архиви

EverQuest Landmark затваря врати

написана от pseto на 07 януари 2017

everquest landmark 1Е, това едва ли може да се окачестви като значителен шок. След като миналата година EverQuest Next беше спрян от разработка, то същата участ ще сподели и EverQuest Landmark. Сървърите на играта ще спрат да функционират на 21 февруари.

Новината идва от разработчиците Daybreak. Официалното съобщение на студиото звучи по класически начин – „Със съжаление ви пишем, за да ви информираме, че след много размисли ние решихме да спрем сървърите на Landmark на 21 февруари“. Причината вероятно е обичайната – сериозно намалели приходи.

EverQuest Landmark целеше да е игра, подпомагаща EverQuest Next. В нея геймърите имат пълна свобода да строят не само сгради, но и да създават цели пейзажи във виртуалния свят. Подобно на Minecraft например. Идеята беше всичко това да бъде интегрирано в един момент в EverQuest Next, който бе представен като класическо MMORPG.

Играта обаче беше спряна от Daybreak – вероятно заради високия си бюджет. А сега и Landmark затваря врати.

Всичко това можеше да се очаква. Daybreak всъщност е наследникът на Sony Online Entertainment. Японският гигант продаде отдела си, а практически винаги в подобни случаи имаме сериозно орязване на проекти. При положение, че MMORPG игрите са прекалено рисков сегмент, то спирането на EverQuest Next можеше да се очаква.

Още по темата

EverQuest Next почти сигурно ще има и PlayStation 4 версия
Sony: Безплатният модел е висша форма на гейм демокрация
EverQuest Next спрян


Включи се в дискусията

Коментирай като госткоментари