hategame logo
Правеният у нас Phoenix Point забавен
пуснато на 06 февруари 2019 от pseto
phoenix point
Phoenix Point, поредната разработвана у нас игра, беше забавена. Заглавието ще се появи три месеца по-късно в продажба.

По план заглавието трябваше да е налично по някое време през юни. В резултат на отлагането премиерата ще се случи през септември.

Новината бива съобщена от Джулън Голъп, директорът по разработката. Причините са обичайните - нужда от повече време играта да бъде подробно тествана. Въпреки че съвсем скоро ще бъде изцяло завършена откъм съдържание.

Естествено е добре разработчиците да виждат кога тяхно заглавие има нужда от още малко работа. Вероятно почти всички биха искали игра с възможно най-малко бъгове, дори и ако това означава повече чакане.

Що се отнася до Phoenix Point, то говорим за тактическа походова игра от типа на XCOM. И неслучайно - именно Джулън Голъп е създателят на първите игри във франчайза. Но дали Phoenix Point ще си го бива?

Коментари
pepito avatar
pepito
08 февруари 2019
Малко в страни от темата но все пак в жанра - дали ще има ревю на Mutant Year Zero? Неочаквана приятна (поне за мен) изненада, изключително добре направена игра.
lyubohar avatar
lyubohar
08 февруари 2019
Така е, доста приятна, но според мен бяха заложили на сигурно и не успяха дори да се доближат до Xcom серията откъм геймплей механики, особено War of the chosen. Жалко, защото атмосферата и героите са дори по-яки от xcom за мен.
pepito avatar
pepito
08 февруари 2019
Мен лично мутантите повече ми допадат. Xcom ограниченията във времето и в мисиите, в които трябва да стигнеш то крайната точка преди да са се сговнили нещата ме дразнят. Мутантите са с по-различен геймплей, наблегнато е на свободата и липсата на ограниченя във времето, единственото ограничените ресурси са някаква пречка но това си е и идеята
lyubohar avatar
lyubohar
08 февруари 2019
Точно там е проблемът според мен - реално нямаш особена свобода при мутантите. Всички мисии се минават по един и същи начин, което идва малко еднообразно. Stealth докато избиеш всички, които можеш да избиеш незабележимо, след това guns blazing по останалите, които са прекалено скупчени за стелт.

Освен това липсват всички онези пластове механики, които правят Xcom толкова уникално изживяване - bonds, fatigue, ability points, chosen - всичко е натрупано едно върху друго и в началото ти се струва като манджа с грозде, обаче като ги разучиш е изумително, че толкова много системи работят заедно като добре смазана машина.

Мутантите са взели core механиките, които са типични за такъв тип игра - избор на екип, оръжия, ъпгрейди и към него са добавили много добрата (и единствената новаторска) идея за стелт, но общо взето това е. Можеше да има повече механики. Можеше да има някакъв стратегически елемент в базата, а не просто място за ъпгрейди. Можеше да има повече оръжия. Уменията на героите се припокриваха прекалено много, едни и същи, просто разместени.

Иначе лимитираните откъм време мисии в Xcom и мен ме дразниха в началото, но реално са толкова консервативни, че дори по най-далечния път да минеш, пак ти остава предостатъчно време. Освен това в War of the chosen добавиха опция времето да се увеличи, което направи този тип мисии напълно тривиални.

pseto avatar
pseto
08 февруари 2019
Звучи интересно като ви гледам какво пишете, ама като гледам колко неща има за игра сега се съмнявам, че ще сколасам до тази. Всъщност се присетих, че и War of the Chosen съвсем забравих да го цъкам, а ми се искаше. Ама какво да се прави.
lyubohar avatar
lyubohar
08 февруари 2019
War of the chosen e друга игра, буквално. Пишеше някъде, че е имало предложения да я пуснат като XCom 3, толкова е различна и толкова много нови неща има
pseto avatar
pseto
11 февруари 2019
То реално много компании щяха да си го пуснат като нова игра, без да се замислят и грам. И може би щеше да е по-добре, че някои хора като мен забравят, че е трябвало да излиза това... и така.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл