някаква друга глупост, която ти дава кристали всеки ден на логване за 5 долара.

Не че имам нужда от тях, мисля, че ролетката добре ми се отрази (даже от последното завъртане ми дойде Дулук, който наистина е доста добре откъм DPS, макар че мре като муха), просто играта ме кефи достатъчно.

sauron93 avatar
sauron93
13 октомври 2020
Тя си е най-хитовата китайска игра правена някога но във следващите месеци очаквам да направи фурор и да стане нещо като ПУБГ. Няма усещане на безплатна игра каквато имат Апекс легъндс и подобни изгъзици. Играта си е пълноправна и предлага доста часове игра ако те зариби.
pseto avatar
pseto
13 октомври 2020
Така е, да. За тази година със сигурност нищо друго не ме е хващало като Genshin-а.
BundyBari avatar
BundyBari
13 октомври 2020
Чакам ти ревюто с нетърпение...
nightwarrior avatar
nightwarrior
14 октомври 2020
Свалих я на РС днес след работа и много разпускащо си се шлях и мазах. Имам само три геройчета засега - главния, една със стрели и една очевидно плагиатствана от Nier Automata. Перформънса на РС е добре, за разлика от това което усетих на обикновения ми PS. Добре, че крашна, та да си легна по-навреме
darkblue avatar
darkblue
14 октомври 2020
зарибените стават все повече
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл