hategame logo
Battlefield V - малко съдържание, 3-часов сингъл и завой към Call of Duty
пуснато на 30 ноември 2018 от pseto
battlefield 5 cover
Измежду претупания сингъл, малкото съдържание, обичайната доза бъгове и направилото завой към Call of Duty мулти - Battlefield V успя да ме разочарова.
grafika 3
Battlefield игрите винаги са красиви и настоящата не прави изключение. И в мултито, и особено в кратката сингъл кампания има какво да се види.
zvuk 3
Звукът... бива. Професионално изпълнен, въпреки че не се отличава с нищо. Но ако се замисля - липсва ми епичността и атмосферата от Battlefield 1. И то много.
gameplay 1
Сингъл кампанията е 3 часа с почти нулева стойност откъм геймплей. Мултито... прекалено много ми напомняше на най-лошото от Call of Duty, тоест оценка червено за мен.
ocenka 1
Освен стандартните си практики да предлага Battlefield в общо взето бета, то също така имаме малко съдържание в почти всички аспекти и геймплей, който не ме завладя в нито един случай. Струва ми се, че Battlefield V е някакъв вид риск за EA, а следващите 1-2 години ще покажат дали е бил оправдан или не. В моите очи отговорът сега е "не".

battlefield 5 16

Дали можеше да се очаква в един момент Battlefield да направи завой към Call of Duty? Вероятно да. Не е да кажеш, че EA не пробваха това и то с една огромна своя серия, която на всичкото отгоре е и по-стара от Battlefield. А именно Medal of Honor. Да, почти забравихте за недоносчето Warfighter от 2012 година, нали? И аз – също. Онова, което ми остана в съзнанието е „бесен клонинг на Call of Duty”. Бесен, провалил се гръмко клонинг на Call of Duty.

Можеше да се очаква някога Battlefield да завие към Call of Duty по куп обективни бизнес причини. Онова, което прави Activision се продава. Дори и най-слабите игри от серията – например Advanced Warfare и Infinite Warfare – вадеха приходи от типа на 200-300 милиона в зелено за първата седмица, които дори бяха покривани и трябваше сами да вадим дедукции за тях, сякаш са тотален срам. Добрите Call of Duty заглавия носят на Activision едно 400-600 милиона долара около премиерата – всяка година, по часовник. Battlefield не може да се похвали с подобно нещо. И то при положение, че серията не е ежегодна.

Още по-лошо, Battlefield е насочен към съвсем друга аудитория. Към по-възрастните фенове. Които се кефят на разни такива неща от рода на оръжия с откат, при които узито не стреля с лазерна точност от другия край на картата. Или по-големи нива, в които се акцентирана тактиката. Само дето... Battlefield вероятно се усеща общо взето като шут в ташаците на новаците. Които общо взето нямат идея какво се случва. И трябва да прекарат известно време, за да навлязат. Също така при застаряваща аудитория е задължително при всяко издание все повече и повече хора да си казват – „Ще го пропусна тазгодишното, ще си цъкам на миналото“. Особено и при традицията DICE и EA да ползват геймърите за бета тестъри, след като са си платили играта... понякога половин година, понякога и повече.

battlefield 5 17

Докато същевременно колкото и хора да се откажат от Call of Duty, казвайки си – „По дяволите, това е копи и пейст“, то идват още толкова, или дори повече – младежи и деца, за които това е една от първите игри в живота и съответно са впечатлени до безкрай и прекарват куп часове в тях.

Чисто бизнес причините, поради които Battlefield V се е обърнал към Call of Duty са си налице. И явно е дошъл моментът, в който EA са решили да рискуват репутацията и на тази голяма своя серия.

А, да, споменах ли някъде в горните редове, че прекалено често цъкайки Battlefield V не можех да го различа от Call of Duty?

battlefield 5 15

Май не. Ама за това ще се говори, когато стигна до геймплея. Понеже стартирам по обичайния начин с историята.

Която мога да окачествя като разочароваща. По куп причини... но основната е, че се усеща като такава от Call of Duty. От последните няколко издания в серията. Които имаха сингъл... колкото да се отбие номера. Е, същото прави и Battlefield V.

Вкарва кампания, колкото и да има такава. Даже не съм сигурен дали и от EA не се ебаваха някак с Activision и тяхното решение да се откажат от сингъла за Call of Duty: Black Ops 4.

Е, ситуацията в Battlefield V е съвсем повърхностна. Кампанията се минава за около 3-4 часа. Но не това е най-лошото – почти през цялото време няма мащаб. Няма някакви масови битки. Самолети, кораби, танкове, джипове, укрепления, стотици войници, прииждащи от различни страни. Напротив, точно обратното.

battlefield 5 13

В много от нивата има сигурно по сигурно трийсетина противници или нещо такова – примерно пет лагера с по шестима души. Ние пъплим линейно напред, елиминираме набързо каквото има да елиминираме, изпълняваме належащата цел и продължаваме нататък. Абсурдно понякога лагерите с противници са буквално един до друг – на 50-на метра разстояние – но никой не чува масови мелета, гърмежи на снайпери и взривове. И след като тъкмо се избили някакви хора можем да мръднем малко настрани и да видим, че съвсем наблизо някакви други пичове стоят и се шляят наляво-надясно без грижа на света.

Повечето мисии от кампанията са реализирани по пътя на най-малкото съпротивление. Не усещаме, че сме във война, камо ли пък Втората световна. Имаме големи, празни, красиви пейзажи с тук-таме някакви лагери с противници, които да изтребим с хедшот.

Да, нека кажа, че в края на доста от мисиите (в типичен Call of Duty стил) се случват някакви сравнително зрелищни неща. Тогава чат-пат се намесват танкове, самолети и друго подобни машини. Макар и за малко. Но от онова, което бяха кампаниите на Battlefield очаквам много повече.

battlefield 5 10

Поне ако става дума за зрелищност. Наистина Battlefield 4 имаше някаква... никаква кампания. Но на всеки няколко минути падаше по някоя сграда, имаше какви ли не масови мелета, абсурдни каскади и други подобни екстри от екшъните от 80-те години на миналия век. Ако не можеш да направиш добра история, защо да няма много взривове, особено в шутър?

Тук е различно. И да, наистина примерно миналия Battlefield 1, който ми хареса, не беше изцяло действие. Но там темпото беше нацелено както трябва. Имаше съвсем минорни мисии, имаше и по-епични, запомнящи се такива – например с танковете, разбивайки окопи в калта и дъжда. Или онова велико интро на Battlefield 1...

E, да, нека съм честен и отбележа изрично, че Battlefield V иска да ни покаже различна Втора световна война. И разработчиците ни го казаха в прав текст. Тъй наречените „истории“ не са от плажовете на Нормандия или всичко онова, което вече сме видели 50 милиона пъти в множеството игри, посветени на конфликта. Вместо това влизаме в ролята на норвежката съпротива например. Или пък специалните части на Великобритания от войната.

battlefield 5 4

Което е интересна идея. Но тя трябваше да е съчетана с масовостта на Battlefield по един или друг начин, най-малкото за разчупване на темпото. А и само три основни тъй наречени „истории“ с по няколко мисии всяка, които се минават за три часа – ами, това е чисто отбиване на номера. Няма какво да си говорим повече.

Накратко – не очаквайте нищо от сингъла на Battlefield V. Не казвам, има някои интересни моменти... естествено историческата достоверност е в кофата според онова, което чета из нета, но не съм компетентен на тема Втора световна, тъй че ще си замълча по случая. Все пак - кампанията не е някакъв тотален боклук, трите и нещо часа като цяло са окей...

...но все пак това е тотално мизерно число за нещо, претендиращо за сингъл! И някой би казал, че примерно на финалната трудност и ако искаме да съберем всички колекционерски неща кампанията ще е примерно 5 часа. Окей. Пак смешно.

battlefield 5 3

Или накратко - особен акцент на сингъла няма. Ясно е, че всичко е хвърлено в мултито. Но каква е ситуацията там? За мен - доста разочароваща.

А причините за това са комбинация от няколко промени, които правят играта много подобна на Call of Duty в моите очи.

От една страна – оръжията. Балансът на играта в момента е такъв, че автоматичните пушкала доминират от почти всяка дистанция. Точността им е лазерна и убиват с по няколко куршума – точно най-омразното ми нещо от Call of Duty.

В резултат нещата опират предимно до това кой ще види другият противник първи и ще го направи на пастет. В предишни Battlefield игри ако те сварят неподготвен можеше да се скриеш някак, да допълзиш до някое укритие, особено ако те пуцат с картечница от майната си. Сега забележат ли те общо взето си мъртвец и в общия случай дори не разбираш как са те претрепали точно.

battlefield 5 8

Увеличената точност и краткото време, за което се умира са гарнирани и с по-малките по мащаб карти. В Battlefield V доста от нивата усещам направо клаустрофобични. Поне за стандартите на серията. Което може би е комбинация от няколко различни фактора.

От една страна при доста от нивата откровено движението е ограничено и те много приличат на тези от Call of Duty, където има ляв, десен и среден коридор, по които може да се мине. Едната скалиста карта или пък други, развиващи се в градове в Battlefield V са подобни. Така човек няма голям избор какво да прави, не може да подходи тактически, да прецени къде е мелето и да намери начин да го заобиколи, изненадвайки противниците. Напротив – в повечето случаи биваш подтикван да търчиш към патакламата по „основните пътища“ и да гърмиш.

Да, има и карти с повече отворени пространства. Които също не са реализирани в традиционното за серията високо ниво. Напротив, някои от тях ми приличаха буквално на десетина пльоснати в нищото сгради и пустош около тях. Което пък е точно обратната крайност – ако решиш да заобикаляш все ще се натъкнеш на някой кампер, който да те пребие отдалеч. Понеже минали Battlefield игри предлагаха достатъчно окопи и прикрития, за да можем да заобиколим без да ни усетят... не и тук.

battlefield 5 12

Което пък ни подтиква да тичаме отново там, където има някакви сгради и прикритие и пак се навлиза в Call of Duty патаклама в затворени пространства.

Всъщност докато пиша тези редове се замислям за още нещо – в Battlefield V на много моменти липсва марковата за серията вертикалност, при която да се чудим отгоре ли ни стрелят, отдолу ли. Не толкова често има големи сгради на по много етажи, около които да се върти мелето. Напротив.

Доста нива в Battlefield V са като тепсии с тук-таме къщички и други постройки на по примерно два етажа. Които бързо биват изравнявани със земята. Има може би... 2 карти, в които има по-мащабни постройки, но пак нищо запомнящо се. Особено за стандартите на серията. Дори и Battlefield: Hardline, който се счита за един от най-слабите.

battlefield 5 5

Като цяло сякаш целият геймплей е балансиран в този дух. Скорост и аркадност. Ефективността на снайперите е доста занижена. Например sweet spot механиката, при която от определена дистанция ако уцелим противник в торса го убиваме от един път е премахната. В резултат от средно разстояние и да сме със снайпер нямаме шанс срещу картечница – окей, един куршум влиза, но докато дойде време за втория вече противниците са задържали спусъка и изцяло в духа на Call of Duty биваме напълнени с олово. Още по-досадно е, когато някой противник бяга и го нашия директно в горната част на гръбнака, отново сигурен фраг в предишни Battlefield игри... но тук не го елиминираме от раз. Бог знае колко пъти получавах по 80+ точки (за също толкова демидж), без да получа фраг и без да убия противници...

И някой би казал – да, ама то не всички са на по 100 кръв... ами, не точно. Вече всеки се ражда с по един бинт, с който може да си напълни кръвта горе-долу изцяло (еднократно). Така в общия случай срещаме или току-що родили се хора, или такива, излекували се поне един път. Така снайперите в общия случай се усещат доста неефективни.

Реално не ми дреме особено много за този тип пушкала, понеже в общия случай тъй или инак предпочитам да съм в мелето. Но ме дразни, когато геймплеят е балансиран по такъв начин, че всички играят с общо взето едни и същи оръжия и правят едно и също. Изчезва много от магията на Battlefield.

battlefield 5 11

Особено и ако говорим за отборната игра. Каквато няма в огромни количества тук. Примерно механиката за маркиране на противници също е почти премахната. Сега само Recon-ите могат да маркират и то със специална алтернативна оптика. Да, уцелвайки противник със снайпера вие пак го маркирате. Но пък не е същото като да видите 2-3 врагове заедно, да ги маркирате набързо и да почнете да стреляте (така дори и да умрете вашите приятелчета да знаят къде са те). Сега или трябва специално да смените оръжието си, да маркирате противник или, или да започнете да стреляте моментално, поради която причина ви забелязват.

Липсата на маркиране прави противниците адски трудни за забелязване, а онези, които лежат из тревата – много тегави за убиване. Особено в карти, в които има адски много декорация и различаването на противниците из нея е тотална мъка. Да, някой ще каже - това е в като в реална война. Окей, само дето това е игра. И някой се е скатал някъде си и чийзва. Някога имаше по-ясни индикации как са те премазали, сега почти нищо. В общия случай загиваш, поглеждаш към монитора и му задаваш въпрос - как? Откъде? Защо?

Реално колкото повече се замислям, толкова повече не виждам смисъла от доста от нещата, които са направени в Battlefield V. Или по-скоро – комбинацията от всичко, налично тук. Понеже не прекарвам стотици часове пред всеки Battlefield и нещата ми се размиват, та се опитвам в подобни моменти да си припомня какво е било преди. Чета, че някои механики при поведението на оръжията ту ги има, ту ги няма. Но цялата комбинация от всичко в момента ми е особено досадна.

battlefield 5 7

По-малки карти плюс адски бързо умиране плюс лазерно точни автоматични оръжия.

Да, уж Battlefield V се рекламира като заглавие с акцент на тактиката. Но аз го усещам доста по-малко тактическо от предишни игри в серията. В които някак играта повече ни подтикваше да следваме ролите на класовете, които сме подбрали, а не да залагаме толкова много на run&gun.

Особено ако не влезеш в мач като част от готов отбор. А се впуснем в масаката. Понеже готовите отряди си личат отдалеч и доминират силно... ама то и в Call of Duty си личат отдалеч и доминират силно.

Не само това, но и сега превозни средства като танкове се привикват само от лидера на отряд. Което ако сме с приятели е окей, понеже има комуникация какво да се прави. Кое возило е най-нужно според обстановката на картата. Но в случайни отбори...

...лидерът на отряд си призовава каквото му е кеф и ако е някой, който хал хабер си няма от играта става пълно мазало.

battlefield 5 1

Поне на мен подходът на Star Wars Battlefront, при който трупаме свои точки и си взимаме свои превозни средства ми се нрави далеч повече. Най-малкото защото можем да цъкаме сами, без да сме принудени да събираме приятели, с които да играем, за да не се изнервяме от решенията на произволни типажи. Аз поне предпочитам просто да вляза и да попуцам сам, а наклоняването на водещи механики към отборната игра не ми се струва като идеалната идея.

Също така никога не съм бил фен на това готови отбори да играят срещу такива, сформирани на масака принцип. Което се случва нонстоп в Battlefield V и ако мачмейкингът реши два готови отряда да са от едната страна на барикадата, то останалата масака общо взето бива премазана.

Но нека карам нататък. Благодарение на новата механика, при която лидерите на отряди призовават превозни средства из картата, те се усещат... малко. Даже на моменти изобщо забравям, че играя Battlefield. Кой знае, може би причината е, че бронираните машини биват сваляни доста бързо? Особено и при положение, че адски доминиращият assault клас освен супер ефективни автоматични оръжия за практически всяка дистанция има и цял арсенал експлозиви. В резултат всеки, който призове танк е обречен да го види как съвсем скоро бива замерян от гранати от всички възможни места и унищожаван за адски кратко време. Нерядко танковете се усещат като хартиени и толкова често изчезват от картата, че човек забравя, че играе Battlefield.

battlefield 5 9

Също така може би бомбардировачите са прекалено силни в момента. Или може би само се усещат така, понеже ако повечето от лидери на отряди не направят нещо, за да ги свалят от небесата – призовавайки изтребители на бойното поле например – то някакви хора просто си летят, хвърлят бомби върху spawn point-овете и убиват всичко наред, трупайки десетки фрагове.

Да, наистина има някои моменти, в които усещам атмосферата на предишни Battlefiled-ове. Винаги е супер яко, когато с идеално преценен bullet drop пребиваш някой с хедшот от майната си. Който същевременно не си е преценил параболата и не успява да те уцели.

Но когато в следващия момент някой близо до него те напомпа от подобна дистанция с автоматично оръжие и те убие за минимум време - тогава мисълта "Това е Call of Duty" бързо нахлува в съзнанието ти.

Поне аз от мултито не усещах почти никакво удоволствие. И нямаше значение дали печеля или губя, дали съм сред първите или последните места.

battlefield 5 14

И приключвайки с геймплея може би трябва да продължа към
системата за персонализиране на оръжията. Която в момента изобщо не ме радва. Вече не можете да слагате различни пълнители, цеви и тъй нататък, за да подобрените ефективността на пушкалата. Те са единствено с козметична цел. Вместо това ако искате по-нисък откат и тъй нататък вдигате тъй наречените специализации.

Те са на четири нива, като от всяко може да активирате една-единствена. А дори и да ви харесат две специализации примерно от първо ниво и нито една от второ... няма значение. Просто взимате по една от tier.

За мен трябваше да бъде или като в Battlefield 4 – голямо разнообразие на приставки според нивото на оръжието ни, или пък като в Battlefield 1 – всяко отворено пушкало е едно и също за всеки един човек на бойното поле. Ако ще има персонализация – нека да е истинска. В противен случай нека имаме подхода от Star Wars Battlefront и Battlefield 1 – еднакви оръжия за всички. С настоящите специализации хем го няма удоволствието от това да знаеш, че всички са на равни начала в битка, хем и го няма удоволствието да си направиш оръжието точно както го искаш.

battlefield 5 2

Макар че и всички опити за персонализация са тотално мъчение в Battlefield V. Менюто на играта е тотална подигравка и бих казал, че е напълно аматьорско изпълнение. Всичко е мега неясно и неинтуитивно, супер много неща са оформени като подменю на подменюто на подменюто на главното меню. И това е буквално. От някои екрани се излиза с четири или пет натискания на Escape. По дяволите, интерфейсът на Civilization III ми се струва направо елементарен в сравнение с този на Battlefield V. Който уж изглежда хубавичко и изчистено, ама... тръгнеш ли да търсиш нещо, толкова по-зле.

Въпреки че аз така и не разбрах защо играта силно настояваше да не ме пуска с персонализираните ми войници в битка. И постоянно ми избираше жени, с които да играя, които пискаха жално поредния път, когато ме убиваха. Макар и цялата тема с дамите в Battlefield V да не ми се коментира, понеже реално не ме касае – така или иначе тази игра я приемам за недостоверно Call of Duty, тъй че с жени или не, със 150 пола или сексуални ориентации или не – все тая. Играта е фантастика. Но пък защо не ми даваше да си избера някое квадратно наци, ами трябва Хелга да ми крещи всеки път, като умира? Айде, приемам, че неприлагането на скиновете, които съм избрал е някакъв бъг, а не SJW пропаганда от страна на играта. Макар че кой ли знае.

Но да, по традиция бъгове има много. Понеже EA и DICE не могат да си позволят да пуснат изчистен Battlefield в продажба.

battlefield 5 3

Не само в интерфейса – например при избора на оръжията. Понеже поне при мен смяната на основното пушкало от главното меню не работеше. Вместо това трябваше изрично да го избирам от екрана за deploy-ване, след като съм умрял по време на започнал мултиплейър мач. Което няма как да не е бъг.

Това не е всичко. На някои карти не можех да се кача на места, на които уж трябва да е възможно. Тук-таме куршумите ми магически не попадаха там, където трябва. Безброй гличове от всякакви размери се случват постоянно. Например някой съотборник стъпва върху мен, докато съм легнал някъде на тревата и ме изтрелва с няколко метра напред, сякаш ме е изритал като в анимация за деца.

За подобни гличове не се заяждам обикновено. Всъщност и този път няма. Но пък има по-фундаментални проблеми. Например колко супер често се случва двама души да се убиват едновременно (тоест аз да елиминирам враг и той мен в същото време). Усеща се, че в много случаи има осезаемо забавяне при регистрирането на щетите в битка. И абсурдното е, че има такива и в сингъл кампанията, докато играя офлайн!

battlefield 5 1

Случваше ми се враг да ме стреля и след първия куршум да застана зад прикритие... след което да получа още 3-4! Въпреки че съм зад солидна стена и няма как да може да ме уцелва! Това получаване на забавени щети, след като човек се е придвижил зад стабилно укритие – го има с пълна сила и в мултито. Естествено леко забавено и от лага, който почти няма как да нямаме (дори и да е в порядъка на 20-30 милисекунди). В резултат често след като получим индикация, че сме уцелени за пръв път моментално изяждаме още няколко куршума, независимо как реагираме. Всички се изсипват накуп. И почти винаги умираме, а ако оцелеем - то това е защото нашият противник е объркал нещо и не е успял да вкара достатъчно олово в нас.

Който пък проблем – понеже предполагам, че това трябва да е проблем, не умишлена механика – допълнително засилва цялата аркадност на Battlefield V. И чувството, че няма смисъл да му мислим толкова, а трябва да се засилваме напред и да се гърмим с цената на всичко като в CoD. Забравяйки за там тактики и прочее.

Нека съм честен обаче - от онова, което чета геймплеят се приема общо взето полярно противоположно. Едни са щастливи от новия подход в куп аспекти, по-бързото темпо и тъй нататък. Други - доста недоволни. Кой лагер ще надделее, какви промени в баланса ще направят DICE - предстои да видим. Но мисля, че този път аудиторията на серията е по-разделена по фундаменталните въпроси. Тези за усещането от геймплея. Докато обикновено се мрънка по-скоро за бъгове и детайли...

battlefield 5 8

А и нека отбележа, че подобно на Star Wars Battlefront игрите съдържанието съдържанието тук е наистина малко. Разнообразието откъм оръжия и джаджи не е никак сериозно. И да, вероятно ще се добавят още като „безплатно DLC”, ама тоя трик да режеш от пълната игра и после да кажеш – „Вижте какъв съм пич, аз добавям съдържание и не искам пари“ започва да остарява много бързо. В много аспекти Battlefield V се усеща сериозно недовършен. Сякаш се е появил с една година по-рано от нужното. Изобщо не говорим за това колко неща са директен рескин от Battlefield 1 – а пък някои клипчета, в които се обяснява какво прави дадена джаджа – даже едно към едно. Не разбирам какво пречи на компания като DICE с финансовия ресурс на EA да направи поне различно видео, за да не се чувстват хората така, сякаш играят рескин... ей-така, от кумова срама.

Реално сега се замислям – ако Electronic Arts ще се опитват да превръщат Battlefield серията в Call of Duty, то ще трябва да го направят доста по-добре. Понеже Activision са царе на копи и пейста, на претоплянето на една и съща манджа всяка година. Която тук-таме даже се опитват да продават като гурме. От своя страна EA са приели за даденост, че феновете на Battlefield имат здрави нерви и в практически всяко издание издържат на помиите, които им се сипват с месеци, докато играта не заприлича на нещо адекватно. Тази схема няма да издържи много и в един момент нещата може да се пречупят ударно, както се случи при Medal of Honor.

Но както и да е – вероятно тук е време да премина към общо взето финалните думи за Battlefield V. А те са следните – играта за мен бе разочарование. Умишлен или не, завоят към Call of Duty е сериозен и убиваше прекалено голяма част от удоволствието за мен.

battlefield 5 6

Не само това. DICE и EA започват все повече да тестват търпението на феновете си. Сега са не само традиционните бъгове – съдържанието намалява все повече и повече. А пълната пазарна цена на тази игра – гарнирано с 3-часовата кампания – изглежда прекалено висока. Понеже бог знае колко месеци ще има пачове.

Да, поне с Origin Access Premier за 30 лева поиграх каквото поиграх и туйто. Така не ме е яд особено. Харча толкова за храна на работа за половин седмица. В този контекст - мога да благодаря на EA за Origin Access Premier и скъпите пълни дема, които ми осигурява.

Но да дам пълна цена за Battlefield V? Дори не мога да си го представя.

Коментари
Veluvian avatar
Veluvian
30 ноември 2018
Би било любопитно да направят игра за втората световна война /дипломация + бойни действия/, но като основен съветник в сюжета да участва Ноам Чомски. Това е утопия разбира се, никой няма да го позволи.
pseto avatar
pseto
30 ноември 2018
То има множество потенциално интересни неща, които да се направят, но в гейминга специално едва ли ще се рискува особено с което и да е от тях.

Примерно на мен винаги ми се е струвало интересно да се покажат нещата от гледна точка на някой обикновен германец, раздиран между съвестта си и извращенията, които режимът го кара да прави. Примерно. Но не, Ханс винаги е шваба-психопат и туйто.


Иначе идеята на тези истории в Battlefield V не е лоша, само дето те пак ескалират до някой човек one man army, дето едва ли не сам обръща изхода на световна война, от което се връщаме към обичайните клишета.

lyubohar avatar
lyubohar
30 ноември 2018
Това няма как да се случи защото ще се изредят всички SJWs в света да плюят по компанията, защото по този начин едва ли не оправдава действията на нацистите. Както и ти казваш, едва ли ще се рискува...
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
30 ноември 2018
Изтрит коментар
Charcharo avatar
Charcharo
01 декември 2018
Слаб комп.
Това е.
toti avatar
toti
30 ноември 2018
слаба работа...тази игра не става за нищо
vldir avatar
vldir
30 ноември 2018
BF1 Сега струва под 10лв. И тази ще е така. Такъв тип игра трябва да излиза на 5 години примерно.
sauron93 avatar
sauron93
01 декември 2018
Токси мерси за сайта,купих си житиато за 3 долара ,#имапочерпказатокси
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
01 декември 2018
Изтрит коментар
bojosan avatar
bojosan
04 декември 2018
Батъла минал към Call of Duty а Call of Duty минало към Батъла,все същите лайна,новия CoD BO4 освем че е копирал абсолютно всичките си карти от предишните две игри,даже не им е сменил дори и заглавията,се е насрал мега лошо с много ситнички тип Battlefield човечета,с terrible физика и отчайващ компенсаторен лаг.Мъкаааа....зле хора злее,вече само глупаци по тия студия,нямат акъл нищо ново да измислят,отдавна игрите станах нискокачествени DLC та на старите си родители.Красиви но кухи лейки.Просто всичко лежи на кражбата и copy/paste то.Толкова са тъпи вече игрите ,че и по два часа не ги изтрайвам.
pseto avatar
pseto
05 декември 2018
То в Call of Duty нови карти общо взето няма. Всичко е римейк на настоящите. Тук-таме вкарват по някоя различна и туйто.

Ама честно казано тоя Black Ops 4 може и да ми хареса. С увеличената кръв са увеличили малко времето за убиване на противник и най-вече - Raven са вкарали яко кървища, които мен ме отпускат яко. Каквито и лайна да станат, както и да ме претрепят - като видя, че някой е откъснал краката на геройчето ми и то се гърчи в локва кръв ми става едно такова хубавичко.

Каквото и да си говорим от Battlefield Call of Duty не става, просто не е пригоден геймплеят за това. EA и DICE се оакаха, не знам дали ще направят някакви промени.

П.С. Човечетата ми се струват все същия размер в Black Ops 4, каквито са обикновено, ако трябва да съм честен.

sauron93 avatar
sauron93
05 декември 2018
Купих си я от сайта който беше дал токсито . В тая игра на конкуест мод има една жълта карта къде не мога да убия повече от 2ма цяла игра а умирам 15—20 пъти. Вярно е слаб съм ама има и друго,просто не успявам да видя противниците. Очите ми виждат само жълтите треви и нищо друго,просто си обикалям като папагал без да стрелям дори.

За играта какво да кажа,не видях с какво е различна от бф1 ,има някакви подобрени анимации при движение на героя и туйто. А да и картите са доста по—лоши от 1цата

pseto avatar
pseto
06 декември 2018
То тая игра е много повече чийзване от Call of Duty. На някои карти се зашивах на пода срещу някой spawn point (поне прераждането е крадено от Call of Duty) - и си пуках фрагове като цар. Лежа, пуснал съм оптиката на лазерната си картечница от 40-те години на миналия век, някой изскача и го пребивам за нула време, а той псува и се чуди как е умрял. Трябва да намериш къде да се скатаеш и това е. А някои хора бяха на първо място по точки, стоейки на някаква тъпа скала в края на картата и spot-вайки противници. Абсурд.
LethianDream avatar
LethianDream
06 декември 2018
Хм, четох, че щели тепърва да добавят чаптъри към сингъла, вероятно ще сглобят някаква нормална кампания до другия юни Псе, чакам ревюто за BO4, гледам, че я играеш,кажи струва ли си да го взимам по Коледа ))
LethianDream avatar
LethianDream
06 декември 2018
Хм, четох, че щели тепърва да добавят чаптъри към сингъла, вероятно ще сглобят някаква нормална кампания до другия юни Псе, чакам ревюто за BO4, гледам, че я играеш,кажи струва ли си да го взимам по Коледа ))
pseto avatar
pseto
06 декември 2018
Явно в един момент и аз ще се пречупя и ще вземе да ми харесва Call of Duty. Лудост. Но от друга страна самият факт, че можеш да късаш ръце и крака в Raven стил само по себе си може да ме накара да напиша положително ревю. Някак като те чийзнат най-якото нещо, което можеш да видиш е човечето ти разчленено на земята. Даже нямам идея как тази бруталност е влязла в кид френдли игра като Call of Duty. В която по време на единия мач някакво немско дете нещо шпрехаше с майка си с пищящ глас и беше пълен ташак да го слушам.

Ама трябва да поиграя още. И Black Ops 2 почти вкарах в ънхейтабъл, ама в един момент просто осъзнах, че е Call of Duty и толкоз. Ще я видим.

П.С. Последно в BF5 се очакваше още една нова глава, която вероятно ще добави 1 час геймплей. От 3 на 4... де да знам. Съмнявам се, че ще добавят още 6-7 глави, че да се получи нормална кампания. И дори да добавят - ако тези глави ще се състоят от 40 минути недъгав стелт и геймплей, изваден от най-безличните шутъри... плюс малко кът сцени и малко експлозии в края на всяка подсекция в главите - пак си е яко отбиване на номера. Де да знам, може след 6-7 месеца да придобие вид играта, ама сега - предпочитам дори Call of Duty отвсякъде без замисляне.

sauron93 avatar
sauron93
06 декември 2018
Lethian ако искаш пусни ми 30лв по пейпъл и да ти продам акаунта с бо4,също има и диабло 3 със експанжъна. Не ги играя изобщо.
nikoim avatar
nikoim
25 декември 2018
Таз игра умре с бф1 .... Тоз бъг с умирането се води тайм то дет и понеже дайс напрайха раг дола да на сървър сайд им донесе куп гличове. Общо взето умираш изведнъжщото всички куршуми дет те обсипват се пращат в един пакет ... Доста наболяла тема из форумите. Само псето видя че CTE който стартира с бф4 за да се оправи играта осиновиха модела и земат по 60 долара за бф1та да сме им бета тестери две гпдони.сясъщия хой.... Абе вище треййлъра на бф3 и на бф5 и е достатъчно ясно че играта е на посшедно доене. Бф3 беше в разработка 6 години. Последните лайна 5 и 1та са по две... Това говори достатъчно че дайс са коврата на ЕА
pseto avatar
pseto
27 декември 2018
Да, DICE пускат нови игри практически всяка година вече - Star Wars Battlefront, Battlefield 1, Battlefront II, Battlefield 5... и е малко спорно дали по Battlefront II не бяха положили повече труд, отколкото по Battlefield 5.

То реално наскоро напусна един от водещите кадри на DICE, май даже беше и шеф цифра време. Вероятно не е доволен от това пускане на игри на килограм и си е бил шута. Ама кой ли знае. Ама ако се продължи така като нищо след някое и друго издание, когато продажбите на Battlefield започнат да разочароват ще има "почивка" за серията... както обичат да правят EA.

По дяволите, поне Call of Duty като претоплят една манджа нонстоп поне няма трилион бъгове и като цяло е играемо. За мен е почти шокиращо как Battlefield 5 има толкова недомислици в толкова много аспекти.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл