hategame logo
Pillars of History е най-новата българска игра
пуснато на 04 март 2017 от pseto
pillars of history 1
Pillars of History. Това е названието на поредната обявена в последно време българска игра. Заглавието е дело на компанията Tritan Studios, като има амбициозната задача да предложи завършен RPG продукт, който да има достатъчно дълбок и достоверен от историческа гледна точка сюжет.

Действието се развива в 8 век на Балканите. Pillars of History ще акцентира на конфликтите между първите български ханове и византийците, макар че и моменти като арабската обсада на Константинопол няма да бъдат пропуснати. Като цяло играта се прицелва в историческата достоверност и автентичното представяне на фактите, като логично фентъзи елементи няма как да очакваме.

Вероятно за мнозина от нас обаче основният въпрос е... какво ще предлага Pillars of History откъм геймплей? Засега знаем, че иде реч за ролева игра, в чийто официален сайт пише, че е подобна на Baldur’s Gate и Diablo. Очевидно от култовата серия на Blizzard е вдъхновена бойната система, която ще е екшън и ще включва „безкрай артефакти“, с които героите ни ще могат да се подсилват. Baldur’s Gate несъмнено е вдъхновение откъм разнообразието си на дълбоки и интересни куестове.

Известен е и графичният двигател - Unity, един от най-популярните енджини днес.

Определено ще е интересно да научим повече за проекта на Tritan. Особено ако говорим за дълбочината на геймплея и най-вече – как ще бъде намерен трудния баланс с образователния елемент. Амбицията е да бъде реализиран продукт, който и да е достатъчно добър като игра, и да има стойност при научаването на нови факти. Поради която причина двама историци са консултанти за проекта. Но обикновено подобен баланс се достига трудно.

Все пак в последно време видяхме достатъчно силни игри от България, че да сме оптимистично настроени. Така можем да очакваме и още детайли за Pillars of History.

Първа снимка и тийзър от играта пък можете да видите в статията.

Коментари
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
04 март 2017
Самоубийство е да кръстиш играта си Pillars of нещо-си.
pseto avatar
pseto
06 март 2017
На няколко пъти без да искам щях да напиша Pillars of Eternity, но пък от друга страна си имаме Търновския надпис върху колона, който е едно от най-запомнящите се неща в цялата ни история (е, говоря когато имаше училищна институция, понеже в днешно време е чисто мазало). Тъй че може би има логика в това pillars.
vanmx avatar
vanmx
05 март 2017
Незнам защо чисто българска игра се прави веднъж на 10 години и е все нещо супер нишово и олдскул. Има вече доста примери с хитови ААА игри дошли от някакви си източно европейски държавици. Не вярвам тук ентусиастите и специалистите да са по-малко.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
06 март 2017
[...доста примери с хитови ААА игри дошли от някакви си източно европейски държавици...]

Доста хитови ААА? Опитвам се да се сетя кои са тези доста на брой хитови заглавия от източно европейски студия и нещо не успявам. Би ли ги споменал?

vanmx avatar
vanmx
06 март 2017
ами Metro, Witcher , Stalker, Serious Sam на първо четене
pseto avatar
pseto
06 март 2017
Да, парите както винаги са проблемът. AAA в днешно време се прави с десетки милиони, всичко останало е компромис, при който може и да мине номерът, може и да не мине. Логично е да се пробва с нещо не чак толкова рисково. То реално и начинът, по който стартира The Witcher серията е съвсем, съвсем различен от онова, което видяхме в The Witcher 3.

Редно и да се замислим за нещо друго - толкова конкретна откъм идея и исторически период игра едва ли ще се продава значително на запад. Освен ако не предложи достатъчно впечатляващ геймплей. Феновете на историята биха я разцъкали, дори и да не са българи, но реално говорим за нещо, насочено към нашия пазар. Който е много малък.

Все пак се върви в правилния път, мисля, че в следващите години ще се разрасне достатъчно и нашият пазар. Може и повече пари да почнат да влизат, което определено ще е яко.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
06 март 2017
Мммм... четири игри не а точно "доста", но пък са си хитове, безспорно. Съгласи ме донякъде.

Всъщност, когато си с ограничен бюджет, ресурс и възможности, може би е по-добре да имаш по-реалистични очаквания към крайната цел. Има по-голяма вероятност да я постигнеш, дори да надскочиш целта си, ако играта ти е добра.

undefined
Конзоладжиия
06 март 2017
Може да е стар ерген.
darkblue avatar
10yo10f
06 март 2017
@DragonSlayer says що така приемаш всичко буквално и все си в критика с хората и за всяко нещо ги съдиш на макс ако не са твойто мнение
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
06 март 2017
@10yo10f, не си сериозен, нали? Не мога да повярвам, че приемаш един уточняващ въпрос за критика. Очевидно @vanmx не смята, че се заяждам - отговаря ми с емотикона, а аз му връщам добронамерен отговор, признавайки му доводите. От тук нататък какво? Сигурно очакваш да си разменим сърчица и тортички, за да си сигурен, че сме добронамерени.

Пък ако не можеш да преглътнеш факта, че хората имат различни мнения и е нормално да ги споделят и дори защитават, тогава по-добре се придържай към други форми на комуникация - шерване на снимки във ФБ или нещо такова. Тук има голяма вероятност да попаднеш на хора, които имат мнение, различно от твоето. Само казвам.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
06 март 2017
Ан тъй! Пийс, лов енд риболов!
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
07 март 2017
Прочети по-внимателно какво съм писал. Не съм коментирал каква личност си - добронамерен ли си, заядлив ли си, оптимист ли си, миролюбив ли си, какъв си. Общо взето това не ме вълнува. Коментирах конкретно и само изказването ти.

Но ако все пак не можеш да направиш разлика и държиш да ми напишеш нещо пространно по въпроса що е то форумен етикет и как да го изискваме от другите без самите ние да го спазваме, тогава пиши. Стани free и пиши, Форест, пиши!

Обзалагам се, че ще се заформи чудесна дискусия, интересна и поучителна за всички, а Pillars of History даже ще ни е признателен, че му дрискаме в темата за играта.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
07 март 2017
Dandelion - The Best Romance Choice avatar
Dandelion - The Best Romance Choice
06 март 2017
<3 <3 <3
darkblue avatar
10yo10f
07 март 2017
@DragonSlayer- по късно ще ти напиша по голям коментар с моето мнение. До сега не те знам какво си забелязал, какво и как коментирам и че не съм заядлива личност, ама така като ми се направи на мн ерудиран ще ти отговаря по късно като съм free.
igra4 avatar
igra4
07 март 2017
10yo10 що се занимаваш с тоя чичак, който явно си избива комплексите из гейм сайтовете като се заяжда с потребителите.
undefined
Pillars of History
06 март 2017
Здравейте от екипа на Pillars of History,

Благодарим за статията и за коментарите. Влагаме всичко от себе си, за да направим една стойностна игра. Ще поднасяме информация за прогреса по играта на страницата ни във "Фейсбук": https://www.facebook.com/PillarsOfHistory/.

Всяко обосновано мнение ще ни е от полза!

vanmx avatar
vanmx
06 март 2017
Не са 4 игри, а 4 поредици
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
06 март 2017
@Pillars of History, ако следиш темата - малко е рано да коментираме самата игра, повечето налично инфо е недостатъчно за това, но пък мога да те питам за името - не мислите ли, че то ще има по-скоро негативен ефект, имайки предвид, че неминуемо ще последват аналогии, сравнения, препратки (без значение дали коректни или не), когато обявите по-нашироко играта си?
undefined
Pillars of History
07 март 2017
Pseto правилно е напипал една от идеите зад името. Колоните играят важна роля в ранната българска история, като източник на информация, а и не само в българската.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл