hategame logo
Outriders със силна премиера, сървърни проблеми
пуснато на 04 април 2021 от pseto
outriders 1
Една добра и една лоша новина. Така горе-долу може да се опише премиерата на Outriders досега. От една страна заглавието е хит - със записани над 100 000 души едновременно само в Steam можем да спекулираме, че заглавието има над милион продажби. И тук говорим за PC - а играта е налична и на PlayStation и Xbox конзоли.

Лошата новина? Сървърите. Те са най-меко казано... нестабилни от 1 април насам, когато играта се появи. Най-вече вечер около 9 часа нашенско време (защото тогава е хем пиков час в Европа, хем и започват да влизат много от жителите на Северна Америка).

По часовник в последните три дни играта се чупи вечерта, като и снощи не беше изключение. На моменти може да се играе около половин или един час, но неизменно сървърите падат - като изглежда причината е в недостатъчния им капацитет.

Все пак разработчиците People Can Fly казват, че работят постоянно по проблемите, като имаме постоянни ъпдейти в Twitter. Спорно е дали по-късно днес вечерта ситуацията няма да се повтори. Вероятно да.

Въпреки тези технически проблеми Outriders получава положителни отзиви от феновете - когато могат да играят.

Коментари
rosniak avatar
rosniak
04 април 2021
Представи си колко са зажаднели хората за ново прилично sci-fi в гейминга!
LethianDream avatar
LethianDream
05 април 2021
Почнах с Пиромансъра да ги тепя, но нещо не мога да се адна в рандъм отборче и на първата арена сам ме очистват Ще продължа с опитите
nightwarrior avatar
nightwarrior
05 април 2021
Не знам коя първа арена имаш предвид. Аз съм сравнително назад заради сървърите, а и щото почнах едно танкче да видя колко ще ги маже, но за момента не съм се ударил в хард стена соло(предполагам ще стане, засега не е). Иначе някой тук предложи да цъкаме, макар че с тези сървъри е сложно. Един път като ги закрепят може да правим някакви групички, то нали и кросплей има, та платформата е по желание
LethianDream avatar
LethianDream
05 април 2021
Аз понеже на Бокса я цъкам за без пари, а там играя много рядко и съм трагичен с джойстика, и ме маризят сериозно Те ще оправят сървърите до една седмица макс и ще може нормално да се играе.
rosniak avatar
rosniak
05 април 2021
Я умувам от Steam да я взема евентуално другата седмица!
pseto avatar
pseto
05 април 2021
rosniak, сървърите вчера бяха оправени. Не дойде дежурният дисконект в 9 часа, гледам са преминали тяхната психологическа граница от 100 000 човека едновременно. До 1 часа играх, нямаше проблеми... освен замръзванията/крашовете, които още не съм 100% сигурен дали са изцяло заради играта или моят лаптоп на последни издихания не задълбочава нещата. Вероятно и двете.
nightwarrior avatar
nightwarrior
05 април 2021
E да си пикая на късмета. Вчера са ги оправили, на мен нета от вчера е в полу мъртво състояние. Звънях им, работели да отстранят проблемът. А като гледам на работа днес с едни огромни файлове дето обработвам... И мобилен нет няма да имам за довечера
pepito avatar
pepito
05 април 2021
Взех я аз, демото горе долу ми беше харесало...
Ама защо не ги правят малко по-динамични тия игри, това с постоянното клечене зад някакви прегради е дразнещо поне за мен. Освен това героя като клекне зад преграда някакси "залепва" и не може веднага да го "отлепя". Същия проблем го имах и в дивижъна... Възможност за скачане нямаще да ми е излишна също.
darkblue avatar
darkblue
05 април 2021
е то това си е твой избор, може да се скриеш само ако нямаш активен скил или си срещи босс и няма от къде да се хилнеш. Аз лично само в такива ситуаций се крия или ако е като нивото на бойното поле, те са на 100 километра и ме пуцат с снайпери.
pseto avatar
pseto
05 април 2021
Пробвай да играш с трикстъра, ако искаш повече екшън. Аз съм прекарал с него сумарно половин час за прикритие вероятно, ако не и по-малко (и то предимно като почти са ме претрепали и се крия някъде, че да не пукна). Класът е направен яко с акцент на агресията, ся умира си се понякога, ама ако трябваше само да клеча... не съм сигурен колко щях да издържа играта. AI-то не е много като за ковър шутър, че гадовете много се крият и минава супер дълго време, докато ги избиеш един по един. С трикстъра директно търча към тях и мажа. (Макар че съм силно зависим от някои модове за екипировката, има един, който дава масивно количество броня като е активно едно от уменията, ако свърши това умение и става лошо ).

Ще пробвам и някой друг клас преди ревюто задължително, но ако не намеря начин да играя агресивно ще го заеба почти сигурно. Ковър системата не ми харесва, залепва геройчето не на местата, на които искам, това залепване/отлепване ме изнервя (за да се отлепиш трябва да натиснеш Space, иначе стоиш зашит някъде), също така ме дразни липсата на свободно движение - умрях цифра пъти, защото стоя на някакъв ръб, стрелят ме отзад, искам да сляза на по-долно ниво, но играта казва - "Не, тук не може така". Същото е и с прескачането с control... то е такава дървения, че няма накъде, никога не знаеш какво да очакваш. Задължително трябваше да има "нормален" скок. Даже нямам идея защо такъв липсва.

Стабилна игрица иначе, но със сигурност има какво да се подобрява на механично ниво.

pepito avatar
pepito
05 април 2021
И аз имам същите проблеми със залепването където не трябва и прескачането на неща не така както съм очаквал. Не бях се усетил, че може да се отлепиш пак със спейса, аз почвам да мърдам насам натам докато се самоотлепя
Малко по добре е така ама пак самото лепене и отлепяне има една анимация дето бави допълнително и разваля динамиката.
voxy avatar
voxy
14 април 2021
Много приятна игра, днес се престраших най-накрая да пробвам и кооп-а с риск да ми затрие целия гиър, обаче много лагаво и бъгаво. Пуснах да търси мачмейкинг за експедиция, а ме вкара в мисията на някакъв, телепортирането работи с половин секунда закъснение.... Между другото има клипче с реакцията на Снуп Дог като се логва и е по боксерки /затрити всички брони и оръжия /
voxy avatar
voxy
14 април 2021
аа може да не е от оутрайдърс то явно има доста клипчета с тази негова реакция хахаха
pseto avatar
pseto
14 април 2021
Кооп последно играх преди да писнат всички за затриване на екипировката... в повечето случаи ми беше доста лагаво. Макар че уж аз бях хост (играя си с отворена сесия и някой си влиза). Скалирането на противниците е малко абсурдно, кръвта им се увеличава пропорционално на боря играчи в сесията. Така като влязат още двама, които нямат достатъчно щети... и се почва едно помпане, помпане по лошковците. Голяма скука. Също така не видях да има някакви особено по-големи награди, като се играе в кооп... трябва малко по-привлекателен да го направят режима. Забавно е, когато шансът ти за легендарни е към 2-3%, защото ти е все тая дали са 2% или 0.5%, все няма да вземеш нищо. После като стигне до 15-20% има сериозни последствия, ако не докопаш злато или поне сребро.

Абе много минуси намирам на играта, ама все пак ме зарибява да играя още. Което е показателно.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл