hategame logo
Ъпгрейдът за Control към новите конзоли минава през... купуване на още едно издание
пуснато на 13 август 2020 от pseto
control 17
Control ще има ъпгрейд за новото конзолно поколение... но не и точно безплатен такъв. По-рано през седмицата бе обявена странната промоция, свързана с научнофантастичната игра. За какво става дума ли?

Накратко – ако притежавате Control за PS4 и Xbox One, вие няма да можете да се възползвате от ъпгрейд за PS5 и Xbox Series X. Независимо дали сте си купили само пълната игра или сте си взели и експанжъните за нея.

Кога се „класирате“ за ъпгрейд? Само ако си купите новото издание на Control. То ще излезе на 10 септември за PS4 и Xbox One, като носи названието Ultimate Edition. Ултимативното издание всъщност включва само Control и всички експанжъни за него без допълнителни екстри.

Control Ultimate Edition струва 40 евро – което все пак не е пълна пазарна цена. Не е много сигурно обаче дали феновете на играта ще си я купят наново, дори и за занижена сума, за да могат да я играят за PS5 и Xbox Series X. Особено и когато не знаем колко сериозни ще са графичните подобрения на заглавието за новото конзолно поколение.

Така Control хем има ъпгрейд, хем... не точно. Дали покрай миграцията към PS5 и Xbox Series X няма да имаме повечко подобни нестандартни оферти?

Коментари
LethianDream avatar
LethianDream
14 август 2020
Безобразие, но не се учудвам..Имам едно кратко послание за студиото зад Контрол- ДГД! Ето така не се прави, не 40 евро, една стотинка няма да им дам повече, ако ще да изкарат 10 Игри на годината оттук нататък.
Rostik79 avatar
Rostik79
14 август 2020
Нищо нередно не виждам. Нали ПС5 уж ще има обратна съвместимост с ПС4 заглавия? Значи който има вече играта за ПС4, ще може да я играе на петицата.
А това, че изкарват някакво делукс издание на по-ниска цена от стандартната и при това с ДЛЦ-тата само може да се приветства от геймърите, които не притежават играта.
Т.е. това издание цели най-вече нови продажби към нови потребители (като мен), а не е насочена към хора, които вече имат играта.
Така че даже бих казал палци горе за Ремеди.
nightwarrior avatar
nightwarrior
14 август 2020
То, те са малко хлъзгави с това. Mike Cerny беше казал, че повечето Top100(според играно време) PS4 игри щели да са играеми на релийза на PS5. Което значи не всички, поне в началото, а дали Контрол ще попадне в топа предвид, че е сингъл игра... Не се знае. Вероятно ще е нещо като при xbox 360 каталога и лека полека ще включат останалите, въпросът е кога и как. Реално тук се опитват Ремеди да накарат по-нетърпеливите да дабъл дипнат. Отделно не се знае какви ще са разликите във версиите, предвид новия хардуер. Дали PS4 версията ще се възползва от новите благинки с обратна съвместимост, съмнявам се. Но това е малко особена тема, принципно не съм съгласен с действията им, дефакто не ме засяга, защото я играя на РС.
pseto avatar
pseto
14 август 2020
То е хубаво, че ултимативното издание е малко по-евтино, но ми се струва като някакъв среден пръст за онези, които са си купили играта (и всички добавки за нея), но се иска от тях да дадат повече пари, за да я играят и за новите конзоли. Каква може да е логиката да купиш нещо, което вече притежаваш?

А за тази обратна съвместимост Sony не са казали нищо от цифра време - възможността просто да вкараш диск за PS4 игра и тя да работи на PS5. Тук-таме се намеква за нея, но няма никакви подробности. Със сигурност няма да става просто така - да вкарваш диска и да си работи за PS5. Както и предполагах още миналата година - според мен Sony ще кажат, че "си зависи от разработчика" дали да има подобна съвместимост, естествено повечето компании няма да се възползват, за да продадат едно и също няколко пъти. По-интересно ми е дали самите Sony ще пуснат всичките си игри с обратна съвместимост или и те ще се направят на луди.

П.С. nightwarrior, прав си това за "топ 100", само дето аз не виждам как ще стане. По-скоро тези думи ще минат между капките. Най-малкото GTA V е сигурно най-касовата игра за PS4, ама няма да има обратна съвместимост (ами ще си плащаш за ъпгрейдната версия). Може би по-скоро има предвид топ 100... на вътрешните PS4 игри (дето не знам дали са 100 изобщо) или нещо такова.

Rostik79 avatar
Rostik79
14 август 2020
Абе то почти всяко по-голямо заглавие вече има някаква нова "дефинитивна" версия, която струва пари. Рядкост са заглавия с обновени безплатни версии като Биошок, например. Не виждам драма голяма тука.
God avatar
God
14 август 2020
Нема лошо, хем пълно издание, хем по-евтино.
Charcharo avatar
Charcharo
14 август 2020
Ето една от най-големите причини да съм на PC - Backwards and Forwads compatibility.
Skygleam avatar
Skygleam
14 август 2020
Познайте какво още ще има отделна версия за новото поколение конзоли - Skyrim: Give-us-more-money Edition
nightwarrior avatar
nightwarrior
14 август 2020
Е, ако за нови конзоли не излезе Скайрим и GTAV има сериозна опасност света да свърши.
TheAlpha534 avatar
TheAlpha534
14 август 2020
Capcom я правят тази схема от години. Бих се учудил, ако не изкарат DMC 5 Special Edition с нови герои.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
15 август 2020
То, на практика, всички ремастъри са си точно това. Всички добавки в един пакет, с тук-там леко пипната графика. А за обратната съвместимост, имам усещането, че може и да пропадне, дори и за ексклузивите, щом има слухове, че Marvel's Spider-Man ще има ъпгрейдната версия за PS5, която уж ще дойде като бонус към Spider-Man Miles Morales. Ако се окаже вярно, нищо не им пречи да се откажат от цялото нещо.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл