hategame logo
Композиторът на Destiny осъди Bungie
пуснато на 06 септември 2015 от pseto
o'donell mccartny

Миналата година стана ясно, че е било заведено интересно съдебно дело. То идваше от Марти О‘Донъл, дългогодишният композитор в студиото Bungie. Той обяви, че е уволнен неправомерно – и откровено мръсно, ако съдим по някои разкрити от него детайли – и съответно си потърси правата в съда. По-рано през седмицата решение по казуса имаше и то е в полза на О‘Донъл.

Оказва се, че всички претенции на композитора са били уважени. Той ще получи 142 500 долара като процент печалбите, генерирани от Destiny – последната игра, по която О‘Донъл работи. Но това далеч не е всичко. Композиторът ще се сдобие и с малко над 192 000 акции от Bungie. Макар и да не знаем каква е цената им – студиото не се търгува публично, то те едва ли те са евтини. Ако О‘Донъл ги продаде моментално почти сигурно ще се сдобие с минимум 6-цифрена сума, а и прилична 7-цифрена е доста възможна.

Самият той е доволен, че цялата сага е приключила и може да постави всичко зад гърба си. Което обаче е иронично – О‘Донъл прекара адски дълго време в Bungie и е отговорен за музиката на Halo серията. Интересно е пък, че в уволнението му огромна роля играе Activision.

Именно това е разпространителят на Destiny, като се оказва, че през 2013 година компанията самоволно е променила музиката за трейлъра, с който ни бе представен MMO шутъра в детайл на E3. Озвучението на О‘Донъл и Пол Макартни, една от водещите личности в култовата банда Бийтълс, бива заменено с подбрано от Activision такова. Това довежда и до разрив между композитора и Bungie, тъй като той не е доволен от вмешателствата на разпространителя в креативния процес.

Тъй или инак, явно О‘Донъл е бил уволнен неправомерно, но съдът се изказва в негова полза. Което в крайна сметка е добре за него. А мнозина от нас пък вероятно ще намерят още една причина да не харесват Activision.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл