hategame logo
Playerunknown’s Battlegrounds изпревари Dota 2
пуснато на 18 септември 2017 от pseto
battlegrounds 3
Случи се – Playerunknown’s Battlegrounds изпревари Dota 2 по най-много играчи в един и същи момент в Steam. През уикенда малко под 1.350 милиона души влизат в шутъра, с което минават най-високото число за MOBA-та на Valve, възлизащо на 1.291 милиона потребители.

Не само това – Battlegrounds вече може да се похвали и като най-популярната игра в Steam като цяло. Тъй като постижението досега уверено се държеше от Dota 2.

Едва ли има нужда да се споменава, че в последно време шутърът окупира челните позиции по брой играчи в Steam, а също така изглежда, че заглавието тепърва набира скорост.

Иначе третата по популярност игра в Steam все още си остава Counter-Strike: Global Offensive. Най-високото нейно постижение са 850 000 човека, цъкащи едновременно.

Коментари
nightwarrior avatar
nightwarrior
19 септември 2017
Беше въпрос на време.
KKND avatar
KKND
19 септември 2017
Винаги съм се чудил какво толкова им харесват на този тип игри. Няколко пъти съм се опитвал да гледам DayZ в twitch и умрях от скука, но както е казал Хитлер за всеки влак си има пътници.
rosniak avatar
Roskobg
19 септември 2017
И изпратил още един влак за Аушвиц...
nightwarrior avatar
nightwarrior
19 септември 2017
Донякъде рабирам защо се харесва(много често се замислям дали да не си я взема). Аз съм и част от целевата група(поне една от целевите групи) - активно играещите CSGO. Има голямо припокриване на двете групите, играещи двете игри и то не от вчера. Играта предразполага за фън с приятели, има тактически елементи, нелоша шуутинг механика, а и е онлайн игра(игра с игра не си прилича). Просто тук изглежда избистриха формулата от батъл роял игрите (DayZ, H1Z1 King of the Kill и така нататък). С тая уговорка че и мен не ме радва да я гледам как я играят(може би някакво синтезирано 5 минутно клипче с избрани моменти, но иначе не).
sauron93 avatar
Lucifer93
19 септември 2017
Гледал съм играта на стриймове и честно казано нищо интересно не видях в нея . Ама няма лошо да се цъка .
pseto avatar
pseto
20 септември 2017
Аз лично никога не мога да си вадя изводи по игри само като ги гледам и обикновено не се и опитвам. Да не говорим, че доста жанрове са толкова скучни за гледане, че ако не ги цъкаш никога няма да разбереш защо изобщо имат чак такава популярност. Тъй че кой ли знае, мисля да хвърля едно око.

Макар че целева група - CS: GO хич не ме кефи като текст. Наскоро ми се наложи (буквално) да играя Counter-Strike 1.6 и се уверих, че екстремално ненавиждам тази игра и това няма да се промени никога.

nightwarrior avatar
nightwarrior
20 септември 2017
Както казах, има припокриване. Не са само тези от CS-a. Но ми прави впечатление, че много хора играещи CSGO, преминават към PUBG.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл