hategame logo
Twitch все още е господар на стрийминга
пуснато на 16 април 2021 от pseto
twitch 2
Twitch продължава да е едноличният господар на стрийминга. По данни на StreamLabs и StreamHatchet услугата доминира 72% от пазара в момента.

Не само това, но на годишна база Twitch е записал значителен ръст в гледаемостта си – 97% на годишна база. Става дума за 6.3 милиарда часа, изгледани от потребители на платформата.

На второ място все още остава YouTube Gaming. Стрийминг услугата може да се похвали с 1.4 милиарда изгледани часа на нея. Уловката е, че ръстът на тази платформа е най-нисък – преди година числото е 1.1 милиарда часа.

Трета е стрийминг услугата на Facebook. Тя записва най-големият ръст – с цели 119%. През 2019-a са били изгледани 600 милиона часа съдържание във Facebook, a миналата година – 1.1 милиарда. Така изглежда, че социалната мрежа има пълният потенциал да бутне YouTube Gaming от втората му позиция и то много скоро. Естествено Twitch остава далеч напред.

YouTube получава много критики напоследък – най-вече заради огромното си количество реклами и намалените суми, които създателите на съдържание получават. Twitch изглежда като по-добрата алтернатива за тях, а очевидно напоследък и Facebook.

Коментари
igra4 avatar
igra4
18 април 2021
Това туич ми се струва мн детско и натруфено, невога да го изтърпя и 5 мин. Ако искам да вида геймплей влизам в ютуб.
Не ми се гледат крякащи просяци, да ме учат коя игра е добра и коя не.
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
18 април 2021
BOOMER
Rostik79 avatar
Rostik79
19 април 2021
Мда, повечето стриймъри са точно такива - квичат, хилят се, пеят, приказват глупости...
rosniak avatar
rosniak
19 април 2021
@Rostik79- зависи кой какво търси и гледа, зависи и на какви стриймъри/тубъри ще попадне!
Rostik79 avatar
Rostik79
19 април 2021
Е, разбира се! Аз затова казвам, че повечето са такива. Иначе съм се абонирал за няколко по-"сериозни" стриймъра и чат-пат гледам за по 10тина минути.
pseto avatar
pseto
21 април 2021
Има и читави стриймове, да. Аз си гледам тези на тема Diablo II, ама те се правят от хора, които знаят каква им е аудиторията, а тя е на хора 25-35+ години. Няма кракяне и викане. Но да, повечето стриймове са скандални, при първия писък ми иде да изтръгна слушалките.

Все пак продължавам да не съм особено привлечен към стрийминга. Освен някои много редки случаи.

The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
18 април 2021
Интересно ми е къде в класирането е стрийминг услугата на Microsoft,ако въобще още съществува. Дискорд също има някаква рехава стрийминг услуга,но е само за членове на даден канал ако не се лъжа.
rosniak avatar
rosniak
18 април 2021
Mixer MS го заклаха миналата година.
pseto avatar
pseto
21 април 2021
Facebook имат някакъв шанс за развитие, понеже стриймовете им са вградени на място, където така или иначе куп хора циклят през деня, докато скатават. YouTube... на теория е в същата позиция, но пък този сайт е такъв гъз напоследък с гнусните си реклами, че е нормално да гони хората. А останалите... малко ми звучат като "видяла жабата, че подковават коня"... явно пробват, че да видят дали няма да изскочи заек.
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
22 април 2021
https://i.imgur.com/jG2IDtx.mp4

Nerds are losing everything to normies

rosniak avatar
rosniak
22 април 2021
Я па моа ти изкарам такова клипче с жени, дет стриймват по туич как играят ИГРИ. Колкото шафрантии, ползващи туич за софт-порно, толкова и жени дет играят игри и стриймват.
Неважиш, така че И З Л Е З !
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
23 април 2021
Okay, No True Scotsman, but that's not the point

"Неважиш, така че И З Л Е З !"
https://youtu.be/N5ly_WJUPJY?t=656

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл