hategame logo
The Outer Wolrds и Pillars of Eternity с версии за Switch
пуснато на 30 юли 2019 от pseto
the outer worlds
The Outer Worlds и Pillars of Eternyty ще се сдобият с версии за Nintendo Switch. Двете новини дойдоха в рамките на последните няколко дни от разработчиците Obsidian.

Така ще видим една по-старичка игричка - Pillars of Eternity се появи през 2015-а, както и порт на съвсем нова такава, която още не е налична в продажба. The Outer Worlds ще се дебютира за PC, Xbox One и PS4 на 25 октомври тази година.

Вероятно след купуването на Obsidian от Microsoft студиото е имало достатъчно ресурс, за да се заеме с портове на заглавията си за Switch. Което несъмнено ще се понрави на собствениците на платформата - богатството на жанрове става все по-солидно с тези RPG-та.

Но каква ли ще е съдбата на Obsidian под шапката на Microsoft?

Коментари
vldir avatar
vldir
03 август 2019
Не съжалявам че си купих switch.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
04 август 2019
Съдбата на Обсидиан вече е решена - с клаузите в договора, който са подписали. Изкушавам се да мисля, че това тяхно решение е за тяхно и за наше добро. Знам, това не е много популярна позиция, но имам няколко мотива да мисля така.

Първо, МС нямат печалната слава на канибалска корпорация както ЕА. МС са направо аматьори в затриването на разработчици в сравнение с ЕА. Не са светци, но списъкът им с насилствено провалени студия не е така обширен и болезнен.

Второ - Обсидиан винаги са били на ръба, което е куриозно, защото има достатъчно добри заглавия, които свързваме с тях. Въпреки това вътрешната информация за положението в Обсидиан никога не е била розова. Това от доста време е обект на дискусия в един друг форум, който следя от години. Така че това може да се окаже сламката, за която Обсидиан да е хванат и изплуват за по-продължително време.

Парите на МС и способностите на Обсидиан може да се окажат добра комбинация, печеливша и за двете страни в дългосрочен план - нещо, на което лично аз се надявам, докато не се появят очевидни аргументи против моя умерен оптимизъм. 😬

Както казах, не е много популярно мнение 😎

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
04 август 2019
*дабъл пост, Псе, трий.
pseto avatar
pseto
05 август 2019
Реално погледнато Microsoft са оставяли доста свобода на свои гейм студия и в миналото. Най-вече защото те никога не са били "класически" гейм разпространител и предпочитат просто да извадят кинтите и да оставят студията под тях да правят, каквото намерят за добре. Лошото е, че тук-таме стратегиите се сменят и ако решат, че вече не искат да правят игри Microsoft - бам с теслата и това е.

Та и според мен няма да е зле решението на Obsidian (и не само) да идат при парите на Microsoft, дори и нещо да се промени пак ще могат да направят може би 2 игри спокойно (и inXile, и останалите също). В противен случай винаги правят компромиси.

Иначе да, Obsidian винаги са били на ръба и това не е някаква тайна. То и самите те са го намеквали. Все пак успяват да правят хубави игри, ама... един провал означава, че си влизаш във фалит и това е. Особено и когато говорим за по-нишови жанрове.

pepito avatar
pepito
05 август 2019
MS са доста по либерални последните години от например Сони, въпреки Windows Store не правят мизерии като EPIC, и въпреки, че имат средствата да го направят. Нямат ексклузиви както Сони, Xbox заглавията дори и да не излизат за PS4 излизат винаги и за РС.
Верно в началото преди да излезе XBOX1 ги беше обхванала някаква лудост, заради нея изгубиха битката за това конзолно поколение, въпреки това си взеха бележка и в момента са доста по-либерални във всяко отношение. Много ми допадна когато направиха безплатната обратна съвместимост за xbx360.
Сега накупиха няколко кративни студия, ако ги оставят да творят като им дават нужните средства резултата може да е невероятен
pseto avatar
pseto
06 август 2019
Microsoft доста си смени подхода, откакто дойде Сатя Надела, аз си мислех, че е просто някакъв маркетингов трик, ама се оказа съвсем различно. Стив Балмър си беше отломка от съвсем друга епоха и му беше време да се пенсионира като супер милиардер, а в днешно време се изисква нещо различно. Да, Windows 10 е мега spyware шитня, свалих си 5 програми да ми изчистят/деактивират всички глупости, дето точат данни и системни ресурси и след 1 месец всички настройки пак си се възвърнаха сами. Ама айде, това е хлябът и маслото на Microsoft, а така или иначе за Windows не съм платил и няма да платя никога, тъй че приемам, че всички spyware лайна са цената, която трябва да платя, за да го ползвам.

Същевременно при игрите наистина действат далеч по-добре. Пускат все повече неща с отворен код. Например Visual Studio Code е просто прекрасен софтуер, в началото имах сериозни предразсъдъци, понеже е на Microsoft, ама... си ги ползвам с кеф ежедневно.

Тъй че имам някакви надежди за Microsoft на гейм фронта, ама както знаем при подобни мега титани на някой шеф може да му прищрака нещо и всичко да отиде в кофата моментално. То Microsoft вкарваха по 5-6-7+ милиарда за загубени каузи без да им дреме, какво е да закрият 10 студия, които не са им стрували и 200 милиона - нищо. Това са жълти стотинки за тях.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл