hategame logo
Крис Робъртс за Star Citizen: Има пазар за космически симулатори
пуснато на 05 август 2014 от pseto
star citizen 15
В момента иам сериозен пазар за космически симулатори, смята Крис Робъртс, главният дизайнер на играта Star Citizen. Заглавието се реализира изцяло с обществено набиране на средства, като към момента е набрало бюджет от над 49 милиона долара. Всъщност, последното постижение беше записано по-рано през седмицата.

„Ако бях отишъл при някой разпространител и бяха казал – „Хей, ще ми дадете ли 50 милиона долара, за да направя космически симулатор единствено за PC”, всички щяха да ми кажат да се разкарам. Но вече сме ситуацията да реализираме подобен проект“, смята Робъртс.

Но успява ли липсата на разпространител да забърза развитието на проекта? Оказва се, че положението не е точно такова.

„Цялото напрежение идва от самия мен. Виждам играта. Имам много ясна идея как искам да изглежда и се разочаровам, когато не се движим достатъчно бързо. Искам Star Citizen да е най-хубавото нещо, което съм играл някога“, казва Робъртс.

Той продължава с думите, че детайлът на космическото MMO ще е онова, което ще го отдели от конкуренцията. Това, че Star Citizen ще се усеща като нещо от реалния живот. Всъщност, наскоро дори бе обявено, че играта ще включва... извънземни езици. Именно за да бъде възможно най-автентичен виртуалният свят.

Докато всичко това звучи хубаво – включително и проявявания от Робъртс перфекционизъм – то ми се струва, че първия вариант на Star Citizen трябва да изглежда по-реалистично. Да имаме някаква основа – пък нека след това се надгражда с безплатни добавки. А ако се търси перфектното... то Star Citizen може и никога да не дебютира в продажба.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл