hategame logo
Nintendo с нелоши финансови резултати, Wii U се съживява
пуснато на 29 октомври 2015 от pseto
Latest Electronic Games Debut At E3 Expo
Nintendo са записали нелоши финансови резултати за периода април-септември тази година. В рамките на тези шест месца японците записват нетни приходи от 95 милиона долара, което с оглед на записаните на няколко пъти загуби в последните години звучи страхотно.

Още по-интересно в основата на положителните резултати е Wii U. Досега конзолата на Nintendo е предимно разочароваща, но със силните премиери на Splatoon и Super Mario Maker успява да донесе малко щастие на японската компания. Продажбите на хардуер обаче са незадоволителни – за половин година Wii U продава под 800 000 бройки. Това очевидно показва, че интересът към конзолата спада с пълна сила, а колкото по-скоро се появи в продажба NX, толкова по-добре.

Традиционно силно се представя и портативния 3DS. При него най-успешната игра е Animal Crossing: Happy Home Designer с над 2 милиона продажби. Играта се появи в продажба през юли тази година.

Като цяло Nintendo е в стабилно състояние в момента. Какво ли крият обаче следващите месеци? Дали няма да се случи някоя изненадваща криза например? Едно е сигурно – Nintendo вече мислят за бъдещето с NX... сега остава и да дочакаме официалното представяне на конзолата.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл