hategame logo
Hellraid спрян от разработка
пуснато на 21 май 2015 от pseto
hellraid 4
Играта Hellraid на студиото Techland, което пусна по-рано през годината хитовия Dying Light, бе спряна от разработка. Новината идва от официално съобщение на компанията, пуснато в интернет по-рано днес.

Макар и да се споменава, че Hellraid „е бил поставен в пауза“, то пълният текст си говори за чисто спиране.

„Искаме официално да съобщим, че Hellraid няма да се появи в продажба тази година, както първоначално се планираше, тъй като разработката бе поставена в пауза. В последните месеци направихме вътрешни изследвания, които достигнаха до извода, че Hellraid в настоящата си форма не среща нашите очаквания за проекта. Поради тази причина решихме да се върнем към чертожната дъска и преоткрием заглавието наново“, пишат Techland.

Както бихте се уверили, тук говорим за цялостно спиране на проекта. Да, ако става дума за новия Doom например, който е огромен франчайз и при който може да се случи нещо подобно – да бъде „рестартирана“ разработката и да бъде създадена изцяло нова игра... то Hellraid е нещо малко популярно. И да, несъмнено е било спряно.

Интересно е, че заглавието бе обявено още през 2012 година. През 2013-та се сдоби и с името Hellraid, като се очакваше да дебютира именно през нея... а след това бе отложено до 2014-та. Когато играта бе забавена отново чак до 2015 година. След такъв дълъг цикъл на разработка нещата изглеждаха подозрително... а и можем да сме сигурни, че след Dying Light позициите на Techland са различни.

Преди 1-2 години компанията можеше да си позволи противоречив проект. Всъщност има такива – например Call of Juarez: The Cartel... но след Dying Light очакванията ще са много по-сериозни. Съответно малък проект като Hellraid може само да навреди.

Интересно е, че именно по Dying Light ще работят кадрите, отговорни за спрения проект. Така Techland хвърлят всичко по него... но вероятно никога няма да разберем струвал ли си е Hellraid.

Коментари
hyper avatar
hyper
22 май 2015
Тъга. :/ Но явно Techland целят да се настанят при топ разработчиците, дано поне това постигнат.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
22 май 2015
Изтрит коментар
pseto avatar
pseto
22 май 2015
То не, че Call of Juarez: The Cartel не беше покъртителна помия... виж, Gunslinger си беше адски яка и то евтина игра. Която и сега бих пуснал - биваше си я...

А за Techland - да, порасна им работата с Dying Light. Но реално - целият този потенциал се усещаше и в Dead Island. Винаги съм бил голям фен (говоря за оригинала, Riptide за мен е гъз). Имаше много бъгове, но и имаше доста душа. Както и Dying Light. Та - ако Techland могат да надградят - защо не? Да почнат Dying Light 2, пък да видим...

И все пак, дори и преди Dying Light имах подозрения към Hellraid.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл