hategame logo
Гласът на Снейк в Metal Gear Solid: Не харесвам особено Коджима
пуснато на 26 март 2016 от pseto
metal gear solid v 9
Кийфър Съдърланд озвучи култовият герой Снейк в Metal Gear Solid V, но едва ли има нужда да се лъжем – за мнозина истинският глас на персонажа е Дейвид Хейтър. Именнно той беше зад микрофона при всички Metal Gear Solid заглавия... освен последното.

През 2013 година изненадващо стана ясно, че Хидео Коджима дори не се е обадил на Хейтър по повод на петата игра във франчайза. Тогава актьорът публично разкри огорчението си... и изглежда ситуацията не се е променила с времето.

„Не харесвам особено Коджима. Не чувствам нуждата някога изобщо да работя с него отново“, казва Хейтър, визирайки създателят на Metal Gear франчайза. Заедно с това той си припомня и някои други неприятни моменти, свързани с Коджима.

Оказва се, че японецът се е опитвал да замени Хейтър още по времето на Metal Gear Solid III. Тогава дори е бил осъществен контакт с Кърт Ръсел, но той е отказал да озвучи Снейк. Самият Хейтър тогава пък е трябвало повторно да мине прослушване, за да бъде одобрен.

„Опитаха се да ме сменят и преди, да намерят някого, чийто глас да съвпада, но никога не се случи“, казва Хейтър. До Metal Gear Solid V.

Иначе актьорът добавя, че не е играл заглавието, тъй като е щяло да бъде „60 часа мъчение“ за него. В интерес на истината обаче Снейк беше адски мълчалив в Metal Gear Solid V – през повечето време просто стоеше и чакаше някой да му даде команда какво да прави в следващата мисия.

Що се отнася до Хидео Коджима, той основа свое ново студио наскоро. Вече се готви и първата игра от него, макар и детайлите да са оскъдни.

Коментари
hyper avatar
hyper
27 март 2016
Хейтър трябва да пише за хейтгейм.
pseto avatar
pseto
27 март 2016
Трябва, доста хейтна Коджима. Макар че реално нещата, които казва не говорят добре за японеца. И най-малкото е иронично, че Кийфър Съдърланд шмъцна 10 пъти за целия Metal Gear Solid V едва ли не... така и не разбрах защо беше нужен. Освен от рекламна гледна точка имам предвид.
hyper avatar
hyper
28 март 2016
Все си мисля, че Коджима е искал да прави някакви врътки и затова му е трябвал по-различен глас, вероятно ако беше цялата история както я е замислял, щяхме да видим идеята.
pseto avatar
pseto
28 март 2016
Доколкото съм чел Хейтър не е нещо особено като гласов актьор (понеже не съм особен фен на Metal Gear Solid и нямам лично мнение). Вероятно Коджима е искал да направи нещо феноменално и незабравимо и заради това е взел холивудски ветеран като Съдърланд. Само дето очевидно Konami са орязали бюджета сериозно - за кът сцени, и за диалози, и за всичко. В резултат Снейк е много по-близък до мълчаливия главен герой, отколкото нещо друго...

Абе, поомазаха се и Konami, и Коджима с MGSV - ама щом парите текат всичко е наред.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл