архиви

Pillars of History е най-новата българска игра

написана от pseto на 04 март 2017

pillars of history 1Pillars of History. Това е названието на поредната обявена в последно време българска игра. Заглавието е дело на компанията Tritan Studios, като има амбициозната задача да предложи завършен RPG продукт, който да има достатъчно дълбок и достоверен от историческа гледна точка сюжет.

Действието се развива в 8 век на Балканите. Pillars of History ще акцентира на конфликтите между първите български ханове и византийците, макар че и моменти като арабската обсада на Константинопол няма да бъдат пропуснати. Като цяло играта се прицелва в историческата достоверност и автентичното представяне на фактите, като логично фентъзи елементи няма как да очакваме.

Вероятно за мнозина от нас обаче основният въпрос е… какво ще предлага Pillars of History откъм геймплей? Засега знаем, че иде реч за ролева игра, в чийто официален сайт пише, че е подобна на Baldur’s Gate и Diablo. Очевидно от култовата серия на Blizzard е вдъхновена бойната система, която ще е екшън и ще включва „безкрай артефакти“, с които героите ни ще могат да се подсилват. Baldur’s Gate несъмнено е вдъхновение откъм разнообразието си на дълбоки и интересни куестове.

Известен е и графичният двигател – Unity, един от най-популярните енджини днес.

Определено ще е интересно да научим повече за проекта на Tritan. Особено ако говорим за дълбочината на геймплея и най-вече – как ще бъде намерен трудния баланс с образователния елемент. Амбицията е да бъде реализиран продукт, който и да е достатъчно добър като игра, и да има стойност при научаването на нови факти. Поради която причина двама историци са консултанти за проекта. Но обикновено подобен баланс се достига трудно.

Все пак в последно време видяхме достатъчно силни игри от България, че да сме оптимистично настроени. Така можем да очакваме и още детайли за Pillars of History.

Първа снимка и тийзър от играта пък можете да видите в статията.

Още по темата

Kickstarter кампанията на Pillars of History не беше успешна


Включи се в дискусията

Коментирай като госткоментари