hategame logo
Microsoft искали да купят Nintendo, японците им се присмели
пуснато на 07 януари 2021 от pseto
nintendo microsoft
Microsoft са опитали да купят Nintendo преди 20 години. Това ни разкрива материал на изданието Bloomberg, в който няколко бивши водещи кадри на софтуерния гигант си припомнят времената около зараждането на оригиналния Xbox.

Тогава Microsoft са били твърдо уверени да навлязат в света на конзолния гейминг, но са обмисляли варианти да не започват отначало. А какъв по-добър да развържат портфейла си и да пробват да купят гигант като Nintendo?

Отговорът на японската компания обаче е бил... буквално присмех. Това си спомня Кевин Бакус, бивш директор в отдела, отговарящ за отношенията с външни компании.

"Стив Балмър ни накара да отидем в Nintendo, за да видим дали те биха могли да обмислят да бъдат придобити. Те просто ни се присмяха. Представете си да сте на среща и някой да ви се смее в лицето в продължение на един час - точно така протекоха нещата", казва Бакус.

Интересно е обаче, че отношенията между Microsoft и Nintendo не са приключили дотам. Двете компании са обмисляли и друго партньорство - възможността американската компания да проектира и произвежда хардуера за конзоли, които да пускат игри на Nintendo. От Microsoft са се аргументирали с думите, че японците отстъпват на сънародниците си от Sony в този аспект. Очевидно преговорите по тази тема са продължили по-дълго и без присмех от страна на Nintendo, но все пак са пропаднали.

В последно време Microsoft отново са развързали портфейла си. Последната им голяма сделка бе придобиването на Bethesda за 7.5 милиарда долара.

Коментари
God avatar
God
08 януари 2021
Май ги купиха за повече.
pseto avatar
pseto
08 януари 2021
Ммм... само 1000 пъти повече. Поправих.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл