hategame logo
Assassin's Creed Valhalla предвижда да играем и с мъжката, и с женската версия на главния герой едновременно
пуснато на 15 октомври 2020 от pseto
valhalla male female
В Assassin's Creed Odyssey имахме възможност дали да изиграем историята с мъжки или женски герой - съответно Алексиос или сестра му Касандра. И във Valhalla, която очакваме след месец, ще има подобна възможност. Но доста интересно основният замисъл е малко по-различен.

А именно - стандартната опция в Assassin's Creed Valhalla ще ни даде възможност да изиграем част от мисиите с мъжката версия на Ейвор, а останалата - с женската.

"Това обогатява историята според мен", казва Дарби Макдевит, която е отговорна за сюжета в Assassin's Creed Valhalla. Тя, естествено, не разкрива повече детайли за историята, за да ни предпази от спойлери.

Ще е интересно да видим как точно ще бъде обяснена възможността да играем и с мъжката, и с женската версия на героя. Но пък от друга страна идеята изглежда добра.

В игри като Assassin's Creed Odyssey, които имат десетки, а може би и стотина часа геймплей, едва ли много хора са играли и с Алексиос, и с Касандра. Така ако някой има нужда от малко полово разнообразие - във Valhalla историята ще ни предложи и двете версии на героя. Но пък е възможно да играете или само с мъжа, или само с жената Ейвор.

Assassin's Creed Valhalla ще излезе на 12 ноември - същият ден, в който дебютира и PlayStation 5. Това е датата за Северна Америка, в Европа играта очакваме на 19 ноември (отново деня на дебют на PS5 на континента ни). Освен това играта ще има ревизии за PC, PS4, Xbox One и Xbox Series S/X.

Коментари
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
18 октомври 2020
В наши дни все повече,ще е така. Женски персонажи на килограм,зер иначе не сме толерантни.Глупостите за обогатяването на историята ми звучат доста несериозно. Историята си е история,независимо дали я играеш с мъж,жена или дете.
LethianDream avatar
LethianDream
19 октомври 2020
Да ти кажа, не си прав, изиграй примерно Одисеята с Касандра и онова педалчето, брат й, разликата е от земята до небето, съвсем различна става историята. Така че адски много зависи от героя/озвучаването, дали ще те "внедри" в историята или напротив, ще ти е тегаво и неприятно да играеш. Друг е въпроса, че сякаш нарочно търсено е женския персонаж да е озвучен добре,а мъжкия да е пет за шест, така хората се "стимулират" да играят с женски персонажи.
Rostik79 avatar
Rostik79
19 октомври 2020
Аз много съжалявам, че я почнах с дебила Алексиос.
pseto avatar
pseto
19 октомври 2020
И аз играх с Алексиос, понеже няма идея, че играта е трябвало да се играе с Касандра (а и нямах база за сравнение, че тя е направена по-качествено). Това си е недомислица изцяло на Ubisoft - да се предлага избор, когато такъв не е нужен. Ако играта е писана така, че Касандра да е главната, значи я пускаш само нея.

Уж се водеше, че предишният токсичен мениджмънт е взел това решение. Дали е така или не е, бог знае. Беше си окей за мен Алексиос, макар че не блестеше и грам (за разлика от Баек).


Що се отнася до Valhalla, стига историята наистина да предвижда два героя, ще е добре. Предполагам, че идеята ще е нещо от рода на това, че източниците не са сигурни дали Ейвор е мъж или жена и в едни случаи легендите щя го/я представят в един вид, в други - по различен начин. Ако го направят така може и да стане интересно. Дано не измислят някаква по-голяма глупост (макар че ми е интересно и как ще оправдаят "несигурността" в пола, при положение, че анимуса уж се основава на генетичните спомени, ама да видим).

nightwarrior avatar
nightwarrior
19 октомври 2020
"макар че ми е интересно и как ще оправдаят "несигурността" в пола, при положение, че анимуса уж се основава на генетичните спомени" - TransAssins Creed?

Иначе да, то за Одисеята, даже официалната книжна версия е с Касандра. Просто се изплашиха да оставят жена герой, че геймърите щели да ревнат(все едно Лара Крофт не съществува).

The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
19 октомври 2020
Когато са двама главни персонажи,почти винаги единия издиша. Аз не мога да се сетя за игра с двама силни главни герои. Сигурно има,но не са много. Сега имаме един персонаж с "несигурен" пол и не знам как,ще го направят хем да е мъж,хем жена,без да изглежда пришито и неестествено. Аз лично,ще изчакам ревютата. Одисеята я почнах с Касандра преди,та нямам база за сравнение. Не знам колко зле е Алекси Сокачев.
Rostik79 avatar
Rostik79
20 октомври 2020
Legacy of Kain: Defiance - беше доста добре балансирано с Каин и Разиел играта. Макар, че на мен повече ми харесваше с Каин.

Иначе Валхалата бих я пробвал с женката. Доколкото четох покрай сериала Викинги, жените в нордическите племена са имали сравнително сериозна роля. Можели са да бъдат воини, да имат собствена земя и дори да бъдат ярлове (еквивалента на хан при викингите). За разлика от древна Гърция, където жените не са имали особено много права, поради което и избрах Одисеята да я играя с мъж. Някак си по-достоверно исторически.

pepito avatar
pepito
20 октомври 2020
сигурно пак ще има брат и сестра, примерно близнаци и този път ще може свободно да ги менкаш, играеш с единия, другия седи и чака в селето дето го рекламират по филмчетата
pseto avatar
pseto
20 октомври 2020
Това с воюващите викингски жени май си е по-скоро мит, доколкото четох преди (и сега погледнах някакви статии) всичко се основава на открит преди век и половина гроб. В който е възможно да е била погребана високопоставена жена-боец, но може и да са били смесени мъжки и женски кости. Няма особено много реални доказателства за жени бойци. Те около викингите има доста легенди и романтика, тъй че какво е истина - бог знае.

Аз ще си играя Valhalla така, както ми препоръчват, пък интересно дали ще има някакво смислено обяснение в историята. Макар че жените яко ме дразнят как тичат в Assassin-а - или по-точно новите им анимации. Баш като мъже си изглеждат (гледах, че и Касандра така си се държи като теле с женски скин). В Assassin's Creed Liberation някак повече мязаше на жена героинята, в Syndicate ако не ме лъже паметта - също. Де да знам, може би след The Last of Us II ми се набива това повече в очи.

Rostik79 avatar
Rostik79
21 октомври 2020
Наскоро си пусках Хоризонта и ми се струва, че начинът, по който Алой полюшва бедра е една от най-добрите анимации за женско движение, поне от игрите, които съм играл. Освен това е със стегната, спортна фигура, без да е кльощава, нито свръх-мускулеста.
darkblue avatar
darkblue
21 октомври 2020
@Rostik79 - съгласен съм с теб. Движенията и са много яки. Както и на Лара Крофт. Иначе ако пък се сетим за тая от игра на тронове, забравих и името, едрата с меча... тя си ходише като мъж....
rosniak avatar
rosniak
21 октомври 2020
@darkblue- Бриен от Тарт, играна от Гуендулин Кристи.
darkblue avatar
darkblue
21 октомври 2020
@rosniak - а да вярно, мерси
pseto avatar
pseto
21 октомври 2020
В Horizon-а просто са хванали жена за моушън кепчъринг, а в Асасина, може би заради целия паркур, е било малко по-трудно. Макар че кой знае, паркурът можеше да си е мъжки, тичането - женско... ама може би си въобразявам. Все пак от едно не толкова дълго видео едва ли можеш да си правиш изводи. Пък и с всичко се свиква.

П.С. Ако трябва да сме честни, една реална жена-боец много повече ще прилича на мацката от Game of Thrones, отколкото на 45-килограмова манекенка. Ама ако тръгнем да търсим реализма във всичко геймингът ще стане екстремално скучен.

igra4 avatar
igra4
19 октомври 2020
Валхалата трябва да се играе с мъж, особено щом става въпрос за викинги.
pepito avatar
pepito
20 октомври 2020
Тука и аз съм на 100% съгласен.
God avatar
God
21 октомври 2020
Който харесва мъжки задници, да избира мъж.
LethianDream avatar
LethianDream
21 октомври 2020
Сега се замислих, че (не)волно винаги избирам женски персонаж при екшън/адвенчъри в трето лице, явно тайно си желая женски задник да ми се мандахерца на екрана Въпреки че една Касандра например идва много по-голяма мъжкарана, фитнес мацка- тип Ния Исаза, гаджето на Артуро Видал
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
21 октомври 2020
Всъщност е Соня Исаза,но на мен ми харесва.Като цяло си падам по фитнес девойки,но в категория бикни фитнес,не културистките Плюс това,като гледах клипчетата,не ми се стори да има много изглед към женски атрибути,да не говорим,че ще е нещо като тази от TLOU2.
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 октомври 2020
То въпросът е, че в повечето игри търся герой с който да се олицетворя. Може да е тъпо или странно, но ми е по-лесно, когато персонажът е мъжки.

При игрите, в които мога да си направя аз човечето, обикновено е идеализирана версия на мен, в рамките на това, което позволява енджина (например почти никога не съм близо до реалният си ръст). Когато не е възможно, предпочитам опция за мъжки герой, който освен ако не е много здраво изграден, то чрез него разказвам "моята" история, изживявам "моето" приключение.

Когато е жена, трябва разказа и приключението да ми допадат повече, защото го усещам като нейна история. Когато играя Тумб Рейдър не го правя щото се чувствам badass, a защото искам да видя колко badass е Лара. Подобно беше и с Алой.

Може би съм странен в това отношение, но просто ако образа е слабо изграден, предпочитам да е мъж, защото по-лесно се асоциирам и запълвам дупките в характера(поне в главата си).

LethianDream avatar
LethianDream
21 октомври 2020
При мен е точно обратното, не се асоциирам с героя си и твърде често го правя някакъв тотално различен от мен като физика или психика- примерно направих детектива в Диско Елизиум някакъв тотален дебил-бияч Редовно си играя с женски персонажи, не защото съм педал или траверс, ами защото ми е интересно какво ще се случи през очи, различни от моите. Отделно, както казах, женски задник да се движи на екрана е по-яко.. макар че се замислих, че не това е било определящо да избирам различни герои от мен самия, като искам женски задник, определено си го предпочитам на живо в леглото
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 октомври 2020
Аз затова и споменах, че сигурно е странно. Мисля, че повечето не гледат така на виртуалните аватари. Онзиден с едни приятели играхме Дестини 2 за сефте и ситуацията беше - аз и харема ми, всички се бяха направили с женски аватари.

В крайна сметка няма лошо, пак казвам игри като Хорайзъна, Тубм Рейдър или Ремембър Ми не ми бяха неприятни, защото героя е жена. Щяха ли да ми харесат повече, ако героя беше мъж... Не знам. Както казах когато характера е изграден, просто се наслаждавам на чуждото пътешествие.

Цялата идея ми беше, че ако имам избор, клоня към мъжкия.

pseto avatar
pseto
21 октомври 2020
При мен много зависи от жанра. Досега нито един път не съм играл олдскул RPG с жена. От Baldur's Gate до всичко друго - винаги с мъж. Някак не мога да си представя да цъкам с жена и да правя романси с мъже и да си лягам с тях... много next level shit ми е това.

В неангажиращи игри тип примерно екшън RPG, в които няма много история, общо взето е хвърляне на монета с мъж или жена ще играя. Примерно в Grim Dawn ги редувах за разнообразие, когато няма някаква по-задълбочена история не ми пука.


А за отъждествяване с героя - при мен почти няма шанс да се случи, ако говорим за "готов" персонаж. Независимо дали е мъж или жена. Готовите персонажи ги гледам отстрани, сякаш е филм, и ги оценявам така. Най-добре влизам в обувките на мълчаливи герои в игри тип олдскул RPG-та. Там мога да си ползвам въображението повече. Ся Алексиос примерно върти го, сучи ги - някак си не ми идва.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл