hategame logo
Google Stadia няма да включва абонаментен модел
пуснато на 27 юни 2019 от pseto
google stadia 1
По-рано тази година беше обявена услугата Google Stadia. Тя в своята есенция не е нищо, което не сме виждали преди - опция да стриймваме игри на каквото устройство пожелаем, без да мислим за хардуерни изисквания. Досега обаче никоя услуга не се установи.

Google ще се опита да се промени ситуацията, когато пусне Stadia през есента. Но досега нямаше яснота относно пазарния модел - на моменти се споменаваше, че екстрата ще е своеобразен "Netflix за игри". Да, но не. В Netflix с една абонаментна такса можеш да стриймваш колкото филми и сериали искаш без ограничение. В Stadia ще трябва да си купуваме игрите точно така, както го правим за PC или конзоли.

А също така цената им няма да е по-ниска.

"Защо бихме могли да продаваме игрите в Stadia за по-малко пари от конзолите?", отговаря Фил Харисън, който е шеф по разработката на услугата. Той добавя, че доколкото наистина ние не притежаваме игрите в Stadia, то можем да играем където пожелаем на каквото устройство пожелаем, което е основният плюс на платформата.

Все пак е спорно дали примерно 140 лева на игра няма да излезе соленичко, особено когато говорим за нещо експериментално. А през септември ще разберем дали Google има отговор на значителни въпроси като например input lag-а, който е най-големият проблем при подобни услуги.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл