hategame logo
Златан обвини EA, че не са го консултирали за FIFA 21
пуснато на 24 ноември 2020 от pseto
zlatan fifa 21
Златан Ибрахимович обяви, че не е давал позволението си ликът му да бъде ползван във FIFA 21 по-рано през седмицата. Това се случи в Twitter, като там звездата на Милан обяви, че "е време за разследване".

В две съобщения Златан казва, че "не му е известно да е давал позволението си на EA" и че "не е част от FIFPro" - федерацията на професионалните футболисти, в която членуват над 65 000 играчи. Именно от нея идват болшинството лицензи и във FIFA, и в конкурентния PES.

В случая обаче EA отговарят доста бързо на Ибрахимович. Те казват, че имат активни споразумения и с FIFPro, и със самия отбор Милан. Така едва ли Златан ще успее да вземе допълнителни пари от EA - каквато несъмнено е целта му.

Вероятно думите на футболиста идват в контекста на наскоро добавения Дейвид Бекъм. Според слухове за включването му в играта EA са платили над 40 милиона паунда. Внушителна сума, която компанията вероятно вярва, че ще си избие от микроплащания. Случаят на Бекъм обаче е различен, тъй като той е пенсиониран и трябва да се сключи споразумение директно с него.

Коментари
Mitko6000 avatar
Mitko6000
25 ноември 2020
Добър беше като играч, ама вече му е време за пенсия. Чуди се откъде да изкара още пари. Явно скромните 7 милиона евро заплата, не му стигат.
LethianDream avatar
LethianDream
25 ноември 2020
Абсолютно не съм съгласен, за мен лично Златан е един от най-добрите съвременни играчи, в момента дърпа целия млад отбор на Милан и ниже гол след гол от игра на 39 години. За разлика от него прехваления от всички Меси е на 33 и този сезон няма гол от игра. Най-великият гол в историята също е на Златан, онази задна ножица от 35 метра срещу Англия от време на време си я пускам- изумително изпълнение. А това с тези изявления на Златан си е маркетинг ход- явно EA са му обещали някой екстра лев, ако налее малко масло в огъня, идеална реклама направи на Фифа 21
Mitko6000 avatar
Mitko6000
25 ноември 2020
Факт е, че е добър, но тялото му вече не издържа толкова и често се контузи. На 39 години има повече от велика кариера зад гърба си. Една от най-великите, да не говорим за железния му манталитет и дисциплина, но честно казано, очаквам да сложи край в най-скоро време. Случва се и на най-добрите. Не е изключено да търси допълнителен доход от цялата ситуация с FIFA 21.
Veluvian avatar
Veluvian
25 ноември 2020
Златан го може, но да не забравяме, че неговите качества вече трудно ще се вписват за позицията, на която играе като чист нападател. Съвременият футбол (или по - скоро неговия елит) все повече не разчита на чист нападател, а по - скоро на фалшива 9ка, изтеглена назад като плеймейкър. Няма файда от индивидуалности вече, които да обръщат мачовете. Затова и в Английското и Германското първенства например е вече трудно да виждаме нападатели с топ голове в класациите в края на сезон, защото работата по вкарването се поделя от няколко човека. А иначе той цял живот се ядосва че остава в сянката на Крисияно и Меси и го разбирам много добре. В началото не го харесвах, а с годините ми се промени отношението към него и разбирах арогантността му напълно.
Иначе Ибрата малко лицемерно постъпва с ЕА, след като преди три години някъде самият той рекламираше някакви техни неща, но щом има нужда от пари, баш пък той, да се пробва. Кармата си е карма. Връща се тъпкано. За ЕА имам предвид.
pseto avatar
pseto
25 ноември 2020
Той като е прочел, че Бекъм е взел 40 милиона си е казал - "А за мен кога"... като се пенсионира може и да получи подобна оферта, която почти сигурно е насочена към американския пазар. Мисля, че Бекъм е доста по-популярен в Щатите, отколкото в Европа, не че феновете на футбола не знаят добре кой е, но там си беше и поп икона, и доста им разви местния футбол, докато в Европа Бекъм си беше просто поредния добър футболист. Макар че и Ибра стана култов в САЩ, така че и той добре ще се класира като легенда (ако не забранят Ultimate Team докато той се пенсионира ).


А иначе Ибрахимович си е нападател от модерен тип още от ранните си години, именно заради това на близо 40 още може да играе на топ ниво. Не е просто реализатор и не разчита на едно качество, ами може да прави практически всичко в нападение - да вкарва, да подава, да задържа. На млади години можеше и да минава противници едно на едно, понеже беше учудващо повратлив за толкова голям човек. Това са модерните атакуващи футболисти, могат да преливат от една роля в друга, Роберто Фирмино също е перфектен пример за това, головата му форма е иди-дойди, понякога вкарва много, понякога пропуска много, но същевременно играе в защита, подава, действа като таран, печели въздушни дуели и т.н., дори и да не вкарва пак е брутално полезен.

Което ми напомня, че онова мега дърво Зоран Янкович, "българина", също беше учудващо полезен в подобна позиция - таран, който задържаше, подаваше и играеше активно в защита, не вкарваше почти никога, но все пак беше полезен. Кой би повярвал, че това е модерен тип играч.

П.С. Между другото аз съм малко скептичен към Хааланд именно защото ми изглежда прекалено "стар" тип нападател. Откъм скорост и сила е брутален, също добре реализира, но като трябва да задържа и да подава - пълна дупка, като таран с гръб към противника също не е нещо особено, играта му с глава също е средна работа. Мисля, че ако иде в някое първенство тип Висшата лига с по-сгъстени защити ще срещне голям зор, в Германия му оставят ебаси отворените пространства, а когато има такива е адски труден за спиране, Боатенг го направи смешен като играха с Байерн, хем го надбягваше, хем го надблъскваше.

igra4 avatar
igra4
25 ноември 2020
Да изрод е Ибрата, на тия години малко играчи могат да играят на неговото ниво.
sauron93 avatar
sauron93
25 ноември 2020
Ибрата е голям. Винаги вкарва някой красив гол,направо гали окото да го гледаш как играе на терена. На тези години да играеш така ,направо евала. Истински таран!
pseto avatar
pseto
25 ноември 2020
Още ми е интересно защо Гуардиола го пускаше като крило едно време, не че не се справяше Ибрахимович, ама мястото му си беше в центъра. Явно си имаше някакви различни идеи за него, които изобщо не сработиха. (Макар че по-младия Ибрахимович имаше сериозни проблеми в представянето във важни мачове, в Барселона във всеки важен мач беше невидим, че и си изкара 1-2 червени глупави червени картона, които излязоха скъпо на отбора.)
sauron93 avatar
sauron93
25 ноември 2020
Гуардиола и във Байерн май се пробваше да пуска Филип Лам като халф стопер . Самият човек просто си има негови тактики и играе по тях. Също отборите водени от него обичат да симулират,падат във наказателното за дуспа. Неговият стил лека полека започна да излиза от мода,както стана със автобуса на Ноу,така и ще стане и със този. Във момента футбола на Юрген Клоп е най-модерен и ефикасен . Взема отбори които са във окаяно състояние и до няколко години ги прави колоси,които играят финали във ШЛ.
nightwarrior avatar
nightwarrior
25 ноември 2020
От автобиографията на Златан и от слуховете тогава(а без да сме били в кухнята, това е единственото на което да се уповем) това е заради ултиматум на Меси. Условието е било или той си играе централен или ще си ходи.

Тогава ми се струваше пресилено, но на фона на това колко треньори се бойкотираха след това, включително цирка миналото лято, това да е самата истина, няма да е голяма изненада.

sauron93 avatar
sauron93
25 ноември 2020
Меси е директор във Барса,само че се води играч поради някаква причина. Това всеки го знае
Veluvian avatar
Veluvian
25 ноември 2020
Той затова в автобиографията си изказа мнение, че като треньор, Гуардиола може да е голям, но като човек е женски полов орган
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл