hategame logo
Създателят на Souls серията не е впечатлен от реалния свят
пуснато на 21 юни 2019 от pseto
elden ring
Хидетака Миязаки е човкът, превърнал From Software в една от най-популярните компании в гейминга днес. Най-вече чрез мрачната атмосфера на Souls игрите и безкомпромисната им трудност. Но какви са възгледите на Миязаки за реалния свят?

Изглежда подобни на онова, което можем да видим от заглавията му.

"За мен да кажа, че светът е щастлив и светъл е нещо, което ми звучи нереалистично. Може да прозвучи така, сякаш имам травма или нещо такова, но смятам, че светът е като цяло пустиня и не е мил с нас".

Все пак Миязаки добавя, че мрачният му светоглед има и своите плюсове, понеже "светлината изглжда по-красиво в тъмнината" и "ако видим скъпоценен камък сред много други такива, то той няма да се отличи изобщо, но ако го намерим в калта ще е съвсем различно".

Е, поне знаем защо атмосферата на Souls игрите се усеща толкова истинска.

Миязаки отделя и малко време, говорейки за Elden Ring и по-конкретно участието на Джордж Р.Р. Мартин в играта. От неговите думи звучи така, сякаш все пак заглавието ще е предимно в познатия ни формат на From. Изглежда Мартин ще е отговорен за създаването на цялостния виртуален свят, но играчите ще могат да откриват повече от митологията му чрез обикалянето му. Което си звучи точно като в Souls игрите - там ако разкриваме всяко ъгълче и контактуваме с всички NPC-та можем да научим много, но ако решим само да ходим напред и избиваме наред - то няма да разберем практически нищо от сюжета.

Засега обаче не знаем кога Elden Ring ще се появи в продажба. Догодина? През 2021-а?

Коментари
Ludnichar avatar
Ludnichar
24 юни 2019
Айде да е догодина, че нямам търпение вече.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл