hategame logo
Нови слухове за римейк на Diablo II, промени в Blizzard
пуснато на 24 януари 2021 от pseto
diablo 2 cover
Доста интересни слухове се появиха по-рано през седмицата във изданието Bloomberg. Те се въртят около Blizzard, един от водещите техни екипи и римейкът на Diablo II, за който се говори от известно време насам.

Спекулациите идват покрай една новина - студиото Vicarious Visions вече е част от Blizzard. Компанията, наброяваща над 200 души, досега беше под шапката на Activision (и бе така от 2005 година насам). Явно шефовете в гиганта са решили, че Vicarious Visions се справят достатъчно добре със задачите си и в бъдеще ще пускат игри под един от двата премиум бранда на Activision Blizzard.

Любопитното обаче е друго. Изглежда сливането на Vicarious Visions в Blizzard идва с цената на разформироване на водещ екип. А именно - тъй нареченият Team 1. Екипът бе отговорен за StarCraft II, Heroes of the Storm, а последно - за Warcraft III: Reforged. Както добре знаете последното заглавие бе тотален провал. Според слуховете, цитирани от Bloomberg, шефовете в Activision Blizzard са планирали да поверят и римейк на Diablo II на Team 1, но са се отказали след Warcraft III: Reforged.

В крайна сметка те преценяват, че екипът изобщо не трябва да съществува. Така неговите членове получават възможност или да се присъединят към други дивизии в Activision Blizzard, или изобщо да се разделят с разпространителя.

Що се отнася до Vicarious Visions, според слуховете именно те ще поемат разработката на Diablo II: Resurrected, както може би се нарича римейкът на класическата ролева игра. Което също не звучи трудно за вярване - компанията е специалист именно в портове. През годините Vicarious Visions са били отговорни за версии за различни платформи на серии като Skylanders, Call of Duty, Crash Bandicoot, Destiny, а последно и Tony Hawk's Pro Skater. Също така Bloomberg твърди, че студиото работи съвместно с Blizzard от поне година по римейка на Diablo II.

Все пак предстои официално потвърждение на доста неща. Първо, по какво точно ще работят Vicarious Visions. И второ, дали Diablo II: Resurrected е реален проект. От друга страна е сигурно, че захватът на Activision над Blizzard става все по-сериозен. Дотолкова, доколкото не е сигурно какво изобщо е останало от старата версия на студиото.

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
25 януари 2021
Бих поцъкал римейк на Д2, но ... де да знам ... колкото да пробвам от любопитство. Едва ли същите емоции ще изпитам както навремето на ЦРТ-кинескопа и пикселизираните човечета.
pseto avatar
pseto
26 януари 2021
Аз си ги чувствам, ама при мен случаят е друг - това ми е любимата игра. Но да, първите няколко часа са тегави.
sauron93 avatar
sauron93
25 януари 2021
D2 трябва да се пусне за смартфон . Ако трябва ще им платим 10-15 лв .
pseto avatar
pseto
26 януари 2021
Дъртото Diablo за телефон как ще го направят не знам. По-скоро ми се струва фантастично да се случи. То оригиналната двойка трудно може да се ремастерира, заради това се говори за римейк.

Аз не знам какво да мисля... на тоя Blizzard не се доверявам хич. Дано Vicarious Visions да успеят да направят нещо смислено.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл