hategame logo
Overkill’s The Walking Dead само с 3.4 милиона долара приход
пуснато на 21 февруари 2019 от pseto
starbreeze studio
Всички яйца не трябва да се слагат в една и съща кошница – това ни доказва с пълна сила и Starbreeze. Те рискуваха много с The Walking Dead на студиото Overkill… а числата показват какви точно са загубите от нея.

Сериозни.

До края на 2018-а, когато играта се появи в продажба, нейните приходи са били едва 3.4 милиона долара. Което означава скромните около 55 000 продажби (сметнато по пълна пазарна цена). Знаехме, че играта е била провал – но сега и числата показват точно какъв.

Не е ясно какъв е бил бюджетът на Overkill’s The Walking Dead, но несъмнено е бил с пъти по-висок от 3.4 милиона. Може би в порядъка на 20-30 милиона долара? Повече? Разпространителите Starbreeze не разкриват това.

Научаваме обаче какви са загубите им за периода октомври-декември на миналата година – 134 милиона в зелено. Сума, която показва огромна криза в Starbreeze, която би било чудо, ако бъде преодоляна.

Самата компания в момента се преструктурира, като е защитена от кредиторите си до края на март. По-рано през седмицата Starbreeze са се опитали да увеличат този период с още три месеца до средата на 2019-а. Предстои да научим дали ще им се даде отсрочка – която изглежда потенциално животоспасяваща.

Коментари
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
21 февруари 2019
Изтрит коментар
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл