hategame logo
Участието на Джордж. Р.Р. Мартин в Elden Ring приключило преди години
пуснато на 19 юни 2021 от pseto
elden ring
Участието на Джордж Р.Р. Мартин в Elden Ring е приключило преди години, разкрива самият писател при скорошна своя реч пред студенти. На нея той обсъжда всякакви различни теми, а една от тях е новата игра на From Software.

По въпроса Мартин споделя, че неговото участие е завършило отдавна. Неговата роля е била да даде основите на фентъзи вселената в Elden Ring, а оттам нататък да поемат From Software. Всъщност японците - и по-конкретно директорът на почти всички Souls игри Хидетака Миядзаки - се справят доста добре със създаването на мрачни светове.

Дали пък Мартин не е бил включен, колкото да поосвежи малко откъм идеи вселената на Souls заглавията?

Разбира се не е изненадващо, че писателят, известен с книгите си от серията Песен за огън и лед, е имал роля единствено рано в създаването на Elden Ring. Обикновено историята в игрите бива изчистена в началото на даден проект. Но все пак е интересно да научим, че Мартин има по-скоро периферна роля и вероятно Миядзаки за пореден път ще е отговорен за историята и атмосферата.

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
24 юни 2021
Не знам какви основи на фентъзи вселената е дал Мартин като Миядзаки може да измисли доста по-оригинална и изчанчена фентъзи вселена, отколкото Мартин, в чието творчество нищо кой знае колко оригинално няма.
Просто са му платили някой лев, за да се изписва името на човека и феновете да се кефят.
Не съм фен на соулс игрите, но ми харесва атмосферата и дизйна на света и Дж. Мартин не виждам с какво може да допринесе към тази концепция.
Charcharo avatar
Charcharo
24 юни 2021
Реално и Dark Souls и Demons Souls не са оригинални като писане. Всяка една от идеите им я има в поне 10 фентъзита преди това, я европейски, я американски я азиатски.

Оригинални творби след 1900та почти няма. И като има, рядко са сред най-добрите в жанра си.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл