hategame logo
Официално: Dust 514 ще е напълно безплатен за сваляне и игра
пуснато на 06 март 2012 от pseto
dust 514
Шутърът Dust 514 ще е напълно безплатен за сваляне и игране, обявява пред Eurogamer главният продуцент на играта Брендън Лорино. Досега се знаеше, че ще е нужно да се плати цена в порядъка на 10-20 долара, която да се превърне в еквивалента на игралната валута Aurum. Въпреки че това в своята есенция не е точно "купуване" на играта, то пак предполагаше задължителни ненужни врътки.

„В Dust 514 няма никакви микро транзакции, които ви дават нечестно предимство пред някой, който не е платил нищо”, казва Лорино. „Става дума за класическата динамика на модела с микро транзакции – или „Аз мога да платя и да получа този предмет”, или „Аз мога да инвестирам моето време и да получа този предмет”. Но нито една от опциите няма да осигури нечестно предимство пред другата”, добавя той.

Какво може да се каже, освен „супер”. Ето така трябва да изглежда наистина уж „безплатния” модел – понеже съм цъкал немалко игри, в които след има-няма 5 часа геймплей цялото развитие спира, понеже ти се искат само пари, пари, пари.

Иначе, валутата Aurum може да се купува на разнообразни пакети, което е супер яко. Те варират от скромните 1-2 долара през 10, 20 и 50 чак до 100 гущера. Което е допълнителен плюс – ако човек иска да си купи точно 1 конкретен предмет, то може да вложи няколко кинта в играта, а не да има някой висок минимален праг от да кажем 20 долара.

Що се отнася до Dust 514, то играта ще се развива във вселената на Eve Online, като се разработва от CCP. Иде реч за шутър от първо лице, в който арена на действие ще са планетите от космическия симулатор. Така докато в Eve Online предимно хвърчите наляво-надясно, то в Dust 514 ще можете да осъществявате мащабни военни конфликти на самите планети.

Самият масов мултиплейър онлайн шутър е част от по-мащабен план вселената на Eve Online да бъде разширена до степента, в която участвате във военни конфликти на всички нива – от пешак с пушкалото до капитан на огромен космически кораб. И този плаш звучи адски интересно!

Иначе, самата игра се очаква това лято, като ще е ексклузивна за PlayStation 3.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл