hategame logo
Втори съосновател на Blizzard напусна
пуснато на 22 юли 2019 от pseto
frank pearce blizzard
Франк Пиърс, един от тримата съоснователи на Blizzard, се раздели с компанията. Това се случва след прекарани близо три десетилетия в нея.

"След повече от 28 години съоснователят на Blizzard Франк Пиърс окачва бронята си на стената - благодарим ти за всичко, Франк", гласи официално съобщение на студиото.

Не липсват и куп обичайни любезности - и от страна на Джей Алан Брак, който е настоящият президент на Blizzard, и от самия Пиърс. Не стават ясни обаче бъдещите негови планове. И най-вече дали той има намерение да остане в гейминга.

Напускането на Пиърс се случва броени месеци след това на Майк Морхайм, също съосновател на студиото. Всичко това се случва покрай огромното фиаско Diablo Immortal, което показа колко далеч са Blizzard в момента от феновете си и колко незапознати са с това какво искат да видят те.

Понястоящем в компанията е останал само един от хората, основали Silicon and Synnapse през 1991 година - Алан Адам. Любопитно е, че той напусна Blizzard през 2004-а, но се завърна обратно в дружеството след това. В момента той е вицепрезидент в компанията.

Коментари
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
22 юли 2019
Това вече е интересна новина - двама души от върха на пирамидата за толкова кратко време да напуснат? Няма как да мине само с "Искам нещо ново". или "Искам да имам повече свободно време за хобито си".
Veluvian avatar
Veluvian
23 юли 2019
Това е изключителен тест за феновете и възможност да се измери дори бегло колко е голяма любовта им към старите Близардски игри.
По лошото е, че почина iNcontrol, който беше един от основните стълбове в некорейското комюнити на Старкрафт, мой набор, едва на 33 години. Шокът е пълен. Но в такива моменти наистина се измерва колко силно е комюнитито, хората направо усетиха как загубват член от тяхното семейство.
Но както и да е, кръговратът на живота. Да не се задяваме в тъжни приказки. Не знам честно казано дали вече има останали хора, които вярват, че Близард могат да правят въобще читави игри.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
23 юли 2019
Уоу, това за iNcontrol тотално съм го пропуснал, бях престанал известно време да следя СК сцената...Тъжна новина.

А като каза любов към старите игри... Миналата вечер се улових че гледам стрийм на Jaedong, в който играе SCBW в корейската F лига и обясняваше билдове, тактики и принципи. Беше някъде малките часове на нощта, а аз самия дори не играя SС! Просто има нещо фундаментално правилно в техните игри, до толкова, че можеш да се наслаждаваш на играта без дори самият ти да я играеш.

Veluvian avatar
Veluvian
23 юли 2019
Активен си е JD, не е непременно най - силния в момента, колкото и фантастично да звучи, но е активен участник в корейските ASL и KSL лиги, но изглежда че Broodwar манията в Корея никога не е стихвала и далеч надминава тази на Starcraft II. Голям кеф е да ги гледаш, знаейки че реално в оригинала няма мета и пачове, променящи баланса, но има механики и концентрация на топ ниво.
Но да, трудно ще ми е да си представя поредния турнир в отсъствието на хумора и прямостта на iNcontrol като коментатор. Коментирах това тук, защото не ми се отваря отделна тема във форума, като цяло няма много хора, които да са заинтересвани от Е-спортовете и конкретно СК, така че да не ги затормозявам.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
23 юли 2019
JD все пак не е първа младост, хехехех. В профи гейминга, най-вече в rts има една възраст (между 17 - 20 приблизително), за която се смята, че играчът може да достигне пика на възможностите си. След 21, 22+ години доказват, че губиш някакви стотни от рефлексите си, което понякога е решаващо при високото ниво, което се изисква при прогеймингът.

Veluvian avatar
Veluvian
23 юли 2019
Да, ама FLASH взе четири поредни ASL-а преди броени месеци, няма старост за някои
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
23 юли 2019
Каквото и да си говорим, азиатците не са хора. 😂

pseto avatar
pseto
25 юли 2019
Brood War си е фундамент в Южна Корея, то това там е същото за про геймърите като тук да се учиш да четеш. То може и някои про геймъри да не могат да четат, ама да играят Brood War там. Междувпрочем за мен това са истински "трудни" игри, не Dark Souls, въпреки че там трудността идва от мултиплейъра. StarCraft така и не играх толкова много, освен двойката, но и там любимата ми тактика беше крайна агресия в началото и "всичко или нищо" до десетата минута. Но в Warcraft 3 помня как се възхищавах на корейците какви невъзможни неща правеха, гледах на повторения на забавен каданс как битка мърдат почти всяка единица поотделно от 20 леко наляво, леко надясно. А аз такъв я успея да изкарам някоя умираща от битката, я не и то често като разместя 3-4 други по неподходящ начин и се вкарам в още повече проблеми. Та тогава се уверих, че колкото и да играеш, про не можеш да станеш току-тъй, нужни са ти изключително много и чисто механичните качества. Плюс комбинативното мислене, макар че в тези игри след няколко хиляди изиграни мача в един момент нещата стават механични и като видиш какво има противника автоматично знаеш какво да направиш...

П.С. Иначе жалко за iNcontrol, ама аз не следя тази сцена и името му не ми говори много...

lyubohar avatar
lyubohar
23 юли 2019
Имам чувството, че всяка година напуска по един съосновател на Близард. Сякаш са я основали 12 души
pseto avatar
pseto
25 юли 2019
Там, само трима са. Ама Морхайм определено беше голямото име...

Реално може и хората просто да искат да се пенсионират на тази възраст. Ама щом Морхайм има още сила да се занимава с гейминг - по-скоро не им се занимава с Activision-ци.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл