hategame logo
Шефът на Gearbox не съжалява за Aliens: Colonial Marines
пуснато на 19 юли 2015 от pseto
aliens colonial mariness
Едно от най-трудните неща е човек да признае, че е сгрешил за нещо. Но колкото и тегаво да е това, то е по-добре от алтернативата – да отричаме някой провал. Именно това обаче продължава да прави Ранди Пичфорд, шефът на Gearbox.

„Загубихме между 10 и 15 милиона долара наши пари, които инвестирахме в Aliens: Colonial Marines. И до днес не съжалявам за нищо“, казва Пичфорд. Той добавя, че не би заменил за нищо преживяването по разработката на шутъра.

„Има една фундаментална истина – ние се опитахме да свършим добра работа и да забавляваме хората – просто на някои не им хареса“, продължава Пичфорд.

По-рано през седмицата пък шефът на Gearbox нарече критиците на Aliens: Colonial Marines „садисти“, които търсят само отрицателното в игрите и се наслаждават да ги хулят. Пичфорд тогава разкри, че когато даден продукт достига до милиони, то е възможно да има „десетки хиляди критици“, но това е част от гейминга.

При всички тези думи нещата звучат така, сякаш Aliens: Colonial Marines е бил просто противоречив шутър, нали? В съзнанието на Пичфорд – може би. Но играта получи смазващи критики – не само заради лъжливото си, „оцветено“ и подвеждащо демо, изглеждащо по-добре от пълния продукт. Самият Aliens: Colonial Marines беше съвсем стандартен шутър на конвейер, който не се отличаваше с нищичко.

А като за капак дори и Gearbox не бяха онези, разработили заглавието. Основната порция беше аутсорсната на вече фалиралото студио Timegate. Толкова по темата, че Пичфорд и сие са опитали „да свършат добра работа“...

Коментари
PornFlakes avatar
PornFlakes
20 юли 2015
Нищо против, Gearbox, но трябва да спрат с ''благородните'' си опити да реанимират мъртъвци. Трябваше да зацепят, след Duke Nukem Forever, че нямат таланта и ресурсите да правят чудеса. А и нещо ми се струва, че и Borderlands, макар и готина (особено двойката) я прерънаха в цех за мляко, само дето за разлика от CoD, която колко и generic да е има стабилна фен база от 8-13 годишни сополанковци, Borderlands е много по ниш франчайз, с доста интересна визия и меахники, но в който трябва да се вложи много повече, за да не се превърне в купчина фекали. А като гледам натам е тръгнало...
pseto avatar
pseto
20 юли 2015
Те Duke Nukem Forever съм сигурен, че го пуснаха в продажба само щото са имали договор с 3D Realms. Даже миналата седмица имаше една новина, ама не я написах по някаква причина, в която пак Пичфорд казва, че не е купил Duke Nukem само заради Duke Nukem Forever, ами за да има повече игри (много ми е гнусно, когато шеф на компания говори по подобен начин - малко тип Бойко Борисов - "аз построих магистрала, аз направих еди какви си" - сякаш той е ходил да копа и сякаш Пичфорд е извадил свои пари за Duke Nukem Forever).

Иначе това е една зле управлявана компания и толкоз. Правят куп грешки и то фрапантни. Явно им е вързало с Borderlands и като едни типично бързо забогатели балкански пръскат ресурси наляво-надясно. Поне на мен така ми се струва.

А Пичфорд е добре да мълчи понякога - още помня как хайпваше Duke Nukem Forever и как след това ревеше, че играта била недоразбрана...

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл