hategame logo
Phoenix Point - видео за историята
пуснато на 25 ноември 2019 от pseto
phoenix point
Phoenix Point се сдоби с видео за историята. Клипчето за играта, разработваща се у нас, можете да видите долу.

Или по-точно - чуете, понеже то е под формата на комикс. Имаме куп редуващи се картинки, като глас зад кадър ни споделя какво можем да очакваме откъм сюжет.

Самата игра ще се появи на 3 декември само за PC. Лошата новина - единствено в Epic Games Store. Всъщност Phoenix Point очаквахме по-рано през есента, но имаше малко отлагане.

Заглавието е дело на Джулиън Голъп, създател на XCOM игрите. Съответно можем да очакваме повече от това - тактическа изометрична походова игра. Но дали очакванията ще бъдат оправдани?

Коментари
lyubohar avatar
lyubohar
26 ноември 2019
Колкото и да е гадно да призная, тайно се надявам да фейлне Играя всички подобни игри и имам чувството, че скоро целият жанр ще се изчерпи за мен и ще ми писне. Та по-малко, но качествено, е ключовата дума за мен в случая
nightwarrior avatar
nightwarrior
26 ноември 2019
При мен не е тайно
lyubohar avatar
lyubohar
26 ноември 2019
Еми да, ама като гледам клипчета, май шансът да е фейл не е много голям Ще се наложи и това да се играе май...
nightwarrior avatar
nightwarrior
26 ноември 2019
Надеждата умирала последна.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
26 ноември 2019
Преорднал съм я в Замунда, свалям я веднага като излезе.
pseto avatar
pseto
26 ноември 2019
Аз си имам някакви надежди играта да е добра... ама само щото се прави у нас. Но няма какво да си говорим, тоя номер с Epic ексклузивността никога не е приятен и съм убеден, че доста студия не се напикават от радост, че решението им кара който и да е да се надява тайно или не играта им да фейлне. Ама сами са си виновни, че се подмамиха по милионите на Epic. Ташакът е, че почти сигурно този магазин след 3-4 години никой няма да го помни. Ама ще се помни, че някоя компания е прецакала геймърите в последния момент с ексклузивност (ако още съществува ).
lyubohar avatar
lyubohar
26 ноември 2019
Това е едното дразнещо. Другото, което мен лично малко ме дразни е: тоя тип/екип е някакъв ex-XCOM. Хубаво. Преди Firaxis да възроди тая игра, това заглавие си беше мъртво, че и целият жанр с него. И сега тия се възползват от това, че някой друг е възродил жанра, и правят СЪЩАТА игра като него, просто защото навремето са били част от екипа. И се маркетират като "оригиналния XCOM". А можеха спокойно да направят някаква по-различна игра, както са мутантите или това последното Наркос.
jenssn avatar
jenssn
30 ноември 2019
Дам, същото направиха и с Outer Worlds, покрай хайпа и шушуканията с бетезда ги бяха питали дали надписа "От създателите на Фаллоут сериите" е било маркетингов ход, те казаха НЕ НИКОГА .. да бе да... ние сме глупави и не виждаме смешните им тактики когато се опитват да впрегнат и да яхнат поредния хайп.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
30 ноември 2019
Което технически е вярно, хора от Обсидиан са работили по Fallout серията. Дали е изкуствен хайп или не, поне е информацията е достоверна.
Rostik79 avatar
Rostik79
26 ноември 2019
Не искам да подклаждам пак евтини спорове, че доста се изприказва за това, но честно казано, така и не ми стана ясно и не чух солидни аргументи защо е толкова страшно, ако някоя игра е Епик ексклузив.
rosniak avatar
rosniak
26 ноември 2019
Щото си налял камара пари ЗА ключ в Стийм/ГОГ, но понеже Тим е дошъл с торбата китайски пачки и ги е подхвърлил, студиото ги е прибрало и хоп- играта дет бай УЙ е подкрепял от 2016/2017 и трябва да излезе 2019, за този същият, ще излезе през 2020 ВЪПРЕКИ че играта е събрала парите, дето й трябват, ВЪПРЕКИ че бюджета и целите са постигнати чрез публично набиране на средства.. Е за тва е целият проблем. Принципи, е те тва е.
Rostik79 avatar
Rostik79
26 ноември 2019
Да, за такава ситуация не се сетих, понеже не съм досега преордвал или подкрепял в кикстартер или подобни начинания, но напълно разбирам. В такъв случай и разработчикът не е постъпил честно, че е подвел феновете. Даже бих казал, че ако е обявил дата за стийм и си си купил ключ, а после се окаже, че ще е там 1 година по-късно си е направо измама и трябва да ти върнат парите.
nightwarrior avatar
nightwarrior
26 ноември 2019
Не просто обявил дата. Един от бенефитите на кикстартера беше "на излизането на играта, ключ за платформа по избор - Стийм или ГоГ". Буквално с имената на двата стора. Обаче дойде епик, удари парите в масата, Голъп разтвори бузи и... Вече даже бенефита е редактиран. Впрочем след това излезе и инфото, че за разлика от повечето други ексклузиви, тези сами са се предложили на Епик.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
26 ноември 2019
Аз преди седмица, две бях свалил някакво алфа демо и поразцъках - еми, на първо четене става игрицата. Че е клонинг - клонинг е, 'се едно е правена на Камино, но аз харесвам този жанр, така че не съм обективен.

Ще я дръпна като излезе и след време, ако пуснат някое сериозно намаление в ГоГ, може да се замисля дали да я взема.

pseto avatar
pseto
28 ноември 2019
Както се казва на английски, beggars can't be choosers. Когато има не чак толкова много тактически изометрични игри и клонингите ме устройват. Пък и когато някой като Голъп ги знае, поне знае как да ги направи както трябва. Ся ясно е, че не всичко може да е XCOM, ама... нека да има повече. Колкото да се държи жанра на крака някак, вместо пак да изчезне някъде в периферията за половин десетилетие или нещо такова, както стана преди миналия XCOM.
lyubohar avatar
lyubohar
28 ноември 2019
Ами той тогава е изчезнал, защото се е изчерпал с много на брой и близки по съдържание игри. И сега натам вървят нещата според мен; игрите съвсем не са малко - барем 4 са вече, последните 3 в разстояние от около година, а може и да пропускам някоя. Ще ги минем всички феновете на жанра, ще ни писне и интересът към жанра пак ще спадне, защото игрите са ужасно близки като геймплей. Ще видим Phoenix-а де, но гледах филмче за разликите от XCOM и не са хич много.
pseto avatar
pseto
29 ноември 2019
Да, в този ред на мисли си прав, ако е се слага нищо ново на масата ще стане скучно бързо. То реално ако намеря време за Паблото и Phoenix-а като нищо ще съм заситен за година напред.
GoldenR1618 avatar
GoldenR1618
16 януари 2020
lyubohar - и аз съм фен на жанра, но съм малко изостанал с материала.
Кои са тия 4 заглавия?
Аз джиткам на практика само новият XCOM...
(ако не броим оригиналната серия от 90-те)
BundyBari avatar
BundyBari
16 януари 2020
И на мен би ми било интересно да препоръчате подобни на XCOM игри, жанра е много интересен и иска мислене, не се играе само на автопилот, като комерсиалните заглавия
lyubohar avatar
lyubohar
16 януари 2020
Еми ето ги (може да пропускам някоя):
Phoenix Point
Mutant Year Zero: Road to Eden
Narcos
Phantom Doctrine

Попадал съм и на няколко индита или подобни, но не съвсем същите заглавия, но да речем тия са най-близо до XCOM идеята.

От тях първата и последната не съм играл, Narcos е доказано зле, а мутантите са доказано страхотни

Но на първо време ако не сте минали XCOM 2 War of the Chosen, минете първо него, защото е страхотен и е толкова различен и богат спрямо Xcom2, че реално е почти Xcom 3.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл