hategame logo
Някои нови игри на Bethesda ще са налични само за Xbox и PC
пуснато на 10 март 2021 от pseto
the elder scrolls 6
Някои от новите игри на Bethesda ще са налични само за Xbox и PC, но не и PlayStation. Това ни споделя Фил Спенсър, шефът на Xbox отдела в рамките на Microsoft. Това се случва само няколко дни след като сделката на стойност 7.5 милиарда долара, която превърна Bethesda в част от софтуерния гигант, бе одобрена от всички регулаторни органи.

Не става ясно кои игри ще пропуснат PlayStation. Най-вероятно е да става дума за заглавия, които все още нямат обявени платформи на премиера.

Например The Elder Scrolls VI?

Тези новини едва ли изненадват когото и да е. Можехме да предположим, че Microsoft ще избере да развие свои платформи като Xbox и това се оказва истината.

Коментари
sauron93 avatar
sauron93
10 март 2021
И аз това бях казал още като разбрах че купуват бетесда.
vldir avatar
vldir
10 март 2021
Досещам се кои.
nightwarrior avatar
nightwarrior
10 март 2021
Очаквано, но неприятно.
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
10 март 2021
ITS OVER™

https://i.imgur.com/XtQkMrH.jpg

nightwarrior avatar
nightwarrior
10 март 2021
Едва ли, сега ще са по-скоро вариации на "И без това не играя игрите им". Но все тая, всякаква екслузивност само вреди на крайния потребител и от екслузивност са дволони само слепи роби на марка.
sauron93 avatar
sauron93
10 март 2021
Ще ги играем на пц . Не е болка за умиране . Сони си имат достатъчно ексклузиви.
pseto avatar
pseto
10 март 2021
Така е добре, когато Sony и Microsoft се боричкат. Конкуренцията ражда по-добри игри. Sony взеха да се отпускат малко по малко миналото поколение, когато Microsoft се отказа от много вътрешни студия. Ама сега ще стане интересно.

Макар че дали няма да е ташак, ако Bethesda вземе да увехне ударно точно когато M$ я купи.

lyubohar avatar
lyubohar
10 март 2021
Едва ли, MS ще налеят пари и най-накрая ще направят някой як нов проект, че и без това тъпчат на едно място последните 10г. Или поне съществено ще преработят познатите схеми.
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
10 март 2021
Ако Бил искаше да направи мръсно (както Sony правят), щеше да направи Minecraft да бъде само за смартфони, Nintendo, Xbox и PC, и всичко приключва

https://www.businessinsider.com/minecraft-ps4-sales-in-2019-2019-8

igra4 avatar
igra4
10 март 2021
Не се сещам за добри игри на тия. Пък и нека си имат ексклузиви xbox. Forza, gearsa и халото нали са. Само форцата става, ама коли бързо писва.
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
10 март 2021
Bethesda не е лоша компания има няколко игри които съм играл,но това е лоша сделка според мен,Майкрософт каквото са пипнали са го прецакали.Ок нека правят игрите им само за бокса ,но колко пари ще изгубяд си е за тяхна сметка.Само да не им затворят кепенците след някой година.Аз лично не бих си взел хбокс заради игрите на Bethesda,но да видим.
pseto avatar
pseto
15 март 2021
На Microsoft не им дреме за това да си върнат парите моментално, което принципно е хубаво. По-скоро Bethesda и останалите студия, които купиха, са им разширяване на портфолиото и подсилване на Game Pass. На теория подобни дългосрочни стратегии са по-смислени, понеже не се вкарва напрежение тип "Искам си парите от инвестицията след 1 година". Лошото е, че след 3 години може да дойде някой нов шеф в M$, който да реши да резне гейм дивизията, както вече се случи след премиерата на Xbox One. Не мисля, че шансът е голям, защото се видя покрай PlayStation 4, че геймингът може да дърпа напред дори гигант като Sony. Вероятно Microsoft са осъзнали, че направиха титанична грешка с Xbox One и сега стартират като цяло отначало (но толкова голяма компания може да си позволи такива грешки).

Реално Mojang са ги оставили да си правят каквото намерят за добре и не им се бъркат много, тъй че кой знае.

Panthers avatar
Panthers
11 март 2021
Хубавото на ексклузивите на Майкрософт е, че ще са от ден 1 в game pass без да се плаща нещо допълнително за тях. Което не е никак, ама никак малко. Като цяло не мисля, че много игри ще останат без Playstation версия. Не виждам много логика в това. Защо да изпуснат едни пари от Сони или Нинтендо. Парите са си пари. Предполагам известни игри с фенове от години ще останат за всички платформи. Евентуално нещо ново, като се измисли ще е ексклузив, но по-вероятно временно. Примерно година.
LethianDream avatar
LethianDream
12 март 2021
Днес влизат едно двайсетина игри на Bethesda директно в Гейм Паса, да си знаете. Сред тях ЕS III/IV/V, Prey, двата Dishonored, всички Дуумове и Улфенщайни
HighFist avatar
HighFist
12 март 2021
Най-вероятно в началото ще ги пускат ексклузивни за 6-12 месеца. Както в Епик стора бяха пуснали Metro: Exodus.

След това ще бъде и за другите платформи.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл