hategame logo
Hellraid все пак не е спрян от разработка
пуснато на 02 юни 2015 от pseto
hellraid 2
Наскоро стана ясно, че разработката на Hellraid е била кажи-речи спряна. Доколкото се използваше думата „замразена“, то бе добавено, че играта ще бъде върната на чертожната дъска и започната отначало. А това в общия случай е по-милият начин да кажеш на софтуерен продукт, че късаш с него.

Оказва се обаче, че е възможно преводът от полски да не е бил страхотен... или просто студиото Techland да е размислило. Защо ли? В ново свое интервю Павел Марчевка, шефът на компанията разкрива, че няма нищо подобно.

Techland наистина е бил замразен. Но изваждането от своеобразния криогенен сън може да настъпи много скоро. Още тази година.

„Като казваме „поставяне в пауза“, ние имаме предвид точно това. Отделихме част от ресурсите, за да се концентрираме върху Dying Light и веднага след като бъде свършено онова, което се очаква от тях, ние ще се върнем към Hellraid”, казва Марчевка.

Добавя се, че към момента липсва точен график, в който ще се случи всичко това – вероятно до края на септември.

И все пак – Hellraid е жив.

Марчевка пояснява и изявлението, че „разработката ще бъде върната на чертожната дъска“ – нещо, което обикновено означава сигурната гибел на продукт. Той споделя, че се има предвид преосмислянето на някои ключови функционалности – но само толкова. Не всичко ще бъде изхвърлено в кофата – някои неща ще са подобрени, други ще бъдат изоставени.

Може би отново ситуация тип „изгубени в превода“?

Е, за очакващите Hellraid това идва като добра новина. Особено ако се вложи повече ресурс в разработката на заглавието, което да го доближи по качество до Dying Light – най-успешната игра на Techland към днешна дата.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл