hategame logo
The Last of Us II – трейлър за историята
пуснато на 06 май 2020 от pseto
the last of us 2 3
The Last of Us II се сдоби с видео за историята. Месец и половина преди премиерата на играта Naughty Dog се опитват да ни подгреят за нея с клипчето, налично под статията.

То е само 2 минути, но ни показва куп кадри от The Last of Us II. Включващи както сцени от историята, така и геймплей моменти.

Самата игра очакваме на 19 юни. За феновете на The Last of Us II ще е трудно да се опазят от сериозните спойлери за историята, появили се в интернет в края на миналия месец. Те разкриват ключови моменти от заглавието – но пък в куп Facebook страници, а в случая – и YouTube клипчета, коментарите биват деактивирани с цел избягване на спойлерите.

Коментари
igra4 avatar
igra4
07 май 2020
Супер трейлър, напук на хейтърите. Гроздето е кисело(only on Playstation) 🙂
nightwarrior avatar
nightwarrior
07 май 2020
Ти си доказано малоумен.
igra4 avatar
igra4
07 май 2020
Ти си доказано дебел и тъп.
darkblue avatar
darkblue
07 май 2020
и мишок
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
07 май 2020
Играчкин,майтапа настрана,но какво ти има да го ева?Що само тролиш и почти нямаш читав коментар.Държиш се супер инфантилно.Внимание ли ти липсва в живота или някой ти плаща да тролиш,в което супер се съмнявам.Айде малко се стегни.От PC mania насам се изтърка едно и също.Нито си интересен,нито оригинален,само дразниш хората.
nightwarrior avatar
nightwarrior
07 май 2020
Остави го, лешника живее в паралелен свят, където да имаш Playstation е голям лукс и всички, които критикуват нещо, което той харесва са или хейтъри или го правят за пари...

Но евала, че от паралелния свят има достъп до нет де.

Mitko6000 avatar
Mitko6000
07 май 2020
Точно на това му се чудя. Мисленето му е с 10 години назад, където само готините деца, чиито родители имат пари за пилеене, имаха конзоли. Сега живеем в по - различно време, където с малко спестяване никак не е трудно да си позволиш конзола и игри към нея ако прецениш, че си струва. Разбира се, хората са различни и не всеки може, но с времето мисля, че нещата са се подобрили от тази гледна точка. А тоя измекяр се има за авторитет, че и държи сметка на хората, откъде и на каква цена се купуват игри.
BundyBari avatar
BundyBari
07 май 2020
То вече времената са такива, че почти всеки има хубаво PC за работа и/или игри и покрай него конзола, не защото му трябва, а защото с намаленията падат до 400-500 лева, а стар ААА-ексклузив е 40-50 лева чисто нова. Така че не виждам никаква причина хора като мен с конзоли да се фукат с нещо. А това да се радваш, че можеш да играеш нещо, а някой друг не, не ми се и коментира даже
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
07 май 2020
Най-нелепото, е че толкова плютите от него компютри са причината въобще да съществуват конзоли.Сигурно игрите се разработват с левия аналогов стик на контролера.А да се радваш,че някой не може да играе нещо си е типично Бай Ганьовско мислене.
God avatar
God
07 май 2020
Не видях женски ласки, не струва.
BundyBari avatar
BundyBari
07 май 2020
В един друг форум гледам обсъждат кое било по-важното в игрите - добрата история или качествения геймплей, и без кое от двете една добра игра не може, което е малко безмислен спор за мен, защото мисля, че и двете са важни за да се получи топ продукт. Но честно казано ми писна преди всяка очаквана игра коментарите да са все едно за някой сериал, разработчиците наблягат умишлено на скандални истории или модерни теми, никой не говори за геймплей механики, почти никой не опитва да внедрява нови иновативни неща, в трейлърите е по-важно да се покаже ще има ли секс или не, отколкото бойната система. За мен дори историята да е по-посредствена, ако играта върви мазно и не омръзва, никога не бих я окачествил като боклук. Примерите са безброй. Тук е почти същото, тя нека играта да е убийствена комбинация от екшън, стелт и да е предизвикателна с много възможности за преиграване, пък ако ще и историята да е пълна пародия и нито един герой да не е хетеро, важното е да не ми навират взаимоотношенията им в синематици между всяка битка, но не ми се вярва, защото много компании видяха вече кое е по-лесното и кое продава повече.
lyubohar avatar
lyubohar
07 май 2020
Това е доста индивидуално, според мен, така че спорът не е съвсем излишен. Забавлявал съм се невероятно много с игри, на които съм скипвал всички кътсцени и съм пропускал 99% от историята. Даже повечето игри ги играя по този начин, защото много рядко ми предлагат нещо, заслужаващо си като история. Обратното обаче нямам спомен да се е случвало.
BundyBari avatar
BundyBari
07 май 2020
И аз съм така. А ако все пак трябва да взема страна по този "спор", бих попитал: Като бяхме деца и не знаехме 1 дума на английски език, това спираше ли ни да играем игри? Обратната теза не знам как да я защитя.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
07 май 2020
Ами като сме били малки, сме разсъждавали различно, не е само заради английския. За мен лично, първо зависи дали имам мерак за дадена игра и дали се интересувам от концепцията й. След това историята, дали е интересна, че да искам да знам какво ще стане, да ли мога да се потопя в атмосферата. Откъм геймплей го казах, че в днешно време е трудно да се измислят изцяло нови геймплей механики, ако има такива, те ще са по-скоро еволюция на това което вече сме виждали. Затова и мисля, че повече се залага на история и атмосфера, която не сме виждали особено много. Тук мога да дам пример с игри като Bully, Sleeping Dogs, дори и RDR, защото уестърни все още не се виждат толкова често. Всички тези игри предлагат група от геймплей механики които са били измислени от много време. Но нестандартният избор на локация и атмосфера им придава известен вид уникалност.
Да, геймплеят е важен, може би дори и най-важният, но при такова насищане, е трудно винаги да се измисля нещо ново. От време на време ще се намери някоя сравнително нова механика. LA Noire примерно и разпитите в нея. Самата концепция е била и в други игри, но тук е представена по нов начин. Всичко останало сме го виждали и преди, но атмосферата и начинът по който е презентирано го прави забавно за играене. (За мен лично поне. Тази игра определено не е за всички.)
Мога да се съглася, че във филмите и сериалите в днешно време, се набляга много на скандалните теми за расизъм дискриминация и прочие. Гледат навсякъде да натъпчат хомосексуален или чернокож герой, колкото да го има. Без дори да се опитат да го направят интересен персонаж. Само го отмятат от списъка за да са актуални.
nightwarrior avatar
nightwarrior
07 май 2020
Хора най-различни. Гейминга се променя с годините. Търсенията на играчите също се променят. Може ли да ми хареса игра на база чиста механика, разбира се. Играя с приятели Ремнант и мога смело и безотговорно да кажа, че почти нямам идея за какво става дума в тази игра. Но и самата игра не разчита на сторито, то е там просто да задоволи една основна нужда на тези, които го търсят.


Много зависи от ситуацията. Игра като Counter-Strike не мога да я съдя за история, не и е това фокуса. От друга страна имаме игри като Детройт, като Хеви Рейн, където геймплей е толкова назад, че отиват по-скоро към интерактивен филм. Нормално е в такива игри да се критикува сторито, когато има дупки.

Подобна е ситуацията с TLoU. Макар тя да не е интерактивен филм, сторито, взаимоотношенията между героите, са това, което я отличи. Защото геймплеят е third person cover shooter с противници с кекаво AI, каквито има в изобилие. Не че това е задължително лошо, но ако не бяха сторито и персонажите в първата, едва ли бих я доиграл.

BundyBari avatar
BundyBari
07 май 2020
@nightwarrior - То точно това ядосва хора като мен. Значи всички знаят недостатъците на геймплея в TLoU. И вместо да си седнат на гъза да ги оправят или изцяло преработят, те се фокусират другаде. Мен това ме дразни, че както и Pseto казва, на все по-малко разработчици им пука за малоумното AI, или нереалистичната стрелба, или дървено движение в един куп игри, но виж за актьори и сценаристи винаги има пари. PS: Не говоря от личен опит за TLoU в примера, тъй като не съм я играл, нека феновете й не се впрягат, може и да е прекрасна игра. Ще давам мнение и за двете като излезе 2-рата част
nightwarrior avatar
nightwarrior
07 май 2020
Ми да, но пак казвам, зависи от фокуса. Не е задължително да има основно стори ориентирани игри, или само геймплей такива. Хубавото на гейминга е, че е всеобхватен.

Наскоро играх на суича Cadence of Hyrule. Графиката ок(зависи дали ти допада стила), но геймплея е вързан с ритъм и музика и ми беше ужасно фън.

Има място за всякакъв тип игри. Да, бих предпочел яка графика, як геймплей и ако стори в едно, но не винаги е възможно(да не кажа, че си е почти утопия).

BundyBari avatar
BundyBari
07 май 2020
nightwarrior - Давам пример с The Witcher 3. В тази серия имаме истинска еволюция - развита история и най-вече подобрен модерен геймплей във всяка следваща част. Същото искам да виждам и в другите поредици. Историята не страда за сметка на геймплея и обратното също. Идеята ми е, че ме хваща яд, когато някой каже "То всяко продължение е по-слабо от оригинала". А защо е така? Хайде за история ясно, там оригиналната идея в продълженията е доразвивана и в някой момент се изчерпва, но при геймплея при положения целия фийдбек който си получил, мненията на стотици и хиляди геймъри, вече отстранени бъгове и т.н. за мен е по-логично продълженията да са винаги по добри, ако са от същото студио. Реалността обаче е друга.

Mitko6000 - Аз не искам всеки ден да откриват топлата вода, а само да държат нивото на вече постигнатите неща и да доразвиват кусурите. В 9 от 10 игри си говорим за тъп изкуствен интелект, при рейсърите за "ластични" състезания, при футбола за "флипер", при шутърите за хедшоти от майната си с автоматични оръжия, и същите неща години наред пак са налични в ААА-игрите. Ами явно не ревем достатъчно като малцинствата, защото тях ги слушат и вече в почти всяка игра има различни етноси (нищо против) и сексуални предпочитания (тук вече имам). Това ми е драмата в момента с гейминга и изкуството като цяло.

pseto avatar
pseto
08 май 2020
И аз се чудя на компании като Naughty Dog защо не опитват да си подобрят геймплея на игрите, но пък от друга страна - първо, че това, което правят е успешно и се продава добре и второ, че те знаят как да го правят. С други думи няма особена причина да променяш нещо, което ти е донесло успех.

Това от бизнес перспектива, де. Понеже и Telltale размишляваха по същия начин и видяхме докъде ги докара това. Тъй че кой знае дали са прави или не. The Last of Us II ще покаже, мисля.

Но да, игри има всякакви за всякакви аудитории. Понякога и за мен е било окей просто да гледам филм и чат-пат да натискам копче на джойстика. Ако някое студио знае как да направи такава игра, а не заглавие, акцентиращо на геймплея - защо не? Най-лошото е да пробваш да правиш неща, които не можеш, тогава почти сигурно ще се прецакаш.


П.С. Между другото геймплеят според мен е най-трудното нещо за правене, особено зарибяващ такъв. От една страна всичко в гейминга е отдавна измислено. От друга - за да направиш качествен геймплей трябва да си геймър. Само че в голяма компания не е ясно дали гласът на геймърите ще се чуе до горните етаж, не е ясно шефът по разработката каква свобода дава и т.н. Което още повече затруднява всичко. Именно и заради това страхотните откъм геймплей игри не са супер много, а ако говорим за AAA - те са по-скоро рядкост. Именно защото имаме голяма йерархия, много интереси, много пари, което води до по-малко свобода.

lyubohar avatar
lyubohar
08 май 2020
В последните години покрай инди-революцията видяхме, че всякакви геймплей-гаври са възможни, така че спред мен има много хляб все още откъм геймплей. Дали всеки от тях ще зарибяващ, както ти казваш, е друга тема, но голяма част си намират някаква публика.

Виж с историята наистина според мен няма какво ново да се измисли. Особено предвид, че хората не оценяват историите само в рамките на игрите, но тук влизат и филми, книги, сериали, всичко. Може да се пипа само начина на поднасяне, така че и изтъркана история да е свежа. Но тук за съжаление средният геймър не е особено взискателен, съответно получаваме основно посредствени продукти.

Charcharo avatar
Charcharo
07 май 2020
В Witcher 3 имаш и грешки сравнение с Witcher 2 и 1. По-проста политика и геополитика, например. Това е огромен даунгрейд.
BundyBari avatar
BundyBari
08 май 2020
Е ти пък, то май това е идеята, нали в 3-та част войната вече е свършила и всички се обединяват срещу голямото зло. Все едно да кажеш, че в последния сезон на Игра на тронове, нямало толкова политика и интриги като в предните. Не че там нямаше още по-фрапантни глупости де
Charcharo avatar
Charcharo
08 май 2020
В 3тата част е войната между Нилфгард и Севера (3тата война). Тя се случва по време на играта.

Също така, Iorveth е премахнат от играта по доста тъп начин.

BundyBari avatar
BundyBari
08 май 2020
Заблудил съм се значи, доста време мина откакто играх основната история и съм забравил. И все пак, може би са искали да се акцентира повече на фентъзи елемента в тази част, поне аз така го усетих, но ти разбирам тезата де, колкото е по-комплексна една игра и с повече елементи в нея по-добре.
Charcharo avatar
Charcharo
09 май 2020
@BundyBari
Няма проблем, просто казвам, че не е перфектна. Има много малки и няколко средни проблеми с историята. И някои технически също.
pepito avatar
pepito
08 май 2020
Невероятен трейлър, почти достига качеството и драматизма на турските сериали по бтв, през цялото време очаквах от някъде да изкочи оня мангал, не го помня как се казва, дето играе във всичките сериали, но така и не излезе, може сони да не са имали пари да му платят хонорара, верно криза е сега
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл