hategame logo
Diablo IV обявено официално
пуснато на 01 ноември 2019 от pseto
diablo 4
Слуховете за пореден път се оказаха право в целта. При откриването на BlizzCon, което се случи тъкмо днес, Diablo IV беше обявено от Blizzard.

Но не само това. Вместо да получим просто кинематично видео, както се случва често, сега имаме повече. И кинематично видео, и геймплей. Първото клипче под статията ни показва историята. Естествено то е на високо кинематично ниво, традиционно за Blizzard.

Второто пък ни показва геймплей. А онова, което прави най-голямо впечатление е... мрачността на играта.

Енджинът изглежда същият като този на Diablo III (но несъмнено с графични подобрения). Но пък ярките, шарени цветове на тройката са заменени с гама, много по-подобна на Diablo II. Което определено е добра новина за голяма част от олдскуул феновете, на които последната игра в серията им дойде прекалено шарена.

Самото видео не ни разкрива много подробности от геймплея на Diablo IV. Можем само да гадаем дали ще е по-близък до тройката или до двойката (вероятно първото). Все пак виждаме три от класовете, които ще са налични - а именно класическите варварин и маг плюс... друидите от Diablo II. Те бяха най-непопулярният клас в заглавието - предстои да видим дали в Diablo IV ситуацията ще се промени.

И така - Diablo IV вече е реалност. Разработва се, има геймплей от енджина. Несъмнено добри новини за феновете на серията. За нещастие подробностите в момента са малко, дата на премиера или дори прозорец за дебют също не са налични. Но знаем платформите - PC, PS4, Xbox One.

Коментари
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
02 ноември 2019
На това му викам аз перфектен демидж контрол :Д

Синематикът е 10/10, за мен Близард са в топ 3 в цялата индустрия, когато става дума за презентация от този род, нищо, че иначе ги недолюбвам напоследък.

Геймплеят - изглежда ми на нещо, което бих играл.

sauron93 avatar
sauron93
02 ноември 2019
На мен ми се понрави,стилът и горето са в стил д2. Друида ми се понрави със върколак и мечка режими. Въпроса е кои ще са другите класове,не вярвам да са само 3. Другият възможен проблем е играта да се появи след няколко години във стил близърд. Иначе трябва да видим мултито и талант системата за да изградим представа какво се очертава. Аз съм хайпнат.
KKND avatar
KKND
02 ноември 2019
Къде е некромансъра ?!? Къде ?
lyubohar avatar
lyubohar
02 ноември 2019
Изглежда мрачно, mature и с атмосфера - браво. И аз съм хайпнат.

Тамън си мислех да се мъча за пореден път насила с 3, сега с облекчение ще го пропусна окончателно и ще чакам направо IV!

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
02 ноември 2019
Имам усещане, че играта е в доста напреднал стадий, показаха сума ти босове и доста локации, не вярвам да я обявят за достъпна като се родят внуците ми. Предполагам до две, две години и нещо макс ще излезе.

Ще трябва да предупредя сина да не бърза да се жени, да не ме опровергае. 😂

pseto avatar
pseto
02 ноември 2019
Аз все пак да припомня, че и Diablo III ни го показаха доста по-мрачно, а после го оцветиха здравата. Надеждите ми са Blizzard да се поучили от онзи скандал (заради който и вкараха пони нивото в играта) и да не омажат ситуацията. Тази мрачна атмосфера много повече се връзва с Diablo, отколкото шаренията на тройката.

Иначе при герои - със сигурност трябва да се вкара стрелец, само че въпросът е дали ще е като този в Diablo III, който реално си е микс от амазонката и асасина на двойката, или ще е нещо по-"чисто". (Тоест подобно на амазонката, която не беше баш стрелец, де, че имаше и съвсем читави меле билдове.) Вероятно трябва да има нещо подобно на паладина също. Не съм сигурен дали ще вкарат 6-7 класа или ще се ограничат до обичайните 5... дано е поне шестичка. Може би некро?


Иначе Blizzard каза в стрийма, че имат някакво playable демо, ако не съм разбрал нещо грешно, тъй че трябва да са понапреднали. Може би наистина до две години... ама знае ли човек.

Kadok avatar
Kadok
02 ноември 2019
Защо трябва да пресвяткат кат ги биеш супер ми е тъпо това да не би в двойката да пресвяткаха като светулки. Надявам се да го променят това. Иначе изглежда добре играта надявам се да успеят този път да скалъпят нещо тея златотърсачи.
HighFist avatar
HighFist
02 ноември 2019
lyubohar avatar
lyubohar
02 ноември 2019
Важното е, че вече имаме женско диабло и всички SJWs могат да спят спокойно!
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
02 ноември 2019
СПОЙЛЕР

Нямаше ли някакъв такъв плот туист в тройката? То, не че е някакъв спойлер сто години след излизането на играта, ама...

Пък, като се замисля, то не останаха кой знае колко от лошите в тоя сетинг, дето да не бяха намесени. Да върнат старите муцуни ще е някак безвкусно.

rosniak avatar
rosniak
02 ноември 2019
Да, Лея Кейн, внучката/племенницата на Декард Кейн беше "обсебена" от Диабло.
pseto avatar
pseto
02 ноември 2019
Дам, вече си имахме Диабло с цици в Diablo III. Между другото около Лилит може и да се върти сюжета, но не мисля, че тя ще е основното зло в играта. Досега няма Diablo, в което основният лош да не е Диабло. Или може да оставят вратата отворена за експанжън... кой знае. В интерес на истината ще е яко, ако лошият не е Диабло този път, главният лош, де, да има нещо по-разчупено.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
02 ноември 2019
Някой питаше за некромансър, обаче изтекоха некои други информации. Няма да има некро, а ще е Transberian. Нещо като милениъл, със специален ресурс естроген, който ще се пълни, когато трансбериъна срещне бели хетеросексуални монстъри.
lyubohar avatar
lyubohar
02 ноември 2019
sonofdeath avatar
sonofdeath
03 ноември 2019
Аз само да спомена няколко неща които са пропуснати в статията може би с цел. Ще разполагаме с Open world като базовата игра ще е с една зона. Следващите зони ще са под формата на експанжъни в които ще се добавят и нови класове. Спекулация около артовете е че един от класовете ще са Демон Xънтър. Знаем, че ще са налични 5 класа при старта от които са обявени само Варварина, Мага и Друида.
Легендарните предмети ще падат по рядко от D3 както и ще са еквивалентни на сетовете като сила. Ще можем да носим до колкото разбраx ограничено количество митик предмети които ще са най добрите и ще разполагат с до 4 " сили" вместо 1 както е при легендарните. Отново ще сме ограничени до 4 човека парти като в open world може да играем както соло така и в парти и с рандом играчи които ще са до 8 човека с нас. Ще има world boss както и различни евенти. Самата карта ще е на фейзинк така ,че да се виждаме с рандом играчи. Играта ще разполага и с ПвП като най добрите билдове за пвп ще се различават от пве билдовете. Максималния левел ще е 40-ти както и на всеки левел ще получаваме по 2-е точки които да xарчим в скилове като по този начин ще ги отключваме и ще им вдигаме нивата. В света ще има някакви книжки дроп които да ни добавят точки скил, но не е известно дали ще имаме лимит на тези точки. Талантите ще можемда ги ресетваме, но скиловете няма да можем да ресетваме. Рифтовете ще са заменени с дънджъни по картата като същите ще играят и ролята на греат рифт под формата на митик дънджън които се активира с ключ. Въпросния ключ ще пада от същите дънджъни които впрочем ще са рандом генерирани и въпросния ключ ще има афликси подобно на World of Warcraft митик дънджъните. Афликсите ще ни правят дънджъна по труден с допълнителни неща например светкавица която ще ни гони да ни убие . Направи ми впечатление, че митик дънджъните нямат таймер. Дънджъните ще са ограничени до 4 човека подобно на рифтовете. Руните ще са подобно на D2 ще дропят из света като loot и ще се разделят на два вида. Единия вид е в каква ситуация да се активира втората руна, а втората руна е вече умение което да се активира. Например ако използваме полшън кръв да да получим 70% крит за 8 сек. Друго което направи впечатление е че полшаните ще са ограничени като бройка и ще трябва да си купуваме. Няма да има офлайн мод. От към предмети няма да има брейсъри както и шолдери на този етап. Предметите взимат еднакво място в инвентара. Енд гейм предмети няма да може да се трейдват. Други неща ще може да се трейдват като се разделят на два типа. Единия тип се трейдва само веднъж и вече втория човек няма да може да го дава. Третия вид са предмети които ще може да се трейдват постоянно. Ще има гилд/клан банка. Кампанията няма да е линейна и можем да избираме дали да я правим нея или някакви дейли куестове като кампанията ако я почнем то дадения куест ще ни направи играта соло или в парти ако сме в такова така, че да не ни пречат други играчи. Ще си има пвп зони така,че не на всякъде ще можем да се бием един с друг. Ако се сетя за още нещо ще го драсна
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
03 ноември 2019
Сине, ти толкова пространно пишеше само за Крис Робъртс и SC. Ко стана, да не зари огъня там и да се прехвърли на Диаблото?
sonofdeath avatar
sonofdeath
03 ноември 2019
Девелопер : За куба от Diablo 3 най вероятно ще бъде вкл в играта, но на този етап още не са решили. Няма да има за момента трансмог, но не е сигурно. Няма да има криле. Ще има сезони с които ще се добавят още легендарни предмети.Парагони не са сигурни дали ще има, но искат да има нещо подобно което да отразява прогреса ни. Игралното демо което се играе на Близкон е всичко което имат на този етап. Така, че играта скоро едва ли ще излезе .... Ще има маунтове в играта, професиите още не са наясно как ще работят, но искат да си заслужава крафтинга. Със space ще можем да доджваме атаки като героя ни ще отскача в различна посока зависимост от мишока къде се намира. Ще има auto run опция както и опция да не кликваме с мишката къде да xоди героя а просто да насочваме героя с мишката и той да я следва. Ще има динамична система за времето като дъжд, мъгла, слънце и прочие, но за момента не са решили дали да влияе на геймплея. За новото поколение конзоли не се готви играта защото те не са излезнали, но най вероятно и за тяx ще има версия. Правят играта само за платформите които са налични за момента на пазара.
Барба ще може да екипира до 4-и оръжия като ще може да ги сменя 2-е на 2-е докато се бие. По този начин ще има повече легендарни предмети. Ще можем да си слагаме маркер на картата като ще показва на минимапа от къде да минем за да стигнем до маркера. От демото се вижда, че има шрайнове. За момента няма да има адони за играта като dps метър и други такива. От митик предметите ще можем да екипираме само един на героя си. Трудностите като турнаменти в open world все още не са решили как ще бъде направено дали като D3 или като D2 или по някакъв нов начин. Света на Diablo 4 ще бъде крос платформ така,че ще можем да играем на различните платформи заедно. Ще си има трежър гоблини. За момента не е сигурно дали ще има последователи подобно на D3, но в по далечното бъдеще когато играта е по завършена ще помислят. Всеки предмет които ни дропне може да дропне по добра негова версия и още по добра като напредваме в митик дънджъните на по високите левели така, че винаги да имаме прогрес на героя си.
sonofdeath avatar
sonofdeath
03 ноември 2019
DragonSlayer аз съм си фен на Близард. Толкова години wow и Diablo се играе само StarCraft ми липсва като купена игра от Близард.
sauron93 avatar
sauron93
03 ноември 2019
Казали са че играта няма да се появи скоро което беше ясно. Това за пвпто не знам дали да им вярвам или не. Те и за д3 бяха обещали че ще има пвп но нямаше,тъй че човек трябва да има едно на ум. Близърд вече лъжат наляво и надясно,нямат нищо общо със статият близ
pseto avatar
pseto
04 ноември 2019
PvP-то вероятно ще е някакво подобно на онова от Diablo II. Няма някакъв специален баланс за него, 99% от PvE билдовете не работят в PvP и си има някакъв малък процент билдове, които са единствено насочени към PvP. Ако направят нещо повече ще е добре, но откровено не се надявам.


А иначе откъм механиките - днес изгледах по-дългото видео, ама не знам дали няма да ме домързи да пиша толкова дълга статия, колкото са коментарите на @sonofdeath. Като цяло обнадежадващи неща показаха от Blizzard. Микс от Diablo II, Diablo III и Path of Exile.

Доста от елементите, свързани с подземията (ъпгрейдването им, ключовете, за да стават ендгейм) са си точно картите от Path of Exile за ендгейм подземията.

Руните от Diablo II са хитро направени, за да се осигури повече разнообразие и по-голямо поле на изява за въображението. Е, да, руническите думи щяха да са яки... ама да кажем, че са част от миналото.

Ъпгрейдът на уменията с X брой точки си е баш като в Diablo II. Също и намирането на скил томове. (@sonofdeath, томовете сто процента ще са cap-нати, както беше и в Diablo II, иначе ще е малоумно да можеш да изфармиш достатъчно точки, за да ъпгрейднеш всичко на макс, това вече не е RPG, а някаква екшън фарм игра.)


Diablo IV оставя впечатление, че се прави с кеф от любители на жанра. За разлика от Diablo III, гротеска, омаскарена от Activision, която беше балансирана само да изкарва пари от микроплащания. Мисля, че се поучиха от първоначалния провал на Diablo III (който изгуби 90% милиона от феновете си за по-малко от година в първоначалния си вид, преди да излезе Reaper of Souls и играта да се превърне в нещо приятно за цъкане). Разбира се съм далеч от това да се хайпна "наистина" за игра на Blizzard, не и сега. Нека първо да се докосна до Diablo IV и да се уверя, че го правят точните хора.

П.С. И искрено се надявам да не зашият тъпите парагони и прочее. Нека се учат от Diablo II. При което просто преследването на луут те кара да играеш отново и отново и отново. Нищо, че "основната" игра се бие съвсем лесно и на Hell с базов герой и предметите, които си намираш. И че в по-голямата част от времето си супер по-здрав от противниците и ги мачкаш като сополи...

lyubohar avatar
lyubohar
04 ноември 2019
"90% милиона" - смEтай колко много е това!
sauron93 avatar
sauron93
04 ноември 2019
Пвпто вероятно ще е нещо като това на уоу, където от 3 възможни талант дървета,2 са пве и 1 който се ползва за Пвп. Проблема е че хората бързо научават най ефективните таланти и всички ползват едно и също. В уоу трудно ще видиш примерно 2 Пвп уориъра със различни билдове,всички си копират един от друг.

Атмосферата си удря направо на д2 което е плюс за всички фенове на франчайза. Също ми харесва този опън уорлд със уорлд босове, стил гилд уарс 2. Както каза играта ще е микс ,опитали са да откраднат най добрите идеи от няколко игри. А и завръщането на друида е супер,отсега се басирам че ще се играе масивно този клас,за разлика от д2 където никой не го поглеждаше . Изглежда този път няма да разочароват но както каза това е близ, те са специалисти във това да те хайпнат и после да те облеят с лайна.

Д3 е една скучна игра,днес пак поцъках малко на варварина,баси ще заспя докато я играя . Няма чарът на д2 и това е ,няма какво да си кривим душите. Дава ми чувство на летаргия,сякаш съм 80 годишен,няма никаква тръпка.

pseto avatar
pseto
05 ноември 2019
На мен ми е приятно с нов герой само на Adventure като издуя трудността до максималната възможна. Така има някаква интрига. Иначе ако говорим за кампанията, нея не можеш да ме накараш и с пистолет до челото да я изиграя отново. Умопомрачителна скука. Че и три пъти трябваше да се мине или май даже 4 пъти едно време на всички трудности. Минах я един път с един варварин и това беше, повече никога. Направо ми става скучно като се сетя каква скука беше.

Чарът на Diablo II го няма, да. Но се надявам някаква нова близардска команда леко да го пренесе...

BundyBari avatar
BundyBari
06 ноември 2019
Това е единствената игра, която би ме накарала да си взема PS5 по-рано от предвиденото, ако по някаква причина не излезе за PS4 (не ми дреме много за графика, 4к и тн.)
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл