hategame logo
Патент на Sony чете сигналите на тялото ни, прави игрите още по-лесни
пуснато на 02 ноември 2011 от pseto
playstation biometri4no
Интересен патент, пуснат за разглеждане от Sony през декември 2010 година изплува във виртуалното пространство. Иде реч за система за управление, която разчита биометричните ни данни – примерно ускорен пулс – и след това променя в движение дадена игра”.

Представете си примерно поредния момент в Dark Souls, в който сте умрели около 3 трилиона пъти и сте на границата да разбиете джойстика в стената (след 200 лева, дадени за нови джойстици, вече съм развил условен инстинкт да не наранявам контролера си). Биометричната система ще разчете вашия гняв и ще направи играта по-лесна, което ще ви позволи да продължите напред.

Сензорите на този патент биват представени в 3 устройства: стандартния Sixaxis контролер за PS3, чикията Move, както и подобна на PS Vita джаджа. Не се разкрива какви ще са те точно, но със сигурност ще има такива, мерещи пулса ви.

Добра или лоша идея? Трудно е да се каже. Честно казано, нямам идея как би могъл да бъде реализиран успешно подобен проект, тъй като не съм сигурен доколко сензорите могат да разчетат успешно човешките реакции. Хубаво, изнервям се, дадена игра превключва на turbo easy (което е тъпо), минавам даден бос... и какво? Става ми яко? Значи ако биометричните сензори разчетат този факт, то трябва да оставят играта лесна до самия й край, което в крайна сметка ще бъде незадоволително преживяване.

И нещо друго – как могат да бъдат интегрирани подобни биометрични сензори в мултито? Като се ядосаш, просто ти спират интернета ли? Или?

Де да знам, не е лоша идеята игрите да се променят в реално време според емоциите ти, но ми се струва, че това е нещо, което няма как да бъде реализирано в скоро време.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл