hategame logo
Phoenix Point ще е Epic Games Store ексклузив
пуснато на 14 март 2019 от pseto
phoenix point epic games store
Phoenix Point е поредният Epic Games Store ексклузив. Новината дойде съвсем наскоро, като вече мнозина от онези, дали пари за проекта чрез обществено набиране на средства в платформата Fig са недоволни.

Защо ли? Phoenix Point се рекламираше като игра, която ще се разпространява в Steam. Но вместо това всички, подкрепили проекта, ще получат ключове за Epic Games Store. Джулиън Голъп, директорът по разработката (и създател на оригиналните X-COM игри) обещава, че ключове за Steam също ще бъдат раздадени, но те ще могат да се активират чак след изтичане на периода на ексклузивност за Epic Games Store, който вероятно ще е година.

Интересно е, че самият Голъп се е свързал с Epic, запитвайки дали е възможно да се подпише подобна сделка. От компанията са се съгласили, като са предложили и парична сума за това (естествено не знаем на каква стойност).

„Това ще ни помогне да предложим повече съдържание при премиерата на Phoenix Point без рискове, а също и повече възможности за поддържане на играта малко след пазарния дебют“, добавя Голъп.

Всичко това вече доведе и до критики на хора, подкрепили проекта във Fig. Те се чувстват измамени от промените в плана, а също и от това, че в последния момент, месеци преди пазарната премиера, се случват подобни големи обрати.

От друга страна това са обичайни неща в гейминга. Сумата от малко над 700 000 долара, събрана чрез Fig, определено не е достатъчна за завършване на приличен по мащаб проект днес и е ясно, че е нужно още финансиране. Но несъмнено ексклузивността на Epic Games Store носи немалко критики, а също така и не е сигурно дали далеч по-малкия размер на платформата няма по-скоро да вреди, особено ако не говорим за AAA игри, ами по-скромни проекти като Phoenix Point.

Коментари
rosniak avatar
rosniak
15 март 2019
Има слухове,че са прибрали между 2 милиона и 2.5 милиона, за "още съдържание през годината".......
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
15 март 2019
Това сега стана много порочна практика.Ексклузиви за тая платформа си е супер излагация.Тва е по зле и от UDon'tplay.
pseto avatar
pseto
15 март 2019
Реално погледнато за средни проекти като Phoenix Point 2 милиона не са никак малко. Но все пак не мога да си представя, че примерно Metro-то е отишло за толкова кинти в Epic Games Store, прекалено малко са.


Апропо ми е любопитно колко хора са взели The Division 2 в Epic Games Store... щото ми намирисва, че не са много. В Uplay 20% отстъпка се взима лесно, стига да играеш що-годе редовно с един акаунт, а и от евтините сайтове ти стъпва на 90 кинта играта (95 официално в Uplay). За Epic Games Store оферти подобни не видях. Струва ми се, че Ubisoft по-скоро са взели парето и толкоз, че реално Uplay, въпреки че е кенеф, се е установил достатъчно и мнозина от нас го имат инсталиран вече, та не прави такова впечатление, ако трябва да се играе в него.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл