hategame logo
Спецификациите на Scorpio разкрити от Microsoft
пуснато на 08 април 2017 от pseto
xbox one scorpio 2
Какви са техническите спецификации на Scorpio – новата конзола на Microsoft, която ще се появи по-късно през годината в продажба? Досега знаехме едно-единствено нещо – че устройството има изчислителна мощ от 6 терафлопа. Но другото беше обвито в мистерия. Но през седмицата доста детайли бяха обявени.

И изглежда Scorpio ще е достатъчно производителен, за да спази обещанието си да подкарва игри на native 4K.

От една страна процесорът на конзолата ще включва 8 ядра с тактова честота от 2.3 GHz, което е доста по-добре от наличните в Xbox One 1.75 GHz и 2.1-те гигахерца на PlayStation 4  Pro.

Освен това Scorpio предлага 12 GB RAM - с 50% повече от 8-те гигабайта на Xbox One и двете ревизии на PS4. Заедно с това оперативната памет ще е GDDR5, противно на наличния в Xbox One GDDR3. Пропускателната способност на RAM-а пък ще е 326 GB/s, което е значително повече от PS4 Pro и неговите 218 GB/s.

Продължавайки нататък е интересно да се отбележи, че Scorpio ще включва силно преработен system-on-a-chip, създаден съвместно с AMD. Както знаем и Xbox One, и PS4 ползват чипове на компанията. И доколкото Sony се уповават общо взето готови решения на AMD, то явно Microsoft предпочитат персонализирани такива.

System –on-a-chip-ът в Scorpio ще се нарича Scorpio Engine, като ще има 40 CU-та (compute units). Всеки от тях ще е с тактова честота 1172 MHz. За сравнение PS4 Pro има 36 CU-та с тактова честота от 911 MHz.

Всичко това докарва обещаните още миналата година 6 терафлопа изчислителна мощ. Както винаги обаче ще трябва първо да видим Scorpio в действие, преди да си правим изводи – всичко дотук са само числа.

Ще е интересно да научим и нещо много важно – цената на Scorpio. Ако хардуерната мощ означава и прекалено скъпо устройство, то не е сигурно колко хора ще се сдобият с него.

Коментари
igra4 avatar
igra4
08 април 2017
И кел файда, като няма игри, новото Скорпио няма да има нито един ексклузив след като меките го свързаха с PC. В САЩ ще се продава двойно по-малко от PS, а в останалите континенти ще бъде тотално разгромено и меките ще закрият Xbox, това ще им е последната конзола. А 2019 Sony като изкарат PS5 ще отвеят всички като изкарат и яките ексклузиви, меките ще гледат като гаврошчета пред витрина.
undefined
pepito
08 април 2017
екслузивите са малко, 99% излиза за сони мс и рс едновременно, бокса има едно огромно предимство, безплатна обратна съвместимост, сложи към това и добра производителност и нещата може и да не са толкова ясни колкото казваш
bojosan avatar
bojosan
08 април 2017
Има си хора които купуват Кашона само и единственно заради Форцата и Хало.Но те са много малко в интерес на истината.Специално мен тия поредици въобще не ме интересуват.
Кашона има обратна съвместимост ,вярно е.Но мен това също не ме интересува,понеже всичко съм играл ми е все тая.Има обаче хора,които не са играли като мен всичко и поради тази причина да го предпочетат.
Лично за мен,истината са ексклузивите,които продават една конзола.Сони БИЕ КАШОНА КАТО МАЧЕ В ДИРЕК в това направление.И макар,че Сони от доста време не изкара един единствен наистина як ексклузив,пак е мноооого пред Кашона.
И ако ще Скорпиото да подкарва игрите с 8 к и 120 фрейма,ако Сони изкарва яки игри,Скорпиото ще и диша праха.Това е истината ,всеки ще предпочита Сони,няма кво да говорим.
Изключвам баровците,които ще държат Скорпиото вместо комп за общите игри ,но задължително ще имат и Сони за ексклузивите.
Единствения начин One да смаже Сони е М$ да дадат мастеркея на подставено лице който да го хакне.Тогава Сони ще се сгромоляса .Но дори и в този случай,ако продължават да излизат уникални игри за нея,пак ще се продава много,да не кажа ,колкото хакнатия Кашон.
bojosan avatar
bojosan
08 април 2017
Винаги съм се чудил,и съм недоумявал : кьорави ли са М$ ,не виждат ли че при условие че двете конзоли са с еднакви хардуерни възможности,никоя няма технически превес над другата,А Сони има двойно повече продажби... ?
Причината са ексклузивите.А тия ,не знам как да ги нарека,дебили,вместо да се впрегнат да правят ексклузиви всяка една техна игра я пускат и за ПеЦе.Бах мааму...Те тва вече не го разбирам.И заглъзват.Истината е,че Оne пропада много тежко,много тежко и навсякъде.И квито и ще обратни съвместимости,безплатни уикенди и акцеси да има,квито и ще хипер добри възможности за онлайн гейминг да има,Сони пак го бие.Щото изкарва ексклузиви ! Не знам...
PornFlakes avatar
PornFlakes
13 април 2017
Абе явно не им е чак такъв приоритет гейминг дивизията, а Сони това ги крепи общо взето. Просто двете компании имат различен бизнес модел. Евала все пак, че ни радват с Форзички всяка година, пък и мисля, че е в техен интерес да унифицират Xbox с PC.
Romanov avatar
Romanov
08 април 2017
Основното обрзование в България не беше ли задължително? В тая тема само престъпници са се събрали
nightwarrior avatar
nightwarrior
08 април 2017
Нещо против континента САЩ ли имаш?
bojosan avatar
bojosan
09 април 2017
Ти да не си даскал бе ? Не е задължително обрЗованието.Аз пиша от Занзибар а не от България,а и тук не е академичен форум на Алма Матер,така че у лево ако обичаш.Ако имаш нещо по темата давай :
igra4 avatar
igra4
09 април 2017
Да, аз нарочно правя грешки или се изказвам непълно, за да гледам мненията на такива едноклетъчни. Където е трябвало съм се доказал, Божо както винаги е прав и откровен
vanmx avatar
vanmx
09 април 2017
Доста корав хардуер като за конзола, ама не бих казал че на тоя етап това има значение.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
09 април 2017
Най-голяма полза от силен конзолен хардуер имат PC геймърите. Така има по-малко спъване на игрите, които излизат за всички платформи. Достатъчно е, че имаме ограничения заради контролери и инфантилна аудитория, поне хардуерно да не се спъват игрите.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
09 април 2017
Изтрит коментар
lyubohar avatar
lyubohar
09 април 2017
Всеки уважаващ себе си разработчик *би трябвало*
Ще подчертая грешната част в изказването ти
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
09 април 2017
Изтрит коментар
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
09 април 2017
Токси, сине майчин, четенето и анализирането на текст не са ти сила, знам.

Не съм споменавал оптимизиране, било то на портове или на паралелна работа ПЦ+конзолна версия. Това е въпрос, който има отношение пряко към разработчиците, били те уважаващи себе си или мързеливи задници. Тук ограниченият хардуер не е особен фактор, неспособност или корпоративни интереси - те са фактор.

Аз говорех КОНКРЕТНО за хардуерните ограничения, които пряко влияят на ПЦ версиите. Когато дадено конзолно поколение може да поддържа едновременно само Х npc, понеже не може да се справи с изчисленията на повече от половин дузина AI на екрана и щото умрелият хардуер все някак трябва да държи 30 фпс, това се отразява на ПЦ версията, която няма подобни пграничения откъм изчислителна мощ. Нали разбираш, че това няма отношение с оптимизацията?

Освен това - "повишени изисквания към РС след излизането на новите конзоли"? Не може да си сериозен. За сега единствено Scorpio на хартия звучи актуално, което ме радва, всичко преди него, било то на Сони или МС, е било комично слабо на фона на масовия хардуер при излизането им.

Това е причината да съм доволен. Ако Scorpio е достатъчно мощно, това ще премахне някои от ограниченията при съвместните версии. Пак ще има добри и слаби портове, но причината ще е некадърност или мързел.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
09 април 2017
Ха, играчът и той се е включил междувременно. Щото, видиш ли, направо ме били смазали с един смешен коментар.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
09 април 2017
Изтрит коментар
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
09 април 2017
Изтрит коментар
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
09 април 2017
[...Нали могат да почнат от ПеЦе версията, да я направят както трябва и после от нея да направят орязаните (според теб) конзолни версии?...]

Ок, официално или си пълен невежа, или просто се правиш на невежа, защото това ти отърва на тезата. Това, което предлагаш, не е орязване, това си е паралелна разработка, която никоя корпорация или студио няма да тръгне да прави. Никой не играе срещу финансовите си интереси и няма да тръгне да прави две паралелни игри с едно и също име, изискващи различен подход, различна доработка, различно тестване, различно балансиране и т.н.

Та, да ти отговоря направо - не, не могат да почнат първо от максната ПЦ версия и след това да направят орязана конзолна такава. Не знам как е на вашата планета, но тук нещата не стават така.

Знаеш как действа системата - впрягът тича според най-бавното куче. И ако конзолата образно може да тича с 20км/ч, и ПЦ версията ще тича с толкова. Дали ще "тича" плавно и удобно, вече зависи от друго, което не е тема сега.

Следиш ли ми мисълта или ти е по-лесно да говориш глупости като 30 брони вместо 60.

Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
09 април 2017
Изтрит коментар
Charcharo avatar
Charcharo
10 април 2017
>Перфектна PC Версия
>GTA V

Избери едно. Не двете.

PornFlakes avatar
PornFlakes
13 април 2017
Не ти разбирам мнението, PC порта си беше подобаващо оптимизиран от самото начало. Поне аз нямах абсолютно никакви проблеми свързани с пърформънса на играта.
igra4 avatar
igra4
09 април 2017
Отново много точно мнение на товарищ Токсик смазващо събиращия тревички.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
09 април 2017
Изтрит коментар
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
09 април 2017
Играч, ти нещо умно имаш ли да добавиш? О, извинявай, казах "умно" съвсем образно, не го мисля.
undefined
pepito
10 април 2017
за съжаление и това така наречено скоприо и то не блести с феноменален хардуер, доколкото става ясно ГПУ-то му ще е на нивото на rx470/80, което е далеч от флаганите и когато излезне след година ще е още по-остарял хардуера.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
10 април 2017
Изтрит коментар
Charcharo avatar
Charcharo
10 април 2017
Модифициран Polaris е. Над RX 480 ще е като сила.
God avatar
God
11 април 2017
Това им е напълно достатъчно, конозолните потребители са всеядни. И без това повечето са лапета, които не биха направили разлика между 720p и 4к.
igra4 avatar
igra4
11 април 2017
Те ПеЦеджиите с ПеЦенца за 2 бона са основно лапета и мамини деца, ама не конзолите били за деца. XAXAXA
nightwarrior avatar
nightwarrior
11 април 2017
Някъв цитат, данни? Или по традиция вадиш факти от задните си части?
undefined
pepito
11 април 2017
логиката ти е желязна играчке, родителя ще даде 2 бона за комп дето така или иначе повечето не могат да се оправят с инсталации игри настройки и т.н. вместо да вземе евтин плейстейшън за 500?
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
12 април 2017
Желязна логика! Нека обвиним родителите, че са разумни.
igra4 avatar
igra4
12 април 2017
Не просто голяма част от родителите, не разбират. Това е точно така, което го е казал Токсик. Купуват му едно ПеЦе мощно и лапето на него да учи, гледа филмчета и цъка безплатни игри от маймунда.
Charcharo avatar
Charcharo
12 април 2017
По-добре мощно PC от играчка.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
11 април 2017
Няма драма, и без това на всеки две години ще излиза нова конзола. Ще слагат следващо поколение видео и работата заспива.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
11 април 2017
Изтрит коментар
bojosan avatar
bojosan
10 април 2017
Дупе знае и 2 и 200.Живее се с 5000,живее се и с 500.Как и да живееш - умираш.И готината пи4ка омръзва ,и готината кола,и луксозното жилище.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
11 април 2017
Играч, нещо си много чувствителен на тема заплата? Гейм сайтът ли е мястото да избиваш комплекси?
igra4 avatar
igra4
11 април 2017
Я погледни кой пръв ме захапа. Моето мнение е че и 500 лв заплата му е достатъчна, не съм казал кво работи и колко взима. А тоя трол го баннах от скайп щото ме занимава с идиотщини и нито знае какво работя нито колко взимам, не знам къде видя комплексите, ако имах щях си напиша заплатата Аз самия го казах че това е гейм сайт, а не бгработодател, айде със здраве.
Charcharo avatar
Charcharo
11 април 2017
" А тоя трол го баннах от скайп щото ме занимава с идиотщини и нито знае какво работя нито колко взимам,"

Всъщност, беше защото "загуби" аргумент. И BTW казвал си ми. Смисъл може вече друго да работиш но все тая

*Срам само, че си завършил Техническия...

Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
11 април 2017
Изтрит коментар
nightwarrior avatar
nightwarrior
11 април 2017
"Доказал се е като интелигентен" ХАХАХА - не бях се смял така добре от доста време. Благодаря!
Charcharo avatar
Charcharo
11 април 2017
"Сигурен съм че колегата и мой приятел igra4 взима ДОСТАТЪЧНО."

Човек с няколко ПОКОЛЕНИЯ по-млад от него взима повече.

" Казва много истини, затова ви е неудобен и се чудите как да го захапете, но не ви се получава, както обикновено."

Да, в Skype прекалено много истини за себе си ми даде

А ти какво го защитаваш? Малкият ми брат ти пишеше домашните по немски... стегни се.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
12 април 2017
Каквото повикало, такова се обадило. Играч, спри да се жалваш, когато получиш такова отношение, каквото демонстрираш.
igra4 avatar
igra4
12 април 2017
Никъде не съм се жалвал, ами съм ти обяснил като човек, нито съм казал колко взима, нито аз колко взимам. Просто едно лапенце реши да се заяжда на дребно.
Charcharo avatar
Charcharo
12 април 2017
Не лъжи Играчке...
igra4 avatar
igra4
11 април 2017
Абе какво му обръщаш внимание на тоя гном, много ясно че взимам доста над 500, но това е гейм сайт, а не бгработодател, не храни трола;-)
bojosan avatar
bojosan
12 април 2017
Колкото повече пари печелех - толкова повече се комплексирах,и осъзнавах,че има милиони,които печелят безмерно повече от мен.И да спра да си въобразявам че съм нещо...
Сега в момента съм в застой,и съм някакси по спокоен,не знам защо..
igra4 avatar
igra4
12 април 2017
И ти се е свидило повече нали Имам наблюдение, че хората които взимат по-малко в това число и аз преди време като взимах по-малко, повече харчат. Парадокс
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
12 април 2017
Изтрит коментар
vanmx avatar
vanmx
13 април 2017
Като човек играещ игри от времето на NES клонингите и гаражите със Sega Mega Drive, започнал с Супер Марио и Контра, после Crash Bandicoot и т.н, някак си ми е много забавно да чета тия PC Master Race шуротии.

Излиза че конзоли есва ли не има от няколко години и от както са се повили бедните селяни, яката геймърска идилийка на мастър расата се е развалила

Доста неща ми идват на ум да напиша на тема колко са тесногръди и невежи тия т.н PC геймъри и колко неверни неща говорят мега уверено, смятайки че са технически по-грамотни. Направо като веган движението, само че още по абсурдно. Ама не ми се пише сега голяма стена от текст пък и надали някой ще я прочете, още повече пък под тая статия

undefined
конзоладжия
13 април 2017
И аз тва се чудя!
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
13 април 2017
Че кой е казал, че се е развалила мастър расата? Тя си е екстра.

Развалиха се игрите и конзолите имат пръст в това. Не са основната причина, но допринесоха за западането. Ако играеш от толкова време, имаш наблюдения върху гейминга последните две десетилетия и си поне частично обективен, няма как да не го забележиш.

Charcharo avatar
Charcharo
13 април 2017
Има си проблеми PCMR обществото, но то е в ЛИПСА на технически знания и малоумно търсене на "Muh 60 fpz ulta lel" за сметка на по-важни неща.

"Излиза че конзоли есва ли не има от няколко години и от както са се повили бедните селяни, яката геймърска идилийка на мастър расата се е развалила"

До... 1999-2001 имаше някакъв смисъл от конзолите. След това? Само носталгия и не особено информирани потребители. Това е.

"смятайки че са технически по-грамотни"

*Плаща ми се за да съм технически грамотен. Индиректно от създателите на конзолите ти

igra4 avatar
igra4
13 април 2017
vanmx късно се сети либе за китка е твоята работа. То затова от години ги поставяме ПеЦе сганта където им е мястото. Нямам против ПеЦе играчите, а против сганта покрай тях, но тя цялата им злоба идва от завистта им че ПеЦе-то няма читави игри и си цъкат танкове и уоу и гледат като гаврошовци конзолните екслузиви и като им изцвъкат някой ексклузив на 8 години и почват да се празнят от кеф, абе малоумна работа, ама хубу че ги има, че да има по кой да плювнем и усмеем
vanmx avatar
vanmx
13 април 2017
Първо, ебаси тъпотията че няма бутон edit на постовете. Натиснеш ли грешен клавиш и после не може да се махне досадната грешка .

Второ, много пъти съм говорил за това как се правят все повече шитави игри. Ама защо конзолите да имат пръст в това? Така и не можах някакъв валиден аргумент да прочета, освен разбира се разликата в графиката. Като с времето и даже и тази разлика вече не е толкова голяма.

Причината не е ли в малоумното търсене като цяло? Пазарът е всеяден и понеже яде лайна, резултатът е бълване на тонове лайна. Като бях малък, игрите се изпипваха за всички платформи. Сега се пускат булшитове за всички платформи. Кажете какво се е променило последните 10-на години да речем ? Според мен пазарът просто стана по-голям и с по-малка гейминг, техническа и всякаква култура. Едновреме геймърите бяха разни "нърдове" - такива манияци които ценят определени неща, сега игри се правят да се харесват и на баба ми.

А и трето - и на мен ми се плаща да съм технически грамотен, индиректно от създателите на дънни платки И не ми пречи да съм хардуерен ентусиаст и да имам прилично PC и в същото време да имам 7 конзоли и колекция от 300+ оригинални игри за тях. Къде е проблема ? Също така не коментирам неща с които хич не съм наясно

igra4 avatar
igra4
13 април 2017
Пецеджиите са виновни, защото играят и плащат само за някакви онлайн лайна като - танкове, LOL и WoW, също и за някви ранни бети като H1Z1, DayZ и тем подобните лайна, които ние конзолните божества не бихме им обърнали внимание. Та затова има яки ексклузиви за конзолите и добри сингъл игри, а на ПеЦеджиите им пускат P2W лайна и разни MMO-та да циклят и че даже накрая смъртни случай има от вдигане на левели и събиране на тревички

П.С. Токсик трябва да си канят тролове от HWBG те са много по-високо ниво от тия нашите авери

Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
13 април 2017
Изтрит коментар
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
13 април 2017
Изтрит коментар
Charcharo avatar
Charcharo
13 април 2017
"Ама защо конзолите да имат пръст в това? Така и не можах някакъв валиден аргумент да прочета, освен разбира се разликата в графиката. Като с времето и даже и тази разлика вече не е толкова голяма."

По-проста аудория (средно). Това е част от истината. Примерно гледай го Играча, мислиш ли, че знае достатъчно английски, че да се оправи с меню за графични настройки?

Друго - обясни ми как A-Life ще тръгне на процесора на X360? Как да го еба ще имаш и балистична симулация? Ако успееш, евалата.

Не случайно селата в Skyrim са толкова малки, не случайно в GTA V нямаш особено ниво на AI ... просто не е било възможно.

" Кажете какво се е променило последните 10-на години да речем ?"

Повече "Muh third person action adventure with stealth elements!!", повече провалени филми с претенции, че са игри и по-малко модване, стратегии и симулатори.

vanmx avatar
vanmx
14 април 2017
За стратегиите нищо не съм казал - там PC-то печели. Самия аз съм фен на C&C поредицата и на AoE 2. Играл съм ги на конзоли и не стават И то не толкова заради контролите, ами заради ограничението на броя единици. PC-то печели и при динамичните онлайн шутъри като Quake. Не че на конзола не става, просто е различен експириънса. Обратна съвместимаст при конзолите е пълен ташак и то не заради технически ограничения, ами заради разните корпоративни задници

Няма да споря коя платформа е по-добра. Аз се кефя на всички. Друга ми бе мисълта. Ставаше въпрос че не е вярно че гейм индустрията запада заради конзолите. Иначе да, носталгията я има, както и голямото удобство при използването им, колекционерската страст, екслузивите, възможност за игра с 2-4 джойстика, лесно пренасяне. За мен лично това са фактори.

Няма значение дали GPU-то на кашона е със 200 стрийм процесора по малко или повече. Мисълта ми е че не може да се сравняват с такова на PC. Оня с potato masher-а прави доста интересни клипчета и неговия аналогичен компютър може да има подобен пърформънс спрямо PS4, но след 2 години същата конзола ще продължи да има почти същия пърформънс с актуалните заглавия, докато оня компютър ще трябва да се ъпгейрдва отново с части втора ръка С времето оптимизацията при конзолите става все по голяма. Ако сега е 10-15% то след няколко години ще е 80+. През 2006-та никой не подозираше че PS3 ше изкара нещо като GTA 5. Макар че имаше ебаси чудовищния хардуер, даже се правеха мини супер компютри с навързани PS3-ки в клъстъри.
https://arstechnica.com/gaming/2010/05/how-removing-ps3-linux-hurts-the-air-force/

Щом рамта е същата като PC-то. Пробвай да пуснеш GTA 5 с 256 рам

Първия Xbox от 2001-ва e със абсолютно стандартен Pentium 3 x86 процесор, даже имаше разни пичове които го ъпгрейдваха като запояваха сокет от старо дъно и слагаха пентиуми с по високи множители и повече кеш. Пробвай да подкараш Chronicles of Riddick на такава Windows щайга и то със 64мб рам.


Аз тогава бях с Athlon XP 2400+ и MX 440 - това на клипчето беше слайдшоу

Значи си признаваш че Witchher 3 не е скопен заради конзолите, въпреки че е разработван с идеята да го има за конзоли Нормално е да го няма за PS3, за SNES съшо няма да излезе

vanmx avatar
vanmx
14 април 2017
Иначе нещата от https://www.gnd-tech.com са ми напълно известни, с повечето съм съгласен. Ама извъртяхме темата от "конзолите ли са виновни за упадъка на гейминга" до мега баналната "конзолите мега по-зле ли са от pc-то"
Charcharo avatar
Charcharo
14 април 2017
Еми мързи ме да пиша такава статия...

Но е и истина. Къде ще видиш игри като Men of War на конзола? AI-ът на STALKER до излизането на Xbox One би бил невъзможен на конзола.

Загубата на модове в някои игри е просто супер тъжно нещо. За игрите като изкуство. Най-добрата Open World игра е Мод...

Нарушената консервация на игрите - също.

И да, наистина мисля, че средното ниво на конзолен играч е по-ниско. Не, че "PCMR"са много над него, и не, че няма изключения.

Много рядко чувам от конзолен играч, че уважава стари игри, нещата, които общността на една игра произвежда. Рядко говори и за презервация. Не може толкова ограничено виждане да не е АФЕКТИРАЛО и игрите. Поне да е фактор.

Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
14 април 2017
Изтрит коментар
undefined
Rdr
14 април 2017
@Charcharo,да имаш такъв респект към игрите и да не си играл нищо на _-- ico team,nayghty dog,polyphony digital,SIE Santa Monica Studio,insomniac games,Clover Studio Co., Ltd,Sucker Punch Productions,Quantic Dream,Evolution Studios,Guerrilla Cambridge,Nintendo Entertainment Planning & Development мн.др. ..си е чисто кощунство пич.
Charcharo avatar
Charcharo
14 април 2017
Само, че съм играл техни игри... някои на PC даже
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
14 април 2017
Моментът, в който пишеш повече от 40 мин. отговор и накрая го затриваш от невнимание.

@vanmx, понеже си от онези, с които има смисъл да се дискутира и спори, ми се искаше да обясня какво имам предвид с това, че конзолите са оказали негативно влияние върху гейминга. Бях написал една стена от текст, но го затрих. Ще си довърша мисълта, в тази или в тема от форума, само че сега нямам това време.

Charcharo avatar
Charcharo
08 април 2017
Абе не е особено силно уви.
undefined
pepito
10 април 2017
ясно е че няма да турят някой титан под капака, но пък за ограничените игрички за конзолки толкова им е достатъчно
igra4 avatar
igra4
10 април 2017
То и за ограничения ти мозък заплата от 500 лв е достатъчна...
Charcharo avatar
Charcharo
10 април 2017
Игра4... ти си само с малко по-голяма заплата...
Признавал си го по Skype. Двулично е така да атакуваш другите.
undefined
pepito
11 април 2017
ми ограничени са хардуерно, интерфейсно, геймплейно и контролера и той е допълнително ограничаващ, ФАКТ.
undefined
Конзоладжиия
12 април 2017
Винаги съм се чудел, пс-геймърите колко сте заблудени.На единият конзолите му спирали гейм еволюцията,на другия игричките били ограничени!?.. Гейм конзолата, винаги е била и ще бъде, най-мощният ДОСТЪПЕН хардуер на пазара.Таргета на гейм индустрията винаги е бил и ще бъде множеството хора(масата). И Сони и Майкрософт,само да поискат, могат до месец да изкарат такава конзола, че вашето "мощно" пс да изглежда като елка. Хардуер, еквивалент на скорпио, го е имало още през 2000-та година (ibm asci white 7 терафлопа) но е струвал 100 милиона долара.Мисълта ми е, че никой с нищо не ограничава, спира еволюция и тн. Просто пазара го налага, а игрите са такива каквито трябва да бъдат.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
12 април 2017
Това е много интересно мнение, нещо като свободно съчинение по тема "Кой е най-мощният хардуер на пазара". Авторът прави няколко интересни изказвания. Хареса ми.

А сега предлагам да оставим забавният жанр и се върнем към действителността.

bojosan avatar
bojosan
12 април 2017
Въпрос към Charcharo .
Един чисто нов One/PS4 e 500 лева.
Възможно ли е с чисто нов компютър от 500 лева да се играят игрите с такава картина и толкова комфортно както от конзолата Кашон ?
Това за Кашона,другото : как и с какво ще смажеш ония 20 ексклузива на Сони,които според много хора са цвета на гейминдустрията ?
nightwarrior avatar
nightwarrior
12 април 2017
Само едно не ми е ясно. Кога ще разберете, че ексклузивните не са аргумент защо конзолите са по-добри, а са аргумент защо конзолите се продават?
undefined
конзоладжия
12 април 2017
Charcharo,когато твоят "връх" на AMD,влезе в диапазона 500-600 евро,тогава ще го налази и ГЕЙМ индустрията.Това че ти и ония другия,сте се набутали с машини за хиляди евра,предназначени да правят изчесленията в NASA примерно,а не за ИГРИ си е ваш проблем.За това и пиша,че сте заблудени,но парите са си ваши.
Charcharo avatar
Charcharo
12 април 2017
Технически погледнато... машината ми е струвала 890 лева. По-силна е от Scorpio BTW за по-малка пари

@Bojosan
Според теб какво ми трябва за да бия PS4 като хардуер? Xbone е по-слаб.

@конзоладжия
Най-евтиният Ryzen 5 е около 400 лева. Ще има и по-евтини.
За да биеш PS4 Pro ? Radeon RX 470 + Intel G4560. Не е трудно...

undefined
конзоладжия
12 април 2017
големи глупости
undefined
pepito
12 април 2017
така е само да са поискали като нищо можело 2000та година да вкарат тоя хардуер и да пуснат такива конзоли на пазара и ЩЯХА ДА ИЗБИЯТ РИБАТА. Оня ден четах новина за някви китайци дето направилиу квантов компютър, смятал за 0.01 сек нещо дето съвременно PC щяло да смята 100 години. Ей ся да вкарат тоя хардуер в конзолите и направо ще закопаят PC гейминга, а ние тука си даваме парите за някакви смешни маломощни компютри вместо просто да изчакаме квантовата конзола
undefined
конзоладжия
12 април 2017
това,трябваше да ме разсмее ли?-не можах да схвана.
Charcharo avatar
Charcharo
12 април 2017
Хора. Ще го обясня простичко.

Xbox Scorpio може да има 144 Ryzen 3rd gen ядра клокнати на 7GHz. Може да има 12 x RX Navi/Nvidia Newton Titan видео карти и 512GB DDR5 RAM със Тензорен процесор за AI и Samsung 1060 10TB Pro SSD... и да е 200 лева.

Докато няма нивото но модове на PC, обратна съвместимост като PC (не по-зле), не поддържа всички емулатори дори на конкурентни конзоли И играе всичките ми PC игри... няма да го купя. А дори и тогава няма да ме радва, че реално имам играчка, която само игри може да играе и нищо друго.

Не е за силата на хардуера. Просто там разбирам по-добре как да ти съпоставя машините.

И да, RX 470 + G4560 > PS4 Pro. А RX 460/GTX 1050/R7 370 са между 30 и 50% над PS4. Това... е факт. Инженерство. Ако не знаеш... не спори.

@Pepito
Квантовите компютри... ще те разочароват. Не работи така това...
И не, не е възможно модерен квантов процесор да играе игри. Или няма да работи ИЛИ ще е БАВЕН (за този вид задача!) .

undefined
конзоладжия
13 април 2017
и кво ти пречи,след като толкова си влюбен в компютъра си,да си вземеш и конзола?-дори да е само заради ексклузивите.
Charcharo avatar
Charcharo
13 април 2017
АДСКИ много пари за 2-3 игри, които някой ден и без това вероятно ще мога да ги играя на PC. Още повече, тъй като ми дреме за Видео Игрите като изкуство... съм в опозиция с конзолите. Играл съм на PS3 (макар и малко и да беше много зле) но не искам повече да повтарям това.

Ако е в опозиция с модовете, емулацията и презервацията на игрите - значе и с мен няма да се разбере. Това е.

А и макар и по-богат от Играчката, аз не съм направен от пари А конзолите са просто по-скъп начин за игране на игри...

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
13 април 2017
Не знам дали може да се синтезира по-точно мнението ми за конзолите от тези две мнения на @charcharo по-горе.
undefined
конзоладжия
13 април 2017
Досетих се,че е финансов проблема..Ако гледаш на игрите,като на вид изкуство,не би трябвало да си в опозиция с нищо геймърско (пропускаш адски много).Но пък всеки според възможностите си.Живот,....Кво да прайш,....за едни майка,за други мащеха.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
13 април 2017
Изтрит коментар
undefined
конзоладжия
13 април 2017
DragonSlayer .Издигна ми се в очите!...не за заплата,а за японската кола.Исках(но нямах желание) да ти отговаря с нещо умно,но жената ме притиска да режа маруля за салатата.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
13 април 2017
Токси, наистина ли смяташ, че по този начин ме засягаш? Тревички и брони? Трябва много да си я закъсал откъм аргументи.
Charcharo avatar
Charcharo
13 април 2017
Не е изцяло финансов. И морален е. Но това го пропусна...

"Исках(но нямах желание) да ти отговаря с нещо умно,"
Не можеш. Това е истината.

igra4 avatar
igra4
13 април 2017
хахахаха Дракончо е много зле ама много. Първо ми вика, че аз съм говорил за заплати и пари, а сега си написъл 2900 да се перчи, не братче такива олигофрени само в гейм сайтове могат да се срещнат
Най ми хареса на Божо мнението затапка отвсякъде на неадекватниците, браво
Charcharo avatar
Charcharo
12 април 2017
Оф пак ли...
Терафлопс = безсмислено. Забрави за това.

"винаги е била и ще бъде, най-мощният ДОСТЪПЕН хардуер"

Мога да я смажа за по-малко пари.

"И Сони и Майкрософт,само да поискат, могат до месец да изкарат такава конзола, че вашето “мощно” пс да изглежда като елка. "

Не могат. Върха на AMD е Raven Ridge и Vega а конзолите има Power Target. MS и Sony няма да надвият Skylake-X и TXp КОЛКОТО и пари да хвърлят. А те няма да ги дадат

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
13 април 2017
Финансов ли? Откъде ти хрумна? В горните две мнения на @charcharo нямаше нищо, което да е свързано с някакви финансови съображения. Миналият месец взех 2900лв. Ако направя нещо странично, ще мина тази цифра. Мога да взимам всеки месец по една конзола.

Ще ти го кажа по друг начин. Карам японска кола. Следващата ми кола ще е пак японска. Ти идваш и ми казваш: Шофирането е удоволствие, защо се ограничаваш, а не вземеш френска кола? Схващаш ли? Нарича се информиран избор.

bojosan avatar
bojosan
13 април 2017
Aз изкарах 300-400 лева миналия месец.И тоя ще са толко..Може и по зле да бъде.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
07 май 2017
Изтрит коментар
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
13 април 2017
Изтрит коментар
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
13 април 2017
Изтрит коментар
igra4 avatar
igra4
13 април 2017
Така е защото масата ПеЦеджии цъкат - танкове, WoW, LoL и CS GO, игри дето ще вървят и на моето ПеЦе дето е от 2008
Тия нашите тролове не им обръщай внимание те са от същото стадо, говорят си ей така да са ни някаква изкуствена опозиция, нека си лаят, кервана си върви
Charcharo avatar
Charcharo
13 април 2017
*Sigh*
Както брат ми те учи на немски та аз трябва на хардуер...

Xbox Scorpio има 12GB обща RAM. От тази RAM, 4GB са резервирани за Операционната система и background tasks. Не знам защо цели 4GB, то Windows 10 използва по-малко а е значително по-силен OS но това са фактите.

Тези останали 8GB са И ЗА самата игра и за ВИДЕОТО! Прави си сметка, но реално един компютър с RX 470 4GB и 8GB RAM реално може да му се опре без проблем в игри по отношение на RAM. Камо ли RX 580 8GB...

До излизането на Ryzen 7 просто нямаше добри 8-ядрени процесори, които да не са безумно скъпи. i7 5960X и 6900K са МНОГО по-силни от Jagura на Xbox Scorpio, дори и с модификацията по тях. Но са 1000 долара.

Да, един стар AMD FX 8320/8350/8370 не е твърде скъп и е по-силен от Xbox Scorpio's CPU но не е добър избор редом до 4-ядрените i5ци. Даже не знам дали Steam го взима предвид обаче.

Сега с излизането на Ryzen 5 и 7, идването на нови Intel процесори с повече ядра... ще видиш увеличаване на 6 и 8 ядрените машини. И помни, 8 ядра но 16 нишки или 4 ядра и 8 нишки

*Един Dual Core Pentium G4560 е на нивото на процесора на Xbox Scorpio

nightwarrior avatar
nightwarrior
13 април 2017
Това е един от плюсовете на РС - трябва ти ъпгрейд, ъпгрейдваш, не купуваш ново РС. Колко игри изискват и правят нещо читаво с повчеот осем гиги рам? Колко трудно ми е, ако се появят такива игри да си взема още една платка и да я пъхна в един от слотовете? Същото долу-горе важи и за процесорите. Защо ти е осемядрен за гейимнг, след като няма какво да го оползотвори? А защо няма? Нужда от жокери?

Както и да е, отиваме на доброто(по-скоро лошото) старо време от един (почти) умрял сайт, в което Токси троли с пълни сили, а играчкин си мисли, че е адекватен, щото първия от време на време му обърне малко внимание. На път е да се наложи да цитирам самия Токси "играчката се счупи"

Научи се, че ако имаш някакво твърдение, трябва да го подлатиш с факти факти, иначе е просто лично мнение, ти си този който нонстоп си "говори ей така", играчкин. Срамота е, че уж си голям човек, а мисленето ти е все така детинско.

Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
13 април 2017
Изтрит коментар
nightwarrior avatar
nightwarrior
13 април 2017
Разбира се, че се уважавате ;-)
fElderSJ avatar
fElderSJ
13 април 2017
Charcharo, аз и токсик сме две различни личности, така че май се бъркаш с немския.
Charcharo avatar
Charcharo
13 април 2017
Felder... не бъркам
Знам.
vanmx avatar
vanmx
13 април 2017
Ами Charcharo, с цялото ми уважение, ама това пак не са валидни аргументи

"По-проста аудория (средно). Това е част от истината. Примерно гледай го Играча, мислиш ли, че знае достатъчно английски, че да се оправи с меню за графични настройки?"

Абсолютно необосновано твърдение. Познавам мега нърдове на тема видео игри, супер интелигентни хора, които играят на конзоли, компютрите им са само за работа. Типично конзолните JRPG игри не виждам как може да са за проста аудитория, аз не ги играя щото съм прекалено прост за тях Типично конзолните файтъри имат много дълбок геймплей, easy to play hard to master. Не виждам как това може да са игри за простолюдието Souls поредицата започна от PS3.. има сума ти му слашъри които искат и мислене не само натискане на бутони и още бая примери за конзолни игри има, които не са за всеки.

В същото време повечето ми познати "PC геймъри" са едни такива хора на които само цифри са им в главата, ама не познават нищо различно от CS:GO Всичките са такива: "Играл съм 5 минути на PS2-ка преди 15 години и не ми хареса, така че конзолите съкс" Така че тия приказки коя аудитория е по-проста, поне що се отнася до игри, е доста спорен въпрос.

"Не случайно селата в Skyrim са толкова малки, не случайно в GTA V нямаш особено ниво на AI … просто не е било възможно."

Дай пример за игра, изпипана колкото Skyrim, където селата са по-големи. И да я няма за конзоли А и малките градове може да са просто дизайнерско решение. Все пак по-големите светове са и по-скъпи за разработка.
И какво му е на AI-то на GTA 5 ? Не виждам какво повече може да се иска. И това явно но го мисля само аз. Играта излезе първо за PS3/Xbox360, при "next gen" версията не го промениха.

И това сравняване на цифри PC vs Console не е коректно. RX 480 в щайгата не е като RX 480 в конзолата. Аналогично е и да рам паметта. Това са много криви сметки. PS3 е с нещо ещвивалентно на Q6600 в най-добрия случай, има нещо като Geforce 7600GT с 256мб памет и още едни 256мб рам. И GTA 5 даже не е на най-ниските настройки - има сенки и някой друг ефект. Кажи как ще пуснеш тази игра на такова PC на каквито и да е настройки с повече от 10 fps, то даже Win 10 няма да подкараш GTA San Andreas върви на устройство с 16 mb RAM и 300 мегахерцов процесор (PS2). Така че е тотално безмислено да се хващаме толкова за тия цифри


"Повече “Muh third person action adventure with stealth elements!!”, повече провалени филми с претенции, че са игри и по-малко модване, стратегии и симулатори."

И аз точно това казвам. И се връщаме отначало - къде точно конзолите са виновни ?

Само това с модването няма как да стане при тях, ама това никога не е било накокъв кой знае какъв фактор.

Симулаторите не са проблем за конзолите. Играл ли си Sega GT или Enthusia? Assetto Corsa и Dirt Rally си се играят на конзола точно както и на PC и поддържат същата периферия. War Thunder също, ама то май не е баш симулатор.

undefined
Конзоладжиия
13 април 2017
@vanmx Не се хаби да обесняваш...безнадеждно е.
Charcharo avatar
Charcharo
13 април 2017
https://www.gnd-tech.com/content/876-Console-Gaming-to-PC-Gaming-FAQ

ТОва може да ти помогне!

Charcharo avatar
Charcharo
13 април 2017
... и аз ти казвам, че знам какво "изчислява" конзолата.
Charcharo avatar
Charcharo
13 април 2017
"Абсолютно необосновано твърдение. Познавам мега нърдове на тема видео игри, супер интелигентни хора, които играят на конзоли, компютрите им са само за работа. Типично конзолните JRPG игри не виждам как може да са за проста аудитория, аз не ги играя щото съм прекалено прост за тях Типично конзолните файтъри имат много дълбок геймплей, easy to play hard to master. Не виждам как това може да са игри за простолюдието Souls поредицата започна от PS3.. има сума ти му слашъри които искат и мислене не само натискане на бутони и още бая примери за конзолни игри има, които не са за всеки."

Макар и конзолните фенчета да се подиграват на стратегическите игри, аз не се подигравам на жанровете, които (САМО ако вземем ВСИЧКИ конзоли наведнъж) са главно на конзоли. Но ще те попитам... КАК те са по-добре на конзола отколкото на компютър. С какво печелят така?
*И как ще се сравняват със стратегия бе хора...

Иначе аз изобщо дори не познавам конзолни играчи на живо. Не съм виждал такова животно и не мога да коментирам. Всичките ми приятели... ако играят игри са на PC и реално разбират нещата на някакво добро ниво.

Но това не е важното. Супер рядко виждам хора на конзола, които да ЗНАЯТ защо са на конзола. По принцип е просто носталгия. Или това или ... липса на знание. Това е винаги.

"Дай пример за игра, изпипана колкото Skyrim, където селата са по-големи."

The Witcher 3 и не е за PS3/X360.

PS3 и X360 не са PS4 и Xbone. Правиш огромна грешка като ги поставяш на едно ниво. Не отговори за A-Life или балистиката...

"И какво му е на AI-то на GTA 5? "

OK e. Само дотам

"И това сравняване на цифри PC vs Console не е коректно. RX 480 в щайгата не е като RX 480 в конзолата. Аналогично е и да рам паметта. Това са много криви сметки. PS3 е с нещо ещвивалентно на Q6600 в най-добрия случай, има нещо като Geforce 7600GT с 256мб памет и още едни 256мб рам. И GTA 5 даже не е на най-ниските настройки – има сенки и някой друг ефект. Кажи как ще пуснеш тази игра на такова PC на каквито и да е настройки с повече от 10 fps, то даже Win 10 няма да подкараш GTA San Andreas върви на устройство с 16 mb RAM и 300 мегахерцов процесор (PS2). Така че е тотално безмислено да се хващаме толкова за тия цифри"

Xbox Scorpio не е със RX 480. то е с 2560 (480 е с 2304)ядра но по-ниска честота и има подобрениято от Vega. Е, само някои де. По-силно е от RX 480 но OCнат RX 580 ще го бие.

RAMта е като на PC.

"PS3 е с нещо ещвивалентно на Q6600 в най-добрия случай, има нещо като Geforce 7600GT с 256мб памет и още едни 256мб рам. И GTA 5 даже не е на най-ниските настройки – има сенки и някой друг ефект. "

PS3 е на CELL процесор... и GTA V на PS3 е чудо. Това реално е абсолютно всичко, което конзолата има и пак е на минимални настройки, че и по ниски с 20-30 кадъра и на някаква мижава 1280x720 резолюция.

При PS4 и Xbox One/Scorpio имаш AMD Hardware на X86-64. Проекти като Potato Masher и Potato Masher Pro показват, че конзолната оптимизация в момента е на около 10-15% над PC части с подобна сила. При Vulkan със Shader Intrinsics? По-малко.

"Само това с модването няма как да стане при тях, ама това никога не е било накокъв кой знае какъв фактор."

За мен е. Най-добрата Open World игра... е мод.

И BTW мога да играя почти всички игри до PS2 ерата на моята машина и то по-добре от оригиналните конзоли. Xbox Scorpio... може ли това?

undefined
Конзоладжиия
13 април 2017
Човека по горе ти обясни, че конзолата изчислява по съвсем различен начин, ти пак си редиш ядрата...
igra4 avatar
igra4
14 април 2017
Знаеш, нищо не знаеш. Ти си един нърд и асоциален човек търсещ внимание в сайтовете, колегите ти обърнаха доста внимание даже
undefined
pepito
17 април 2017
аз пък се пиша повече РС играч а си нямам и идея какво е "танкове, LOL и WoW, също и за някви ранни бети като H1Z1, DayZ" или айде чувал съм това онова но никога дори скрийншот не съм виждал от тези светли примери на РС гейминга... Предполагам че тея се играят от конзоладжиите когато решат да играят на РС и затова само тях споменават
undefined
pepito
17 април 2017
и сигурно точно тези излизат кат гугълнеш "pc games for dummies" или както там играча и подобните му си намират РС игрите
Charcharo avatar
Charcharo
18 април 2017
Танкове = World of Tanks, War Thunder, Armored Warfare
LOL = League of legends
WoW = World of Warcraft

Светли примери на PC Gamingа? Всички стратегии, всички симулатори и тайкуни, много шутъри, почти всички RPGта... всички AAA ниво модове, всички стари игри всички стари конзолни игри...

NikoJ avatar
NikoJ
29 юни 2017
Вие сте идиоти .. конзолите замират пц мастер рейс БИчес ...

второ микромеките ще унивицират XBOX платформата и в последствие девелоперите ще си пускат игрите за пц и екбокса без да мислят за пс4 пс 3 пс 5 пс 18 и пс ще го духат пс про ще фейлне яко.

И да питам конзоладжиите дет вярват че сме некфи деца ... я ми кажете кога ще играете STAR CITIZEN х0х0х0х0х

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл