hategame logo
Водещ кадър на Remedy напуска
пуснато на 27 май 2015 от pseto
oskari hakinen

Оскари Хакинен, един от водещи кадри на финландското студио Remedy, наскоро е напуснал компанията. В нея той заемаше позицията на директор по франчайзите.

Доколкото тази титла не звучи никак ясно типично в корпоративен стил, то е редно да се поясни, че Хакинен отговаря за различните поредици на Remedy. Сред които Max Payne и Alan Wake, който не е стриктно „серия“ все още, тъй като има само една игра плюс експанжън, но напоследък усилено се говори и за продължение.

Малко преди дебюта на Quantum Break, Хакинен решава да напусне Remedy. Това обикновено е нестандартен ход – подобни водещи кадри обичат да пуснат голям продукт в продажба, преди да се разделят с дадено студио. И все пак – Quantum Break ще дебютира чак през 2016-та след поредното си отлагане. Може би и заради това Хакинен е решил да обърне нова страница в кариерата си.

И тя вече е написана. Бившият директор по франчайзите в Remedy е основателят на мобилната компания Futurefly. Тя цели „да вкара геймплей в приложения, които не са игри“. Какво ще рече това предстои да видим – Хакинен разкрива, че първата апликация вече е почти готова и скоро ще бъде представена. Може би говорим за поредни фитнес програми, които целят да ни накарат да подобрим постиженията си чрез игри? Или нещо различно? Ще видим.

Все пак Remedy вероятно ще усетят липсата на Хакинен. А и можем да се запитаме – дали Quantum Break не се бави прекалено дълго вече? Играта очаквахме още през 2014-та, но ще бъде отложена за идната година. Не знаем и дали концепцията със сериозно застъпен елемент на сериал вече не е била изоставена... напоследък не се говори никак за нея.

Коментари
Former Gaming Glory avatar
Former Gaming Glory
27 май 2015
"Не знаем и дали концепцията със сериозно застъпен елемент на сериал вече не е била изоставена… напоследък не се говори никак за нея."

Дано, това беше баси малоумната идея.
Няма нищо по гадно от това да ти секнат кефа от гейминга като те задължават да следиш няк'во леймърско сериалче.

pseto avatar
pseto
27 май 2015
И аз мисля, че трябва да се премахне това - макар че и Microsoft го осъзнават, сигурен съм. Видя се, че никой не го ебе за там "революционните" новости в Xbox One и хората искат просто игри. Та - вероятно на това ще се акцентира...
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл